1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #37

9 oktober 2017

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

503. Wat is je favoriete bloem?

Oei! Ik vind eigenlijk heel veel bloemen prachtig! Tulpen, pioenrozen en ranonkels – nee, niet Karbonkel van Ik Mik Loreland ;-) – vind ik wel echt de allermooiste bloemen. Ik wacht ieder jaar ook weer met smart op de periode waarin ze weer volop verkrijgbaar zijn, ha. Als er werd gevraagd naar mijn favoriete plant, zou ik beslist hortensia zeggen. Op dit moment stralen er namelijk twee hortensia’s op mijn dressoir. Zó mooi!

504. Zou je onder hypnose te brengen zijn?

Eigenlijk sta ik best sceptisch tegenover hypnose. Misschien is mijn scepticisme vooral angst. Ik vraag mij dus echt af of ik onder hypnose te brengen ben, want volgens mij durf ik mij daar niet voor open te stellen.

505. Wat moet je hoognodig weggooien?

Uhm… De halve zolder! ;-) Boven op zolder heb ik nog zo veel verhuisdozen staan die ik hoognodig moet uitzoeken. Ik geloof dat ontzettend veel spullen weggegooid kunnen worden. Of ja, weggegooid… Ik geef mijn overbodige spullen liever weg!

506. Welke buitenlandse stad zou je graag eens bezoeken?

Welke stad niet, ha! Een héle tijd geleden schreef ik een blogje over 30 dingen die ik wil doen voor mijn 30e. In dat blogje was een van die dingen ‘zes (Europese) steden bezoeken waarvan de eerste letters mijn naam vormen’. Aangezien mijn stedentriplijstje oneindig is, beperk ik het maar even tot die vijf steden. Dan wil ik heel graag naar Reykjavik (en Rome, ha), Edinburgh, Napels, Krakau en Edmonton! Voor de oplettende lezer: de ‘S’ ontbreekt inderdaad. Ik ben afgelopen zomer namelijk een dagje naar Salzburg geweest. Prachtige stad!

507. Draag je vaak lippenstift?

Eigenlijk bijna nooit. Wanneer ik een feestje heb, wil ik nog weleens lippenstift op doen, maar doorgaans draag ik het niet vaak. Eigenlijk moet ik hier neerzetten ‘niet vaak meer’, want ik heb best wel veel lippenstift gedragen. Niet van die felle knalkleuren hoor, dat gaat ver buiten mijn comfortzone. Het waren vooral redelijk natuurlijke kleuren. Misschien moet ik het weer eens vaker doen! Ik denk dat Kim het daar wel mee eens is. Toen ik namelijk een paar weken terug bij haar in Amsterdam was, heb ik haar lippenstift geleend, haha.

508. Wat is je favoriete taartje?

Waar taart is, is Renske, ha! Ik vind bijna íeder taartje lekker. De ‘ouderwetse’ appeltaart blijft misschien toch wel op en top favoriet. ;-)

509. Bezoek je weleens een kerkhof?

Stiekem zie ik altijd op tegen het moment om naar een kerkhof te gaan. Wanneer ik over een kerkhof loop, krijg ik altijd de rillingen. De sfeer die daar hangt, neem ik de rest van de dag met mij mee.

510. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een goede fles wijn?

Nou, geen honderden euro’s! Ook geen tientallen euro’s trouwens. Met een lekker huiswijntje ben ik ook snel tevreden, hoewel ik sinds kort een ontzettend lekkere, rode wijn heb ontdekt bij de Jumbo! Ik weet alleen het merk niet meer, oeps.

511. Hoe zou je je kledingstijl willen omschrijven?

Fashion zit niet in mijn tweede natuur. Ik loop er niet als een slons uit het jaar nul bij hoor. Maar hoe ik mijn kledingstijl moet verwoorden? Ik heb werkelijk géén idee! Casual?

512. Wat is er terechtgekomen van je tienerdromen?

Ha! Dit vind ik een leuke vraag! Als mini-Renske riep ik overal van de daken dat ik mama, kapper én juf wilde worden. Toevallig ben ik sinds een aantal weken weer bezig met de pabo, hoera! Die tienerdroom hoop ik binnen twee jaar te verwezenlijken. Hoewel ik mij nu ook al wel echt juf voel hoor, maar dan eentje zonder haar papiertje. ;-)

513. In welke zee heb je voor het laatst gezwommen?

Oké, dit is ernstig. Maar ik geloof dat dit de Egeïsche Zee is geweest. In juni 2015… :’)

514. Kook je vaak uit pakjes en zakjes?

Bijna nooit! Ik vind koken ontzettend leuk, dus ik kook bijna nooit uit pakjes en zakjes. Er zijn genoeg recepten en vaak zijn de ‘pakjes’ ook gewoon op internet te vinden als recept. Soms vind ik het wel makkelijk om even snel uit een pakje te koken. Tja, met avondcolleges is het al snel makkelijk om kip madras uit een pakje te koken. ;-)

515. Waar voel je je geborgen?

Heel eerlijk? Ik denk bij mijn ouders. Stiekem blijf ik toch gewoon een klein meisje, ha.

516. Wat is je beautygeheim?

Hé, als ik hier mijn beautygeheim verklap, is het geen geheim meer… ;-)

Wat is er terechtgekomen van jouw tienerdromen?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

4 Comments

 • Reply Romy 9 oktober 2017 at 08:26

  Wat een mooie vragen weer! Echt een leuk idee dat je 6 steden met de letters van jouw voornaam wilt bezoeken. Wat leuk bedacht! :) En supermooi dat je nu hard op weg bent om een van je tienerdromen te realiseren. Mijn tienerdroom was om journalist en moeder te worden (en dat moest voor mijn 25e gebeuren, dacht ik, haha). Die eerste droom is bijgesteld naar werken met teksten en taal en dat is gelukt met mijn baan en mijn blog :)
  Romy heeft onlangs geplaatst…Mindfuck?! | 5 tips tegen denken voor anderenMy Profile

  • Reply Renske 9 oktober 2017 at 09:14

   Jaaa! Ik zag dat een hele tijd terug op een blog van iemand anders en vond het gelijk een leuk en origineel idee. Dus ik heb dat een beetje van een ander ‘gepikt’. :’)

   Haha, herkenbaar! Ik wilde dat ook allemaal – hoewel kapper al snel niet meer een tienerdroom was – voor mijn 25e, haha. Naarmate je ouder wordt, besef je toch dat het leven íets anders in elkaar steekt en niets te plannen is, haha. Mooi dat jij jouw tienerdroom ook op jouw eigen manier hebt waargemaakt! Bevalt jouw baan nog steeds goed? :-)

 • Reply Evelyne 9 oktober 2017 at 19:57

  Oh, mijn tienerdroom.. Ik wou een eigen kinderdagverblijf openen, maar ben in het rusthuis beland. Enfin, om te werken, hé ;) En eerlijk waar, ik zou niet meer willen ruilen. Tijdens het studeren zag ik het niet zitten om met ouderen te werken, tot ik mijn 1ste stage achter de rug had. Ik hou van de mensen, van hun verhalen en ookal zagen ze al eens, niets gaat boven hun liefde voor jou.
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Mijn 365daysofphotography-project | week#40My Profile

  • Reply Renske 17 oktober 2017 at 08:48

   Hahaha! ‘In het rusthuis beland’ las ik eerst inderdaad even anders. Wat gaaf dat je jouw passie hebt gevonden! Zo zie je maar dat je de toekomst niet altijd kunt voorspellen en dat je open moet staan voor dingen die in eerste instantie niet passend lijken.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Hallo blog, daar ben ik weer!

  Hallo blog, daar ben ik weer! Er was een tijd dat ik ontzettend gemotiveerd was om aan mijn blog te...

  Sluiten