1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #47

19 februari 2018

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

643. Voor wie heb je een zwak?

Dat weet de persoon in kwestie zelf wel. ;-)

644. Wat is je grootste obstakel?

Oei, soms kan ik zelf vooral mijn grootste obstakel zijn. Er zijn dagen dat ik heerlijk achter de feiten aan hobbel. Vooral lachwekkend eigenlijk! Buiten dat ik zelf soms mijn grootste obstakel kan zijn, is op dit moment mijn grootste obstakel het feit dat ik (nog) niet mijn eigen plekje heb. Daar valt moeilijk aan te wennen. ;-) Stiekem hoop ik dan ook dat er spoedig iets leuks op de markt komt!

645. Wat ben je vandaag aan het doen?

Wat niet? Ha! Ik heb vandaag gewerkt, een stukje Olympische Spelen gekeken, een loodzware circuittraining gedaan – die arme spieren ook -, schrijf momenteel dit blogje (dûh) en wil nog een aflevering van mijn favoriete serie op dit moment kijken: Grimm. Die serie is echt een aanrader trouwens!

646. Waar had je langer over moeten nadenken?

Uiteindelijk denk ik niet dat ik ergens langer over had moeten nadenken. Van nature ben ik al iemand die lang over bepaalde dingen na kan denken. Soms mag ik best wat impulsiever zijn zelfs! En hé, achteraf analyseren hoe iets is gelopen, levert soms ook veel op!

647. Heb je liever gelijk of geluk?

Oei! Wat een instinker… Ik ben iemand die graag haar gelijk haalt. Maar daarnaast is geluk mij ook heel veel waard. Ik denk dat ik in dit geval toch voor geluk ga!

648. Wat vind je van de partners van je vriendinnen?

Hartstikke leuk! Er is geen een partner waar ik negatief over denk. Ze passen ook stuk voor stuk goed bij mijn vriendinnen. :-)

649. Welke eigenschap zou je van je vader willen hebben?

Haha! Ik lach nu hardop, want ik lijk het meest op mijn vader. Zowel qua uiterlijk (zegt men) als qua innerlijk. Eigenschappen dus, ha! Natuurlijk heb ik niet alle eigenschappen die mijn vader heeft. Zo is hij verrekte handig en technisch. Dat lijkt mij best tof om ook te kunnen. Vooral als vrouw zijnde! ;-)

650. Met welk idee moet je nog steeds iets doen?

Oh man, ik heb tig ideeën! Ooit zullen er vast een aantal tot uitvoering worden gebracht, maar op dit moment houd ik mij lekker bezig met het nu. ;-)

651. Hoe zou je je leven in drie steekwoorden omschrijven?

Verrassend, rustgevend en liefdevol! Tja, verrassend en rustgevend kunnen best samen gaan hoor, ha.

652. Wat is er het fijnst aan volwassen zijn?

Het fijnst aan volwassen zijn… Het opdoen van steeds meer levenservaring, levenslessen en het ontmoeten van nieuwe mensen vind ik denk ik het meest fijne aan volwassen zijn.

653. Ben je een vechter?

Als in een doorzetter? Jazeker! Als ik ergens voor ga, wil ik er ook vól voor (kunnen) gaan. Verder ben ik niet zo’n vechtersbaasje hoor. Ruzie is niet aan mij besteed, ha!

654. Hoe groot is je fantasie?

Tja, die kan soms zo groot zijn dat ik de realiteit uit het oog verlies. Maar hé, daarom heet het fantasie natuurlijk… ;-)

655. Kunnen mensen veranderen?

Oh, absoluut! Zowel in positieve als negatieve zin. Ik denk dat iedereen dat wel herkent in mensen.

656. Probeer je problemen eerst zelf op te lossen?

Dat is altijd wel mijn insteek, ja. Als ik merk dat het moeilijk is om alleen op te lossen, schakel ik een hulplijn in, ha. Vaak is dat iemand uit mijn directe omgeving, want sparren met mijn omgeving is nooit verkeerd! Soms kies ik er ook bewust voor om mensen uit mijn omgeving te betrekken bij een probleem, omdat zij er bijvoorbeeld ervaring mee hebben of omdat ik veel waarde hecht aan hun mening en het feit of zij achter mijn keuze/oplossing kunnen staan. :-)

Hoe zou jij jouw leven omschrijven in drie steekwoorden?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

3 Comments

 • Reply Romy 19 februari 2018 at 07:03

  Dat van je eigen grootste obstakel zijn, herken ik wel een beetje. Ik ben ook vaak zelf degene die mijzelf het meeste in de weg zit ;) Er zitten weer mooie vragen tussen, alleen al om zelf eens over na te denken. De vraag van de drie steekwoorden vind ik nog wel een lastige. Daar weet ik zo snel echt geen antwoord op ;)
  Romy heeft onlangs geplaatst…Social media | Hoe ik soms maar wat aanklungel!My Profile

 • Reply Evelyne 19 februari 2018 at 12:54

  3 steekwoorden om mijn leven te beschrijven? Moeilijk! Oh ja, dat kan al een steekwoord zijn. Moeilijk.
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Evelyne schrijft fictie#3 | AstridMy Profile

 • Reply Ester 20 februari 2018 at 12:50

  Leuke antwoorden weer! Ik ben zelf ook nog altijd bezig met deze serie, inmiddels al iets van 2 jaar ofzo. :-) Mijn leven in drie steekwoorden? Afwisseling: Doorzettingsvermogen en Ingewikkeld. :)

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #46

  Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist...

  Sluiten