1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #42

13 november 2017

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

573. Wie of wat gebruik je vaak als excuus om iets niet te hoeven doen?

Geloof mij, als je áltijd moe bent, ben je maar wat blij als je iets gewoon wél met wat meer energie dan normaal kunt doen. En als ik iets niet wil doen, zeg ik gewoon eerlijk dat ik er geen zin in heb. ;-)

574. Ga je graag naar de bioscoop?

Ja, maar te weinig. Eigenlijk wordt het wel weer eens tijd voor een bioscoopbezoekje. Wie wil mijn bioscoopdate zijn? Ha!

575. Hoe ruimdenkend ben je?

Als in out of the box? Sorry, maar dat is een proces waar ik nog steeds in zit, haha. Verder ben ik volgens mij heel ruimdenkend, sta ik open voor andermans meningen en probeer ik zo min mogelijk te oordelen over anderen.

576. Wat probeer je uit angst te vermijden?

Oké, dit gaat bizar klinken… Ik heb een tijd gehad dat ik uit ‘angst’ – misschien was het wel meer frustratie – niet meer wilde solliciteren op functies waarvoor ik heb gestudeerd. Huh? Ja, echt! Na de zoveelste afwijzing omdat ik te weinig ervaring heb, was ik er echt he-le-maal klaar mee! Goddank heb ik inmiddels een fantastische baan als orthopedagoog gevonden en zien zij het wel helemaal met mij zitten. Hoeraaa!

577. Wat is je laatste onschuldige obsessie?

Mijn laatste onschuldige obsessie duurt al zo lang ik mij kan herinneren, haha. Ik ben zo’n muts die het beste uit een drievaksbord kan eten. Tja, geloof het of niet, maar mijn avondeten ligt altijd gesorteerd op het bord. :’) Zelfs wanneer ik een pasta met salade eet, liggen de pasta en salade mijlenver uit elkaar. En ik heb werkelijk geen idee waarom ik dat doe…

578. Wat zou je dragen op een rode loper?

Een prachtige, keidure designerjurk met nog duurdere sieraden en géén naaldhakken. Haha! Het lijkt me echt tof om een keer een hele dure jurk en ontzettend dure sieraden te dragen. Bucketlistdingetje. ;-)

579. Hoe gaat het echt met je?

Nou, eigenlijk best oké! :-) Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik behoorlijk moe ben van alle veranderingen die gaande zijn, maar mij hoor je zeker niet klagen!

580. Waar heb je onlangs met pijn in je hart ‘nee’ tegen gezegd?

Het is niet zozeer dat ik ergens ‘nee’ tegen heb gezegd, maar wel afscheid moet nemen van iets. Ik heb namelijk mijn baan als zorgverlener binnen een gezin waar ik al ruim drie jaar werk met pijn in mijn hart op moeten zeggen. Ook de volleybaltrainingen voor kinderen met een beperking, die ik samen met een vriendin geef, moet ik helaas achter mij laten. Dat zijn toch wel twee keuzes die ik moest maken waar ik even een traantje bij weg moest pinken. De reden is heel simpel: de combinatie van mijn nieuwe baan en mijn studie laten het niet langer toe daarmee door te gaan. Tja, that’s life zullen we maar zeggen.

581. Hoe kun je het voor jezelf simpeler maken?

Poeh, goede vraag! Sinds ik een deeltijdverkorte opleiding volg, merk ik wel dat ik mijn perfectionisme echt moet leren loslaten. Misschien dat ik het daarmee simpeler voor mezelf maak?

582. Waar huil je in stilte om?

Alle ellende die in de wereld, dus ook in Nederland(!), gaande is. Ik probeer er niet te veel bij stil te staan, want het maakt mij echt verdrietig.

583. Heb je ooit een liefdesbrief geschreven?

Jazeker! Ik heb de laatste liefdesbrief die ik schreef alleen nooit durven geven. :’)

584. Heb je ooit een liefdesbrief gekregen?

Nou, dat was vooral heel gênant… Toen ik in de tweede klas van de middelbare school zat, ontving ik een liefdesbrief van iemand. Ik had een crush op een ontzettend leuke en knappe jongen uit mijn klas. Naïef als ik was, dacht ik dat de brief van hem afkomstig was, dus ik schreef een liefdesbrief terug en gaf die aan de desbetreffende jongen. Guess what… Hij had hem dus niet geschreven. :’) Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet van wie de brief wél was, haha!

585. Geef je altijd aan een goed doel?

Toevallig kwam er gisteren nog een collectant van het Alzheimerfonds bij mij aan de deur. Ik geef eigenlijk altijd wel wat aan collectanten. Het zou alleen verrekte handig zijn als ze een mobiel pinapparaat bij zich zouden hebben! Iets met niet altijd klein geld in mijn portemonnee hebben, oeps. Oh, en nu ik zo dichtbij het centrum woon, lijkt er soms een invasie aan collectanten langs de deur te komen. Soms wel vier in één weekend!

586. In hoeveel wereldsteden ben je geweest?

Uh… Vijf! Door één stad (Parijs) heb ik alleen maar gerend om de trein naar het zuiden van Frankrijk te pakken. Dus nee, ik heb niets van Parijs gezien, máár ben er wel geweest, ha! In Londen ben ik trouwens al eens een kleine week geweest. Prachtige stad! Ik ben ook wel eens in Düsseldorf geweest. Oh, en Kopenhagen! <3 En natuurlijk ons eigen, gezellige Amsterdam, ha!

Waar heb jij onlangs met pijn in je hart ‘nee’ tegen gezegd?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

4 Comments

 • Reply Irene 14 november 2017 at 18:32

  Leuk om te lezen welke vragen mij binnenkort te wachten staan. Ik kan niet meteen iets bedenken waar ik met pijn in m’n hart nee tegen heb gezegd. Haha.
  Irene heeft onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 61My Profile

 • Reply Yara 16 november 2017 at 14:52

  Leuk idee! Ik zag op Rachel’s blog dat jij haar op dit idee hebt gebracht met je blog.
  Liefs,
  Yara

 • Reply Inge | Monsieur Mango 25 november 2017 at 19:24

  Solliciteren op dingen waarvoor ik heb gestudeerd doe ik ook niet (meer). Na ontiegelijk veel afwijzingen en hoge eisen heb ik daar eerlijk gezegd ook geen zin meer in, dus ik snap je angst. De laatste keer dat ik met pijn in mijn hart een keuze heb moeten maken is afmelden voor de Vierdaagse en Mango verhuizen naar mijn ouders..
  Inge | Monsieur Mango heeft onlangs geplaatst…Lush | Koop Orangutan zeep en red een orang-oetanMy Profile

 • Reply Nienke 14 december 2017 at 16:45

  Wat een leuke vragen! Ik heb met pijn in mijn hart nee moeten zeggen tegen iemand die ons een puppy met een lichte beperking aanbood. Het klinkt misschien heel hard maar we hebben al 2 volwassen honden en ik ben bang dat die niet zo gesteld zullen zijn op een nieuwe dreumes. En financieel gezien zouden we het momenteel ook niet redden. Gelukkig heeft de eigenaar hem zelf gehouden dus we weten dat hij wel een goed huis heeft.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #41

  Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist...

  Sluiten