1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #44

22 januari 2018

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

601. Waar let je op als je iemand voor het eerst ontmoet?

De eerste indruk is het belangrijkste toch? Ik hou er wel van als mensen zich bij een eerste ontmoeting wat terughoudender gedragen, maar wel een duidelijke mening hebben en van zich durven te laten horen. En nee, dat is niet tegenstrijdig! Uitbundig gedrag vind ik stiekem vooral héél ergerlijk. Oh, en ik vind het belangrijk om vanaf het eerste moment een klik met iemand te voelen. Weer die eerste indruk, haha.

602. Waarmee zou je wat actiever kunnen zijn?

Opstaan! Op werkdagen levert het geen enkel probleem op om direct, nadat de wekker is afgegaan, naast mijn bed te staan, maar als ik vrij ben… Jeetje, ik kan dan gerust een paar uur in bed blijven liggen voordat ik in actie kom. Vaak heb ik het niet eens door dat ik weer een paar uur verder ben, ha! Meestal lig ik dan met mijn telefoon in de hand mijn Instagram- en Facebookfeed door te scrollen of lees ik in een goed boek. Best fijn om zo wakker te worden, maar ik mag wel wat actiever (lees: sneller) opstaan! ;-)

603. Speel jij de hoofdrol in je eigen leven?

De regie over mijn eigen leven heb ik inmiddels weer teruggevonden. Dus ja, ik denk wel dat ik de hoofdrol speel in mijn eigen leven.

604. Welke leraar heeft een positieve invloed op je gehad?

Mijn mentor van de havo! In havo 4 en havo 5 had ik meneer V. als mentor én geschiedenisdocent. Hij gaf zulke leuke en interessante lessen dat geschiedenis in één klap het leukste vak was! Door hem heb ik zelfs heel even overwogen om geschiedenis te gaan studeren. ;-) Ik snap ook niet waarom er leerlingen waren die een hekel aan hem hadden. Hij had zulke leuke humor en je kon altijd een gezellig praatje met hem maken. Een docent die streng doch rechtvaardig was, met veel humor! Als ik terugdenk aan mijn middelbare schooltijd, denk ik als eerste aan meneer V.

605. Wat zou je het meest missen als je doof was?

Oei. Het lijkt mij echt ontzettend naar om doof te zijn. Het meest zal ik muziek, stemmen en geluiden uit de natuur missen. Ik denk dat ik ook best angstig zal worden, want je hoort niets meer. Je hoort ook geen naderende mensen, naderend verkeer of andere geluiden. Bah, het lijkt me vreselijk!

606. Om welk nieuwtje was je onlangs verbaasd?

Is het heel raar dat mij nu niets te binnen schiet? :’)

607. Zou je wel weer kind willen zijn?

Absoluut! Toevallig sprak ik daar vorige week nog met iemand over. Kind zijn leeft op de een of andere manier toch een stuk relaxter. Je hebt minder zorgen en de wereld lijkt dan nog vredig en mooi. Heerlijk die kinderbubbel! Hoewel ik het volwassen leven ook wel heerlijk vind hoor. ;-)

608. Wat kun je uren doen zonder je te vervelen?

Heb je even? ;-) Ik verveel mij niet heel snel namelijk. Hoe dan? Nou, ik kan echt uren films en series kijken, lezen, puzzelen (liefde voor Japanse puzzels!), maar ook bloggen én bellen met mijn lieve vriendin Kim!

609. Wanneer was jij op het goede moment op de juiste plek?

Oef! Ik denk dat we allemaal vaker op de het goede moment op de juiste plek zijn dan we zelf in de gaten hebben. ;-)

610. Sta je vaak stil bij hoe dingen gemaakt worden?

Het ligt eraan wat voor ‘dingen’. Soms vraag ik dat mezelf wel eens af, maar dan is het meer met de gedachte “Jeetje, wat hebben ze dat knap gemaakt/in elkaar gezet” en niet zozeer hóe het is gedaan.

611. Wat was het laatste kleine succesje dat je hebt geboekt?

Ook kleine succesjes kunnen grote effecten hebben! Het laatste kleine succesje is denk ik in één keer goed rijden. Mijn navigatie en ik lagen dit keer op één lijn, haha. Iedere dag probeer ik stil te staan bij de succesjes die ik boek. Hoe vaker we bij kleine succesjes stilstaan, des te beter we onszelf voelen en vertrouwen op onszelf.

612. Word je meestal jonger of ouder geschat?

Haha, dat weet ik niet! In sommige gevallen word ik ouder geschat, maar in andere gevallen weer jonger. Who cares? Ik voel me niet bezwaard en maak er al helemaal geen probleem van als er om mijn legitimatie wordt gevraagd! Zelf kan ik namelijk ook níet inschatten wat de leeftijd van iemand is… :’)

613. Wanneer heb je voor het laatst zand tussen je tenen gevoeld?

Afgelopen zomer! En ik kan niet wachten om weer zand tussen mijn tenen te voelen, yay!

614. Wat wilden je ouders vroeger dat je zou worden?

Mijn ouders hebben mij nooit een richting opgestuurd. Ze vinden het vooral belangrijk dat hun kinderen doen waar zij zich goed bij voelen en waar zij gelukkig van worden. Dus mijn ouders hebben nooit uitgesproken wat zij wilden dat ik zou worden. Ik denk ook niet dat ze daar een specifieke gedachte over hebben gehad. Ze vinden het wel belangrijk dat de kinderen studeren om in ieder geval een opleiding op zak te hebben, maar of dat nu op MBO of WO is, dat interesseert ze niets. Als je maar doet waar je gelukkig van wordt én jezelf kunt zijn.

Welke leraar heeft een positieve invloed op jou gehad?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

5 Comments

 • Reply Ayla 23 januari 2018 at 11:54

  Oeh! Dat was Wim, mijn mentor in 4-5-6 VWO. Wij hadden zo’n goede band met hem dat hij na ons volgens mij geen mentorklassen meer heeft gedaan, om het zo leuk mogelijk af te sluiten zeg maar. Toen ik in de 4e in een rolstoel kwam te zitten en er helemaal geen zin meer in had, heeft Wim me overgehaald om toch door te gaan naar 5 VWO, in plaats van mijn idee door te zetten en naar 5 Havo te gaan. Hij had zijn handen vol aan ons, maar stond toch altijd voor ons klaar en was echt de allerleukste!
  Ayla heeft onlangs geplaatst…Werken na een burn-out, gaat dat goed? Uhm, nou…My Profile

  • Reply Renske 30 januari 2018 at 19:57

   Wauw! Wat een supertof verhaal om te lezen zeg! Stiekem had ik het al gelezen natuurlijk, maar deze megamuts vergeet gewoon te reageren op alle leuke reacties… :’) Echt bijzonder hoe hij jou door die vervelende periode heeft heen gesleept en jou heeft gemotiveerd om door te gaan! Het is ook wel echt heftig als je in een rolstoel komt te zitten. Je bent echt een kanjer! <3

 • Reply Evelyne 23 januari 2018 at 20:22

  Mevr. Geens (zaliger). Zij gaf les op een manier dat je er direct in thuis voelde. Je begreep onmiddellijk wat ze bedoelde en snapte je het niet kon je altijd bij haar terecht om het nog eens na te vragen. Een schat van een vrouw! Helaas is ze enkele jaren nadat ik afstudeerde overleden aan de ziekte kanker. Ze heeft zelf haar begrafenis geregeld..
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Tv-kijkenMy Profile

  • Reply Renske 30 januari 2018 at 19:58

   Dat zijn de mooiste leraren: degenen die je gelijk een warm gevoel geven! Verdrietig dat ze is overleden zeg.

 • Reply Verna 27 januari 2018 at 08:31

  Leuke vragen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #43

  Een verrassing zo vlak voor het weekend! Wie mijn blog al langer volgt, weet dat deze rubriek normaliter iedere maandag...

  Sluiten