1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #46

5 februari 2018

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

629. Wanneer had je eerder je grenzen moeten aangeven?

Deze vraag wordt dus nu gesteld aan iemand die herstellende is van een burn-out. ;-) Ik heb in het verleden veel vaker mijn grenzen beter moeten aangeven. Dat is duidelijk. Gelukkig word ik daar steeds beter in! Ik merk dat ‘nee’ zeggen echt geen schande is. Uiteindelijk is het alleen maar goed om ook eens voor jezelf te kiezen. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt je hele leven met één en hetzelfde lichaam doen. Dus aangeven die grenzen!

630. Wat vind je de beste slechte film die ooit gemaakt is?

Tja, wanneer ik het eerste kwartier van een film al niet kan waarderen, kijk ik hem niet eens af, haha. Er schiet mij dan ook zo 1-2-3 geen film te binnen die ik echt het allerslechtst vind. Sorry!

631. Is elke dag een nieuw begin?

Absoluut! Althans, zo ben ik het inmiddels wel gaan leren zien. Wanneer het een dag even minder gaat, laat ik die dag maar gewoon over mij heen komen. Iedere dag zie ik als een nieuw begin. Even een recent voorbeeldje uit de praktijk: afgelopen vrijdag voelde ik mij ontzettend naar. Tja, ik had ‘even’ een terugval, maar gelukkig voelde ik mij de rest van het weekend weer hartstikke sterk. Lang leve het herstellen van een burn-out! ;-) Die mindere dagen horen er nu eenmaal bij. Of je nu wel of geen burn-out hebt (gehad), iedereen ervaart mindere dagen. Accepteer het en probeer er toch het beste van te maken.

632. Waar ga je het liefst naartoe op een eerste date?

Ik laat mij graag verrassen! :-) Het ligt er natuurlijk ook aan wat de ander leuk vindt om te doen. Wat ik wel kan waarderen, is dat er ook gewoon gekletst kan worden. Dus voor een zwijgzame date pas ik!

633. Wanneer heb je je voor het laatst moeten inhouden?

Och, de afgelopen tijd behoorlijk vaak. :’) Zelfs op het moment dat ik dit blogje schrijf, moet ik mij inhouden. Maar niet in kwade zin hoor! Niets ernstigs dus.

634. Kun je iemand nadoen?

Het is niet zozeer dat ik íemand na kan doen, maar een cavia kan ik dus goed imiteren. Oh, en een zeehond. Serieus. Waarom zeg ik dit? Haha!

635. Wat had je veel eerder moeten doen?

Op vakantie naar Oostenrijk! Man, wat is dát een prachtig land. Afgelopen zomer ben ik er voor het eerst geweest en ik heb dat land echt in mijn hart gesloten. Wellicht dat ik er de komende zomer weer naartoe ga, maar dat hangt nog even van een aantal factoren af. Wordt dus wellicht vervolgd, ha!

636. Zing je altijd mee in de auto?

Oh, yeah! Wanneer er anderen bij mij in de auto zitten of ik zit bij iemand anders in de auto, moet ik mij echt inhouden om níet mee te zingen. Oeps!

637. Met wie zou je graag willen ruilen van leven?

Geef mij maar lekker mijn eigen leven hoor.

638. Wanneer heb je voor het laatst heel hard gejuicht?

Poeh, goede vraag! Eigenlijk juich ik niet zo snel, maar ben ik meer van binnen razend enthousiast.

639. Hoe gaat het met je liefdesleven?

Purrrfect! Oké, just kidding. Toen ik deze vraag zag, schoot ik hardop in de lach. Meer woorden dan dat maak ik er ook maar niet aan vuil. Dat is beter… ;-)

640. Waardoor raak je geïnspireerd?

Het meest geïnspireerd raak ik van de mensen om mij heen én van muziek. Muziek is het antwoord op alles! Ik heb verder niks met muziek – lees: ik kan glazen laten breken met mijn zangkunsten en wanneer ik een gestemde gitaar zou bespelen, is hij na de eerste noot al vals -, maar muziek lúisteren doet ontzettend veel met mijn humeur. Positief uiteraard!

641. Welk muziekinstrument zou je graag willen bespelen?

Piano en gitaar! Hoewel ik het dus voor elkaar ga krijgen om een muziekinstrument na de eerste noot al vals te krijgen, lijkt het mij hartstikke gaaf om piano of gitaar te kunnen spelen. Graag allebei trouwens. Maar hé, ik heb het ritme van een stoeptegel, dus dat wordt hem gewoon niet, ha!

642. Heb je een grote algemene kennis?

Tja, wat is groot? Ik denk dat ik best ver kom met mijn algemene kennis, maar ik merk soms ook dat ik bepaalde hiaten in mijn algemene kennis heb zitten. Niet alles heeft mijn interesse, dus in dat soort gevallen glimlach ik maar even lief om niet door de mand te vallen.

Biecht maar op: zing jij altijd mee in de auto?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

7 Comments

 • Reply Romy 5 februari 2018 at 07:30

  Meezingen in de auto doe ik ook altijd, in ieder geval als ik alleen ben ;) Als er anderen bij zitten, bespaar ik hen mijn zangkunsten maar even ;) Wat mooi trouwens dat je steeds beter leert om je grenzen aan te geven. Ik kan me voorstellen dat de burn-out je daar ook wel echt toe heeft gedwongen en dat je daar ook veel van hebt geleerd qua grenzen aangeven. Ik heb ook eigenlijk pas geleerd hoe belangrijk grenzen aangeven is toen ik er eenmaal een paar keer overheen was gegaan ;)
  Romy heeft onlangs geplaatst…12 magische momenten die ik nooit zal vergetenMy Profile

  • Reply Renske 15 februari 2018 at 12:58

   Hahaha, herkenbaar! Ik bespaar anderen ook met veel liefde mijn zangkunsten… :’)

   Wat fijn (én goed) dat jij ook steeds beter leert hoe belangrijk het aangeven van grenzen is. Vaak beseffen we ons dat pas op het moment dat het eigenlijk al te laat is.

 • Reply Evelyne 5 februari 2018 at 19:41

  Wanneer ik happy ben durf ik al eens mee te zingen in de auto. Maar dan moet die radio wel loeihard staan, haha! En dit alles wanneer ik alleen ben uiteraard. Want dat lukt precies niet, zingen met anderen om mij heen ;)
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Evelyne schrijft fictie#2 | AstridMy Profile

  • Reply Renske 15 februari 2018 at 12:58

   Lekker meezingen!

 • Reply Mei Qi 13 februari 2018 at 20:05

  Zulke vragen zijn altijd zo leuk om te lezen! Ik zing nooit in de auto, omdat er altijd iemand naast me zit haha. Ik heb nog geen rijbewijs, vandaar haha.

  • Reply Renske 15 februari 2018 at 12:58

   Haha! Dan zou ik inderdaad ook niet zo snel durven zingen. :’)

 • Reply Inge | Monsieur Mango 16 februari 2018 at 13:00

  Wat leuk dat je weer verder gaat in je vragenboekje! Vind het eigenlijk best een toffe rubriek, maar kon het boekje destijds niet vinden dus helaas voor mij. :-)

  Zingen in de auto deed ik eigenlijk nooit, maar doe ik de laatste tijd wat vaker. Goed van je trouwens dat je vaker je grenzen aangeeft en ‘nee’ zegt. Heel belangrijk, niet altijd makkelijk! ;-)
  Inge | Monsieur Mango heeft onlangs geplaatst…Scandinavische woonitems #2My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Lichtpuntjes #1

  Het ervaren van lichtpuntjes in je leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Oh man, daar kwam ik pas écht achter...

  Sluiten