1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #41

6 november 2017

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

559. Heb je dingen op voorraad die je zelf nooit drinkt of eet?

Er is bij mij altijd koffiemelk te vinden, wat ikzelf nooit gebruik. Oh, en vaak moet ik de koffiemelk uiteindelijk weggooien omdat het over datum gaat… :’)

560. Leg je jezelf zelfverzonnen regels op?

Eigenlijk zijn het meer beloningen: “Als ik dit heb afgerond, mag ik pas zus of zo doen.” Dat soort ‘regels’ leg ik mezelf wel op. Maar daar blijft het dan ook bij, ha!

561. Heb je ergens spijt van?

Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk heb ik wel eens momenten dat ik iets liever niet had gedaan, maar uiteindelijk heb ik daar geen spijt van. Ook niet van grote, vervelende dingen. Uiteindelijk kan zoiets je alleen maar vormen tot wie je bent en kun je er vaak van leren. Hoewel ik er soms pas vér achteraf van leer hoor, ha!

562. Wat is je favoriete tekenfilm?

Daar komen ze: Pocahontas, Pinokkio, Dombo en natuurlijk The Lion King! Ik kijk eigenlijk zelden tekenfilms, maar deze tekenfilms zijn toch echt jeugdsentiment. ;-)

563. Wat zou je aan je kind willen meegeven?

Dat hij of zij zichzelf mag zijn en dichtbij zichzelf moet proberen te blijven, want dan is hij of zij goed genoeg. En ik zou graag mee willen geven dat hij of zij goed genoeg is zoals hij of zij is en dat het zich niet hoeft aan te passen aan en/of mee te doen met de prestatiedrang van anderen. ;-)

564. Welk boek sloeg je onlangs met een diepe zucht dicht?

Mijn studieboek :’) Vanavond heb ik tentamen, dus de afgelopen week heb ik bijna in een volledig sociaal isolement geleefd om mij voor te bereiden op de vakken.

565. Zou je weer terug willen naar een leven zonder internet?

Eerlijk? Soms zou ik daar dolgraag naar terug willen. Het niet altijd online hoeven zijn, is echt heerlijk. De laatste tijd merk ik ook aan mezelf dat ik steeds minder geneigd ben mijn telefoon overal mee naartoe te slepen. Mijn 4G staat zelfs bijna altijd uit, waardoor ik alleen op plekken met WiFi berichtjes binnenkrijg. Hoewel dat laatste tegenwoordig ook bijna overal is. :’) Maar anderzijds: een leven zonder internet betekent ook een leven zonder blog. Maar hé, misschien had ik dan wel een eigen rubriekje in de regionale krant gehad, ha!

566. Wanneer heb je voor het laatst een kleurplaat ingekleurd?

Poeh, goede vraag! Dat is al een tijdje geleden, denk ik. In de zomervakantie maakte ik veel Japanse puzzels met twee verschillende kleurpotloden. Telt dat ook?

567. Wie was je jeugdliefde?

Dat is T.! Halverwege mijn 14e kreeg ik een relatie met hem. Waar iedereen dacht (inclusief ikzelf) dat het maar drie weken zou duren, zijn we toch een dikke 5,5 jaar samen geweest. ;-) En nog steeds zijn we goede vrienden met elkaar. Erg mooi! :-)

568. Voor wie heb je het laatst ballonnen opgeblazen?

Ha, toevallig heb ik een tijdje terug een ballon gebruikt tijdens een van mijn lessen. Voor mijn lieve kinderen uit groep 3 dus.

569. Hoe zouden anderen jouw huis omschrijven?

Ik hoop gezellig en huiselijk. Hoewel ik nog op zoek ben naar een leuke wandplank en iets moois voor op de muur bij de eettafel, heb ik het idee dat ik er tot nu toe aardig in ben geslaagd er een gezellige plek van te maken.

570. Met wie haal je het liefst herinneringen op?

Met de persoon/personen met wie ik de herinnering heb gemaakt!

571. Hoeveel uur per dag breng je achter een scherm door?

Oei! Ik denk dat ik dat niet wil weten. ;-) Ik koekeloer een paar keer per dag even op mijn telefoon en voor de studie kruip ik ook regelmatig achter mijn laptop. En dan hebben we het nog niet eens over mijn blog, even een programma terugkijken of ontspannen met een film of serie…

572. Verzwijg je weleens aankopen voor je partner?

Ik zou niet weten waarom je zoiets voor je partner zou verzwijgen… ;-)

Zou jij weer terug willen naar een leven zonder internet?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

2 Comments

 • Reply Rianne 6 november 2017 at 10:08

  Leuk om te lezen én om zelf te doen, zulke vragen!
  Rianne heeft onlangs geplaatst…Is het al Kerst?My Profile

 • Reply Evelyne 6 november 2017 at 20:36

  Goh, moeilijke vraag. Ik kan wel zonder internet, voor even.. Ik wil gerust eens een uitdaging aangaan of ik een week zonder internet kan, maar langer zal niet lukken. Ik kan mij nl heerlijk ontspannen op internet. Bloggen is hier 1 van :)
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Mijn 365daysofphotography-project | week#43My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Gastblog | Kleine ongelukjes in een oogwenk

  Eens in de maand draag ik het stokje over aan een gastblogger. Vandaag is Saskia aan het woord. Allereerst zal...

  Sluiten