1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #48

5 maart 2018

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

657. Wat had je graag tien jaar eerder geweten?

Oei, wat een pittige vraag! Ergens ben ik blij dat ik sommige dingen niet eerder wist, maar soms was het wel verrekte handig geweest om bepaalde dingen vooraf wel te weten. Als ik echt iets specifieks moet noemen, kan ik zo niets noemen.

658. Wat wordt je eerstvolgende project?

Eigenlijk is het al een lopend project, ha. Het bloggen kriebelt zo erg! Ik wil er echt weer meer tijd voor maken. Máár wel binnen mijn eigen grenzen uiteraard. Soms wil ik zo graag, maar heb ik er geen puf voor. Bizar maar waar. Gelukkig heb ik wel ontzettend veel ideeën! Ook wil ik een aantal nieuwe rubrieken starten om mijn blog nog meer dat ene persoonlijke tintje te geven.

659. Doe je vaak meerdere dingen tegelijk?

Geloof mij, ik ben waarschijnlijk de slechtste multitasker aller tijden! Wanneer ik het toch in mijn hoofd haal meerdere dingen tegelijk te doen, loopt dit meestal niet goed af. Of ik snijd mezelf in mijn vinger omdat ik ook zo nodig binnenkomende berichten moet lezen. Of ik raak totaal de kluts kwijt met wat ik nou eigenlijk precies aan het doen was… Chaoot meldt zich hoor!

660. Wat zit je nog steeds dwars?

Hoera! De laatste maanden leer ik steeds beter om dingen los te laten. Wanneer ik er zelf niets aan kan veranderen, is het niet de moeite waard om erover te piekeren. Maar hé, ook dat gaat wel eens mis natuurlijk. Piekeren kan ik als de beste! Gelukkig heb ik lieve vriendinnen om mij heen die ervoor zorgen dat ik de piekermodus weer uit kan zetten, ha.

661. Vind je het leuk als mensen naar je kijken?

Vooral heel ongemakkelijk! Ik sta niet graag in de belangstelling, dus wat mij betreft mogen ze een andere kant op kijken.

662. Wat wil je nog heel graag?

Oh man, een plek voor mezelf. Concreet: een eigen huis. ;-) Dat is wel iets wat ik heel sterk mis en op dit moment dolgraag zou willen! Ik heb absoluut niets te klagen en ben mijn ouders eeuwig dankbaar dat ze mij weer in huis hebben genomen, maar stiekem wil ik gewoon lekker mijn eigen plek. Oh, en reizen! Ik wil ook nog heel graag veel (en ver) reizen. Ooit, lieve mensen. Ooit.

663. Wat was de meest bijzondere uitnodiging die je ooit kreeg?

*Lacht hardop!* Eind vorig jaar kreeg ik een bijzondere uitnodiging. Meer dan dat wil ik er niet over zeggen. ;-)

664. Hoe zullen je vrienden je beschrijven?

Oef! Alweer een pittige vraag. Gelukkig lezen meerdere vriend(inn)en mijn blog, dus ik zal gauw genoeg horen of ik hier de waarheid spreek, ha. ;-) Ik denk dat ze mij zullen omschrijven als iemand die doorzet, een eigen wil heeft (lees: stronteigenwijs kan zijn), altijd klaarstaat voor de ander en soms best een beetje meer aan zichzelf mag denken.

665. Wie heeft je het meest pijn gedaan in mijn leven?

Er is een bepaald persoon in mijn leven geweest die mij dusdanig heeft gekwetst dat het behoorlijke littekens heeft achtergelaten. Figuurlijk dan. ;-) Helaas kent het leven nu eenmaal rotte appels. Uiteindelijk ben ik er wel van overtuigd dat je er sterker van wordt. Althans, in mijn geval is dat gebleken. Gelukkig!

666. Wat was het keerpunt in je leven?

Hallo. Ik ben bijna 27, best oud. (Grapje natuurlijk!) Wat ik ermee wil zeggen: ik ben nog zo jong. Daardoor heb ik niet het idee dat ik al een dusdanig keerpunt in mijn leven heb gehad, waardoor mijn leven 180 graden is gedraaid en veranderd.

667. Geloof je dat mensen de toekomst kunnen voorspellen?

Als in Jomanda? Nee. Toch denk ik dat we allemaal wel een klein beetje de toekomst kunnen voorspellen door onze eigen dromen na te jagen!

668. Wat doe je op de automatische piloot?

Eigenlijk bijna alle dagelijkse dingen! Oké, mijn werk is een uitzondering. Hoewel daar ook wel bepaalde werkzaamheden tussen zitten die ik op de automatische piloot doe. Dat is vast geen goed teken, ha. :’)

669. Op welke plek zat je het liefst in de klas?

Wat ik al zei: ik sta niet graag in de spotlight. Het liefste zat ik dan ook achterin de klas. Behalve bij geschiedenis! Dan zat ik het liefst pal vooraan. Mijn geschiedenisdocent was zo’n ontzettend goede en fijne docent, dat ik eigenlijk niets wilde missen van wat hij vertelde.

670. Vermijd je soms muziek omdat je er verdrietig van wordt?

Oh, absoluut!

En nu jij: wat wil jij nog heel graag?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

4 Comments

 • Reply Evelyne 5 maart 2018 at 20:23

  Een eigen plek, een lief, een toffe job en ja, dat zal het zo wel zijn voor nu ;)
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…5 bezienswaardigheden in BruggeMy Profile

  • Reply Renske 8 maart 2018 at 15:17

   Hihi, dat is nog best wat! Alles op z’n tijd.

 • Reply chelseagilson 6 maart 2018 at 23:06

  Ik drink zeker met dit koude weer graag thee! Nu is het Morroca Mint, maar ik drink ook graag earl Grey of Lady Grey

  • Reply Renske 8 maart 2018 at 15:17

   Jaaa, Marroca Mint! <3

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #47

  Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist...

  Sluiten