1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #36

19 april 2017

Een flinke tijd terug zat er bij de Flow een leuk, klein boekje. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer bij welke editie. Wat ik wel gelijk wist, was dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere woensdag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

489. Kun je je makkelijk in tekenfilms inleven?

Zegt het genoeg als ik zeg dat ik bij The Lion King huilend op de bank zat op het moment dat Simba zijn vader verloor? Nou, dat dus.

490. Zoek je je wasmiddel uit op geur?

Oh, absoluut! Robijn en de wasmiddel van de Lidl blijven toch favoriet. Ik hoor je denken: “Wasmiddel van de Lidl?” Jep! Toen ik nog thuis woonde, dacht ik op een gegeven moment dat mijn moeder met Robijn aan het wassen was, wat ze normaal gesproken altijd deed, maar het bleek de wasmiddel van de Lidl te zijn. Drie keer raden waar ik onze was mee was… ;-)

491. Is het gras altijd groener bij de buren?

Letterlijk bekeken: JA! Ons gras ligt er op dit moment niet zo groen bij, haha. Bij de buurman daarentegen is het felgroen. ;-) Maar figuurlijk bekeken: nee. Iedereen heeft zo zijn of haar issues met elkaar, dus ook de buren.

492. Wat is je favoriete gezonde snack?

Komkommer (met Heks’nkaas)! Heks’nkaas is dus minder gezond, maar ik houd echt van komkommer. Oh, en verse mango, ananas, aardbeien en meloen. Liefde voor die ‘snacks’!

493. Hoe stevig is je handdruk?

Probeer je zelf eens een hand te geven om te ontdekken hoe stevig je handdruk is. Ha, dat lukt niet hè? ;-) Tja, ik heb dus geen idee hoe stevig mijn handdruk is. Mensen vermijden mijn hand in ieder geval niet, dus het zal niet dusdanig stevig zijn dat mensen naar de eerste hulp moeten om hun hand te laten gipsen. ;-)

494. Schrijf je vaak dingen op om ze beter te kunnen onthouden?

Oeh, betrapt! Ik schrijf echt álles op! Doe ik dat niet, dan vergeet ik ook echt álles. :’) Evernote staat bij mij vol met dingen die ik niet mag vergeten, dingen die ik nog moet doen, dingen die ik wil lezen en blablabla. En dan heb ik het nog niet eens over mijn notitieboekjes die vol gekalkt staan met van alles en nog wat, haha.

495. Waar heb je voor het laatst ‘ja’ tegen gezegd?

Mijn lieve G. vroeg net of ik vanavond wil koken, aangezien hij op zolder aan het klussen is. Iets met kantoor in de maak, haha. En natuurlijk zei ik, zo’n goede vriendin als ik ben, daar ‘ja’ op. ;-)

496. Wat is je favoriete maaltijd van de dag?

Deze is easy peasy: het diner! Op de donderdag plan ik altijd ons weekmenu, zodat ik op vrijdag de (houdbare) boodschappen kan halen. Het voordeel: ik weet iedere avond als ik vanuit het werk naar huis rijd, wat mij te wachten staat. Nóg een voordeel: mijn lieve G. kan góddelijk koken! Stiekem zou ik best vaker wat originelere ontbijtjes willen nuttigen dan mijn standaard magere, Franse kwark met honing (en soms noten; weekenddingetje). ;-) Qua lunches wil ik ook wel wat meer leren variëren. Toch maar eens mijn kookboeken induiken voor de lekkerste ontbijtjes en lunches.

497. Val je weleens in slaap voor de tv?

Soms heb ik van die momenten dat ik té eigenwijs ben om mijn bed in te duiken en per se een film of een aflevering van een serie wil afkijken. Met als gevolg dat ik dus in slaap val. Maar vaak gebeurt dat eigenlijk niet meer, aangezien ik ’s avonds zo veel mogelijk de televisie probeer te vermijden. Als ik dat nu ook eens met mijn telefoon en laptop deed… ;-)

498. Hoe erg is je verzamelwoede?

Niet. Oké, toegegeven: ik heb een zwak voor notitieboekjes. Oeps! Maar mijn zwak voor notitieboekjes valt niet onder de noemer ‘verzamelwoede’. Ik ben juist iemand die heel erg van opgeruimd houdt en dus heb ik niet snel iets dat ik wil verzamelen.

499. Houd je je altijd aan je zelfopgelegde schema?

Als hier het woordje ‘altijd’ was weggelaten, kon ik nog ‘soms’ zeggen. Maar helaas… ;-) Ik houd mij bij lange na niet altijd aan mijn planning. Soms komen er gewoon leukere, belangrijkere of spontane dingen tussendoor. Shit happens!

500. Welk kunstwerk heeft grote indruk op je gemaakt?

Hoera! Op de helft van 1000 vragen! En gelijk een prutvraag… ;-) Ik ben niet echt een kunstliefhebber, dus stiekem plopt er ook geen kunstwerk in mijn omhoog. Misschien was ik vroeger enorm onder de indruk van mijn eigen kliederwerkjes in de kleuterklas?

501. Laat je je graag verrassen als je uit eten gaat?

Eigenlijk zou ik mij eens vaker moeten laten verrassen. Meestal bestel ik vrij standaard carpaccio als voorgerecht. Het hoofd- en nagerecht wisselen nog wel eens. Toen ik een paar weken geleden jarig was, trakteerde mijn lieve G. mij onder andere op een heerlijk etentje. Daarbij hadden we gekozen voor een high dinerarrangement, waarbij je geniet van een vijfgangendiner en de lekkerste wijnen. De gerechten heb je niet voor het uitkiezen, maar man, wat hebben wij lekker gegeten zeg!

502. Wat is je beste besluit in je carrière?

Uhm… Mijn carrière is net begonnen, haha. Mag ik hier over tien jaar op terug komen? ;-)

Wat is jouw favoriete maaltijd van de dag?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

5 Comments

 • Reply Jenn 19 april 2017 at 09:33

  Hmm, ik twijfel tussen het ontbijt en het diner. Ik hou van warm eten, maar ook van lekker ontbijten. Ik ga toch voor het diner. Leuke vragen en antwoorden weer.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Ik ga niet stoppen met de pilMy Profile

 • Reply Bente 19 april 2017 at 10:33

  Geef mij ook maar een lekker avond maaltijd. Mensen die ontbijt als favoriete maaltijd aangeven snap ik nooit zo goed :P
  Bente heeft onlangs geplaatst…Weekend vlog 11: Een lang paas weekend!My Profile

 • Reply Jessica J. 19 april 2017 at 12:20

  Ik zou me dringend ook eens bezig moeten houden met een weekmenu! Dan doen we tenminste doelgericht boodschappen in plaats van dagelijks langs de winkel te passeren. Dat is meteen ook goedkoper, want dan kunnen we meteen het leeuwendeel bij een goedkope supermarkt kopen in plaats van op weg naar huis de Albert Heijn te passeren. Mijn favoriete maaltijd is ook het avondeten – of het ontbijt op hotel, haha!
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…Reisverslag • Verlengd weekend MilaanMy Profile

 • Reply Inge 19 april 2017 at 19:12

  Zo’n leuke vragen weer! Mijn favoriete maaltijd van de dag is toch echt het diner. (Of een avondsnack (lees: chips), telt dat ook? ?)
  Inge heeft onlangs geplaatst…Maak van je woning een oase van rust met fotobehangMy Profile

 • Reply Irene 21 april 2017 at 20:18

  Leuke vragen en leuke antwoorden! Mijn favoriete maaltijd is echt avondeten. Al is ontbijten ook heel leuk :D
  Irene heeft onlangs geplaatst…Dingen die ik denk als ik naar mijn werk fietsMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  10 Europese steden die ik ooit hoop te bezoeken

  Wanneer het voorjaar zijn intrede doet, komen de reiskriebels flink om de hoek kijken. Oké, ik spreek natuurlijk voor mezelf...

  Sluiten