Reizen

10 Europese steden die ik ooit hoop te bezoeken

18 april 2017

Wanneer het voorjaar zijn intrede doet, komen de reiskriebels flink om de hoek kijken. Oké, ik spreek natuurlijk voor mezelf als ik dat zeg, ha. Sinds de citytrip naar Kopenhagen is mijn liefde voor citytrips én AirBnb’s aangewakkerd. Iedere stad heeft zo veel moois te bieden! Nu het zonnetje zich steeds vaker (en langer) laat zien, wil ik per direct het vliegtuig, de trein of de auto in stappen en op reis, ha! Oh, en het liefste ga ik ook gewoon weer een keer naar Kopenhagen. Stiekem ben ik verliefd geworden op die stad. Maar er zijn nog zo veel mooie andere steden die een bezoekje waard zijn.

Boedapest

Een stad aan het water, prachtige en wisselende architectuur en relatief goedkoop. De ideale combinatie toch? Wat ik in deze stad beslist wil doen, is het bezoeken van oude burchten en de mooiste paleizen. Het uitzicht vanaf de Burchtheuvel schijnt prachtig te zijn, dus ook daar wil ik naartoe! En natuurlijk kan een bezichtiging van de stad vanaf de Donau niet ontbreken tijdens een citytrip aan Boedapest.

Berlijn

Hoewel mijn lieve G. hier al eens is geweest en er niet per se nog eens naartoe hoeft, staat Berlijn al járen hoog op mijn ‘reislijstje’. Het lijkt mij zo bijzonder om door deze stad te wandelen en de geschiedenis te proeven, de cultuur op te snuiven en te genieten van de prachtige architectuur en het lekkere eten. En zeg zelf, met de trein ben je toch vrij snel in Berlijn?

Krakau

Google Krakau en je ziet prachtige foto’s van het centrum van de stad. Een stad waar ik graag eens doorheen wil struinen, de mooiste foto’s wil schieten en nieuwe ervaringen wil opdoen. Natuurlijk kan een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz niet ontbreken. Dat lijkt mij zo ontzettend indrukwekkend, iets wat nog hoog op mijn ‘bucketlist’ staat!

Ljubljana

Mijn lieve G. en ik zijn ons aan het oriënteren op een zomervakantie. Tot nu toe staat Slovenië hoog op ons wensenlijstje om een tijdje door te brengen in de zomer. De natuur in Slovenië lijkt ons adembenemend mooi. Een bezoek aan Ljubljana mag daarbij natuurlijk ook niet ontbreken. Een klein, maar fijn stadje om flink wat cultuur op te snuiven, te wandelen in de prachtigste parken en van het uitzicht over de stad te genieten vanaf het kasteel op de heuvel.

Napels

De stad waar de pizza is uitgevonden, móet ik natuurlijk bezoeken, ha! Een vakantie in Italië staat sowieso nog op de planning. Ooit. ;-) Napels is een stad waar de meningen over zijn verdeeld. Zo zou het er bijvoorbeeld behoorlijk vies zijn. Maar hé, Nederland is ook een relatief schoon land, geloof ik. Als ik dan toch in Napels ben, wil ik héél graag naar Pompei. Dat lijkt mij hartstikke indrukwekkend.

Porto

Na het blogje van Chantal over Porto, staat Porto hoger op mijn ‘reislijstje’ dan voorheen. Een citytrip aan het strand… Kun jij het je voorstellen? Nou, ik wel dus! Voor Porto hoef je ook niet een gigantisch lange tijd uit te trekken – net als voor Kopenhagen trouwens -, omdat het een relatief kleine stad is. Nog een voordeel: alles is op loopafstand, yay! Lekker slenteren door de oude straatjes, genietend van de prachtige architectuur, het lekkere eten en natuurlijk een ritje in een oude tram naar het strand. Om daar verder te genieten, dat begrijp je, ha.

Praag

Klassieker dan klassiek kan het bijna niet. Praag vind ik zo’n prachtige, klassieke stad. Naast de mooie, oude gebouwen, zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden in Praag. En hé, de portemonnee wilt ook niet te veel lijden… ;-) Naast al het moois dat Praag te bieden heeft, is het ook een goedkope stad. Voor weinig krijg je veel zullen we maar zeggen, ha.

Reykjavik

Vrienden van mijn lieve G. en mij gaan komend najaar een rondreis maken door IJsland. En ja, ik ben stinkend jaloers, haha. Het lijkt mij ontzettend bijzonder om het noorderlicht te zien, te genieten van de ruige natuur én tot rust te komen in een heerlijke spa (hallo Blue Lagoon!). IJsland klinkt als een ver land, maar eigenlijk ben je er binnen no time; een kleine drie uur vliegen vanaf Amsterdam. Hoera!

Rome

Ik zei toch dat ik dolgraag eens naar Italië op vakantie wil? Rome is de tweede Italiaanse stad in mijn ‘citytriplijstje’. De indrukwekkende architectuur van Rome wil ik zó graag in het echt zien, dat mijn lieve G. en ik een paar jaar geleden op het punt stonden een citytripje naar Rome te boeken. Waarom dit niet door is gegaan, weet ik eigenlijk niet meer, haha. Tijd voor een herkansing! Want zeg nou zelf: het Colosseum, de Trevifontein, Vaticaanstad, het Pantheon en de Spaanse Trappen moet je gewoon hebben gezien. En natuurlijk kan daar een rode scooter niet bij ontbreken. Ja, zo’n eentje als in The Lizzie McGuire Movie. ;-)

Wenen

Opnieuw een stad aan de Donau: Wenen. Wanneer iemand over Wenen praat, hoor ik eigenlijk gelijk Sisi. Schloss Schönbrunn is dan natuurlijk een must om te bezichtigen! ;-) Sowieso zou ik naar deze stad met de auto willen reizen. Alleen al om van de adembenemend mooie Oostenrijkse natuur te genieten. En ach, misschien plakken we er wel een vakantie in Oostenrijk aan vast, ha.

Welke Europese steden hoop jij ooit nog eens te bezoeken?

8 Comments

 • Reply Romy 18 april 2017 at 08:10

  Je wakkert mijn wanderlust nogal aan met dit artikel ;) Wat een mooie steden allemaal, waarvan er veel ook wel op mijn lijstje staan. Rome is absoluut mijn favoriete stad (ik was er 5 jaar geleden voor het eerst) en daar wil ik zo graag nog eens naartoe. Verder lijken Porto en Lissabon me ook heel mooi. Boedapest is trouwens echt een aanrader. Het heeft wel wat weg van Praag, maar veel gebouwen vond ik nog net iets indrukwekkender dan in Praag.
  Romy heeft onlangs geplaatst…15 excuses om als blogger notitieboekjes te kopenMy Profile

 • Reply Kim 18 april 2017 at 08:25

  Wat een mooie lijst! Ik ben eens in Rome geweest, en hoewel het echt te heet was toen zou ik nog wel eens terug willen wanneer het koeler is. Valencia, Stockholm, Berlijn, Reykjavik staan op mijn lijstje en ik kan er vast nog meer bijhalen haha.
  Kim heeft onlangs geplaatst…Miss Sporty – Nudes in Bloom Look My Profile

 • Reply Jenn 18 april 2017 at 08:50

  Budapest en Praag zijn echt aanraders! De rest ben ik niet geweest, maar Rome staat nog heel hoog op mijn wensenlijstje.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…The Night Run FestivalMy Profile

 • Reply Bente 18 april 2017 at 10:28

  Poeh je kan me beter vragen welke steden ik niet zou willen bezoeken ;). Zoveel te zien, zo weinig vakantie dagen :P
  Praag staat ook wel erg hoog op mijn lijstje nog!
  Bente heeft onlangs geplaatst…Weekend vlog 11: Een lang paas weekend!My Profile

 • Reply Jessica J. 18 april 2017 at 13:10

  Ik kan me wel vinden in jouw lijstje! Vooral Boedapest, Praag, Berlijn en Reykjavik staan bovenaan! In Londen en Venetië ben ik ook nog nooit geweest, maar daar wil m’n vriend niet per se opnieuw heen. Jammer!
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…My scentful life #50 • Huismussen, afscheidsfeestje en PasenMy Profile

 • Reply Silke 18 april 2017 at 13:52

  Budapest is écht een aanrader! Het was het eerste keer samen reizen voor m’n vriend en ik, en we zijn nog steeds weg van de stad (een goed teken dus). Bovendien is alles er heel goedkoop, altijd een pluspunt ;) Vorig jaar bezocht ik Porto en het jaar ervoor Ijsland, en ik kan beamen dat ik die ook superleuk vond :D Voor Ijsland zou ik wat meer tijd uitrekken, zodat je niet enkel naar Rejkjavik gaat (want daar is eigenlijk niet echt iets te beleven), maar echt kan rondtrekken. Gooh, ik krijg nu echt zin om op reis te gaan, haha! Liefs :)
  Silke heeft onlangs geplaatst…Fotografie | Op stap in LilleMy Profile

 • Reply Koen 18 april 2017 at 20:34

  Mooie lijst. Een aantal van die steden heb ik bezocht. Vooral Napels en Porto waren bijzonder omdat ik logeerde bij vrienden die daar wonen. Dan zie je zo’n stad anders – door de ogen van een ‘local’. Rome, Praag en Krakau … allemaal bezocht. Ik zou niet kunnen kiezen. Op mijn lijstje staat Helsinki hoog, gevolgd door Valencia en Sint Petersburg.

 • Reply Sarah 18 juni 2017 at 21:53

  Wenen staat bij ons binnenkort op de planning. Ik kijk er zo naar uit! Dat stond bij mij echt héél hoog op het lijstje :) Ik denk dan ook altijd gelijk aan Sissi, dus ik ben benieuwd :)
  Sarah heeft onlangs geplaatst…Bali dag 6 – Day off in Seminyak VillageMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  10 dingen waar ik mij op verheug

  Hoera, extra lang weekend! Stiekem verheug ik mij al een tijdje op dit weekend. Gewoon één dagje langer vrij én...

  Sluiten