1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #40

30 oktober 2017

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

545. Wat kun je het makkelijkst missen?

De televisie! Ik vind het het meest lelijke object in huis, ha. Ook kijk ik bijna geen televisie. Meestal kijk ik programma’s terug of kijk ik films, series of docu’s via Netflix. Dat kan dus ook prima op mijn laptop, ha!

546. Hoe verwen je jezelf?

Oei, eigenlijk moet ik dit echt weer eens een keer doen. Ik kan namelijk intens genieten van een lekker bad. Maskertje erbij, geurkaarsje aan, kop thee op de rand van het bad en een goed boek of Netflix erbij. Heerlijk!

547. Wat is je favoriete vervoermiddel?

Ha, makkie: mijn auto! Ik zou echt niet meer zonder mijn auto kunnen.

548. Ben je blij dat je ergens van af bent?

Wanneer ik ergens veel moeite in moet steken en het is uiteindelijk voorbij en/of afgerond, kan ik heel blij zijn. Misschien is trots dan een beter woord. ;-) Bij nare gebeurtenissen is het vooral opluchting die een grote rol speelt en niet zozeer blijdschap.

549. Wat denk je ’s ochtends als eerste?

“Kon ik nog maar even langer liggen.” Vast herkenbaar voor velen, ha!

550. Wat herinner je je nog van de kleuterschool?

Er zijn twee dingen die in mij op komen. Ik had namelijk op de basisschool een kleuterjuf die de woorden ‘knippen en plakken’ altijd op een bijzondere manier uitsprak, alsof ze de ‘m’ op het laatst zei in plaats van de ‘n’, haha. Verder heb ik een hele toffe basisschooltijd met ontzettend leuke juffen en meesters gehad hoor! ;-) De andere herinnering die mij te binnen schiet, was in groep 2. Mijn moeder bracht mij naar school, maar eigenlijk wilde ik niet. Wat heeft mini-Renske gedaan? Juist ja, hartstikke gefaked dat ze buikpijn had zodat ze weer mee naar huis mocht. :’) Echt ongelofelijk, ha! Het enige wat ik van die dag nog weet is dat mijn moeder een appeltje voor mij neerzette, ik op de bank lag en mijn moeder heel lief zei: “Morgen ga je gewoon weer naar school.” Zij had dus wel degelijk door dat ik mijn buikpijn had gespeeld. Oeps!

551. Welk uitje staat er op de planning?

Er staan een aantal hele leuke uitjes op de planning! Samen met mijn moeder en zuslief ga ik namelijk binnenkort naar de Intratuin om daar Christmas World te aanschouwen (en natuurlijk om te shoppen, ha!). En en en… Eind november ga ik met vrienden naar Kensington. Yay!

552. Aard je beter in een dorp of in een stad?

Oei, dit vind ik een lastige. Ik ben namelijk opgegroeid in een dorp en woon nu zelf ook weer in een dorp, maar tijdens mijn studie heb ik ook een paar jaar in Groningen gewoond. Dat beviel mij ook goed! Eigenlijk ben ik niet zozeer een stadsmens, maar ergens in een ‘buitenwijk’ van de stad zou ik echt wel kunnen wonen. :-) Het ligt dus puur aan de locatie!

553. Met welke persoon die je niet persoonlijk kent, voel je je verbonden?

Jeetje, geen flauw idee! Het is lastig om je met iemand verbonden te voelen die je niet persoonlijk kent. Althans, ik vind dat lastig om zo 1-2-3 te kunnen zeggen.

554. Waar houd je je aan vast in moeilijke tijden?

Ik probeer mij altijd vast te houden aan het feit dat dingen vaak weer op zijn pootjes terecht komen. Daarnaast probeer ik realistisch naar de situatie te kijken, wat overigens écht niet altijd lukt hoor. ;-) Oh, waar ik ook veel kracht uit put, zijn inspirerende quotes!

555. Ben je lief voor jezelf?

Soms mag ik wel wat liever voor mezelf zijn. Ik ben een kei in door denderen en te veel hooi op mijn vork nemen. ;-)

556. Wat houdt vriendschap voor jou in?

Vriendschappen zijn mij altijd heel dierbaar. Een vriendschap betekent voor mij gezelligheid met elkaar kunnen hebben, maar ook serieuze gesprekken kunnen hebben, lief en leed met elkaar delen en trots op elkaar kunnen zijn. Ik vind het altijd wel bijzonder hoe vriendschappen blijven bestaan ook al zie je elkaar niet zo veel meer. Dat als je elkaar dan weer eens ziet, het gelijk weer als vanouds is!

557. Door wie ben je onlangs verrast?

Ha, door het EPIC-pakketje dat ik van lieve Saskia mocht ontvangen! Oh, en door mijn ouders. Zij gaven mij een bosje bloemen. :-) Dat laatste wordt vervolgd… Ha!

558. Durf je vragen te stellen?

Absoluut! Als iets mij niet duidelijk is of ik ergens graag meer van wil weten, stel ik zeker vragen.

Welk uitje staat er bij jou op de planning?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

3 Comments

 • Reply Romy 30 oktober 2017 at 07:56

  Leuke vragen zitten er weer tussen! De televisie zou ik inderdaad ook best een tijdje zonder kunnen. Ik kijk programma’s bijna altijd terug op mijn laptop in plaats van tv te kijken. Wat gaaf dat je binnenkort naar Kensington gaat! Mijn eerstkomende uitje is een dagje naar de KreaDoe volgend weekend met mijn moeder. Lekker tussen de knutselspullen neuzen :)
  Romy heeft onlangs geplaatst…Surprise! | 6 speciale cadeaus die mij blij makenMy Profile

 • Reply Irene 30 oktober 2017 at 19:54

  Oeh de televisie zou ik niet kunnen missen eigenlijk. Ik kijk veel te graag tv!
  Irene heeft onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 59My Profile

 • Reply Evelyne 30 oktober 2017 at 19:58

  Euh.. voorlopig staan er geen uitjes gepland. Het word bijzonder druk met mijn oma en opa verhuizen naar het rusthuis. Dus uitjes worden even uitgesteld :)
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Mijn 365daysofphotography-project | week#43My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  De 18 leukste herfstwallpapers

  Hoera! De herfst is officieel begonnen. Al een tijdje terug... Ha! Aan de natuur merk je het ook steeds meer...

  Sluiten