1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #45

29 januari 2018

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

615. Welk apparaat van vroeger mis je?

*Denkt al een half uur na.* Stiekem mis ik denk ik geen apparaat van vroeger. Althans, er schiet mij zo niets te binnen wat ik echt mis!

616. Waarin denk of doe je nog steeds als een kind?

De woorden ‘onhandige acties’ en ‘niet-snuggere opmerkingen’ hangen nog net niet als een uithangbord aan mijn armen… Dat levert waarschijnlijk nog meer onhandige acties op trouwens, ha. Maar even serieus hè, ik kan dus de dómste acties uithalen en opmerkingen maken. Daarin word ik volgens mij nooit volwassen. En dat vind ik oké!

617. Heelt tijd alle wonden?

Zolang je er zelf ook in gelooft dat tijd de wonden heelt, is veel te helen met de tijd, ja. Maar net zoals met echte wonden laten sommige gebeurtenissen natuurlijk wel figuurlijke littekens achter. Dat zorgt er wel voor dat je in de toekomst misschien andere beslissingen maakt.

618. Ben je romantisch?

Toevallig hadden mijn vriendinnen en ik het daar zaterdagavond over. Dat gesprek ging trouwens meer over de (niet-)romantiek van mannen, haha. Maar ik denk dat ik best romantisch kan zijn. Nu nog een man in mijn leven aan wie ik mijn romantische kant kan laten zien, ha!

619. Wat zou je tegen je jongere ik willen zeggen?

Dat 25 jaar echt nog niet oud is! Vroeger (lees: in mijn tienerjaren) dacht ik voor mijn 25e al helemaal gesetteld te zijn. Huisje, boompje en beestje, gewoon alles erop en eraan! Fail. ;-) Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu ook écht niet toe ben aan huisje, boompje, beestje, ha. Vooral dat ‘beestje’ mag nog wel even op zich laten wachten. Dat zou ik mijn jongere ik vooral willen zeggen/meegeven. Oh, en dat ik best wat meer had mogen genieten van mijn tijd zonder ál die volwassen zorgen. ;-)

620. Wat doe je met gekregen souvenirs?

Bewaren! Eigenlijk doe ik dat met alles wat ik krijg, zelfs als ik er minder blij mee ben. Je moet een gegeven paard immers niet in de bek kijken toch?

621. Van wie heb je onlangs afscheid moeten nemen?

Oei, gevoelige vraag. ;-) Het is niet zozeer dat ik fysiek afscheid heb moeten nemen van iemand, maar meer dat ik naast mij neer heb gelegd dat vriendschap niet altijd van twee kanten komt. Wat dus eigenlijk geen vriendschap te noemen is. Ik sta dus in negeermodus, niet zozeer in de afscheidmodus, haha.

622. Ben je (of zou je zijn) een jongens- of een meisjesmoeder?

Jeetje, ik heb géén idee! Het lijkt mij zo gaaf om zowel een jongen als meisje te mogen krijgen! Als het eenmaal zover mag komen, ben ik waarschijnlijk alleen maar bezig met of het kindje wel gezond is. Niet met het geslacht.

623. Heb je weleens eigen ansichtkaarten gemaakt?

Nope! En dat ben ik ook niet van plan. #sorrynotsorry

624. Hoe zou je familie jou omschrijven?

Als een doorzetter! Dat weet ik eigenlijk wel zeker. En als iemand die stronteigenwijs kan zijn. Ook dat weet ik zeker, ha!

625. Waar zoek je je kleding op uit?

Uhm… Dat het lekker zit en mooi staat natuurlijk! Je ziet mij niet lopen in een heel hip jurkje of bloesje die uiteindelijk totaal niet lekker zit. Dan kan het nog zo mooi en hip zijn, mij niet gezien!

626. Welke eigenschap vind je niet mooi aan jezelf?

Wat een confronterende vraag! Stiekem kan ik soms heel erg twijfelen aan hoe anderen over mij denken. Dan heb ik het vooral over mijn familie en vriend(inn)en, want wat vage bekenden of complete buitenstaanders van mij denken, interesseert mij eigenlijk niet. Oh, en mijn perfectionisme kan mij soms ook in de weg staan. Dan wordt een positieve eigenschap ineens een minder mooie eigenschap.

627. Welk gerecht zou je elke dag wel willen eten?

Carpaccio! Oh, en de burrito die Kim en ik een tijdje terug bij de Mexicaan bestelden. Die was zó lekker!

628. Met welk gevoel loop je door een dierentuin?

Soms is dat wel gemengd hoor. Eigenlijk is het best zielig voor sommige dieren dat ze ‘opgesloten’ zitten in een dierentuin. Maar mééstal geniet ik ontzettend van de dierentuin! DierenPark Amersfoort is toch wel echt mijn favoriete dierentuin. Ik hoop dan natuurlijk ook dat mijn kinderen later van de dierentuin houden. Iets met een goed excuus om daar een jaarabonnement aan te schaffen! :’)

Welk gerecht zou jij elke dag wel willen eten?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

6 Comments

 • Reply Romy 29 januari 2018 at 07:16

  Er zitten weer mooie vragen tussen met ook een paar echte doordenkers. Wat een mooie boodschap heb je aan je jongere ik! Dat idee dat je niet meteen volwassen hoeft te zijn en dat niet alles te plannen is, zou ik ook wel willen meegeven aan mijn jongere ik. De klunzige acties herken ik wel trouwens. Daarin ben ik ook nog lekker kinds soms ;)
  Romy heeft onlangs geplaatst…30 simpele tips om jouw week GEWELDIG te beginnen!My Profile

  • Reply Renske 30 januari 2018 at 20:00

   Die doordenkers zijn inderdaad mooi, maar soms ook confronterend, haha.

   Nou, dan kunnen we elkaar de hand schudden! :’) Beter blijven we bij elkaar uit de buurt, voordat we elkaar nog wat aan doen, haha.

 • Reply Bente 29 januari 2018 at 11:10

  Ik heb de laatste tijd alleen maar zin in ongezonde dingen.. Patat, pizza, spareribs… Haha maar ik ben op het moment niet mijn normale zelf zeg maar :P

  En er zaten dit keer wat heftigere vragen tussen: mooie antwoorden heb je gegeven!
  Bente heeft onlangs geplaatst…Weekoverzicht 4: Naar de kapper en het strand!My Profile

  • Reply Renske 30 januari 2018 at 20:01

   Jaaaa, met je mooie babybump! <3

   Er zaten inderdaad vragen tussen die niet alledaags zijn. Tjonge jonge! Wat lief van je, dank je wel. :-)

 • Reply Evelyne 30 januari 2018 at 17:48

  Ik wil gerust elke dag scampi’s eten! Je kan dit variëren met pasta, rijst en zelfs patatjes ;) Alhoewel, ik denk dat ik mijn lievelingsgerecht toch snel beu zou worden, haha
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Mijn 10 guilty pleasuresMy Profile

  • Reply Renske 30 januari 2018 at 20:02

   Daar zijn inderdaad veel variaties mee mogelijk! Ze zijn alleen niet aan mij besteed: jakkes! Haha.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zo ontspan jij na een drukke (werk)dag

  Iedereen kent het wel: een drukke (werk)dag waar geen einde aan lijkt te komen. Bij thuiskomst wacht er ook nog...

  Sluiten