1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #49

12 maart 2018

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

671. Ben je een prater of een doener?

Oei! Over het algemeen ben ik meer een prater. Ik kan zo’n eeuwige twijfelaar zijn die graag alle opties bekijkt en daar vervolgens met anderen over praat. Máár er zijn ook wel gevallen waarin juist doe voordat ik er echt goed over na heb gedacht. Flink uit mijn comfortzone, maar dat voelt dan ook wel als een kick. Ja, heus, ha!

672. Welk van je vijf zintuigen is het best ontwikkeld?

Horen en proeven! Oké, eigenlijk weet ik het gewoon niet hoor. :’) Maar ik kan goed luisteren en daarnaast hoor ik de kleinste geluiden. Als iemand ook maar een beetje smakt, bederft mijn eetlust. Ik kan ook snel afgeleid zijn door geluiden om mij heen. En proeven? Tja, ik leef voor eten, ha!

673. Wanneer heb je moeite jezelf recht in de ogen te kijken?

Wanneer ik mezelf óf een ander flink tekort heb gedaan, vind ik het moeilijk om mezelf recht in de ogen te kijken. Ook wanneer ik een ander zou bedriegen, zou ik mezelf niet meer recht in de ogen kunnen kijken.

674. Wie kan jou het best troosten?

Dat blijven toch mijn ouders, denk ik. Zij kennen mij beter dan ik mezelf ken. Oh, en mijn beste vriendin Kim! Zij begrijpt mij zonder woorden al, waardoor ik eigenlijk niet eens hoef uit te leggen waarover ik mij verdrietig voel.

675. Wat was je grootste blunder?

Ha, leuke vraag! Ik maak namelijk ontzettend veel blunders. Toevallig zei ik het vorige week nog tegen iemand: mijn leven is één grote blooper. Maar hé, ik hou het daarmee wel spannend en leuk voor mezelf. Mijn meest recente blunder: bij een liedje uit de QMusic Top 500 van de 90’s schoten mijn gedachten naar iemand toe. Dat vertelde ik later ook tegen de persoon in kwestie. Ik weet zeker dat hij bijna in zijn broek plaste van het lachen. Het was zo ongeveer het meest foute nummer uit de hele top 500. :’)

676. Om welk onrecht kun je heel kwaad worden?

Eigenlijk om al het onrecht. Toch vind ik onderdrukking misschien wel het meest erge van alles. Niet kunnen zijn wie je wilt zijn. Geen vrijheid hebben. Het lijkt me echt vreselijk! En érg onmenselijk dat er mensen bestaan die dat een ander aan doen. Helaas zijn er veel van dat soort mensen. Ik word er verdrietig van…

677. Wat was het mooiste compliment dat je ooit kreeg?

Complimenten ontvangen vind ik sowieso soms nogal een dingetje, haha. Ik ben er altijd heel dankbaar voor, maar weet soms niet hoe ik ermee om moet gaan. Eigenlijk vind ik ieder compliment ontzettend fijn en lief! Misschien heb ik het mooiste compliment van het afgelopen jaar wel tijdens mijn burn-out mogen ontvangen. Ik vond het vreselijk als mensen mij als een zombie zagen en ik vond het nóg erger dat ik een tijdje niets anders deed dan slapen. Op dat moment zei iemand: “Je bent een prachtig mens om te zien. En dat je nu niets doet? Fantastisch, dat zouden meer mensen moeten doen. Jij luistert nu naar jouw lichaam, voel je niet bezwaard.” Tranen met tuiten van dankbaarheid. Het juiste compliment op het juiste moment. :-)

678. Hoe besluit je of je iemand aardig vindt of niet?

Tja, ik kan wel zeggen dat ik geen vooroordelen heb, maar de eerste indruk is toch wel erg bepalend voor mij. Ik ben trouwens wel iemand die haar mening (aardig of onaardig) kan bijstellen naarmate ik iemand beter leer kennen.

679. Wat gaat er te langzaam?

Alles op z’n tijd! :-)

680. Welk nummer wil je dat er gedraaid wordt op je begrafenis?

Hoewel het vaak als een gevoelig of emotioneel onderwerp wordt gezien, weet ik al wel een aantal dingen over mijn uitvaart. Zo wil ik niet begraven worden, maar gecremeerd. En welk nummer op mijn uitvaart moet worden gedraaid? Sowieso een aantal nummers van Ludovico Einaudi! Dat geeft mij zoveel rust in periodes van chaos en drukte.

681. Wat was je laatste goede daad?

Komt het hoor: mijn planten water geven. :’) Ik ben zo’n ongelofelijk slechte plantenmoeder. Zelfs een cactus kan ik nog dood laten gaan, ha. Ja, echt waar! Maar mijn pannenkoekenplant. Tjonge jonge zeg… Hij groeit gewoon! Little mister pancake wordt groot!

682. Zie jij de mensen die in je ‘top tien’ staan elke week?

Goddank niet zeg! Dan zijn ze iedere week met mij opgescheept, ha! Oké, grapje natuurlijk. Een van de mensen in mijn top tien zag ik wel iedere week, want we gaven samen volleybaltrainingen aan kinderen met een beperking! Maar heel eerlijk? Ik hoef niet alle mensen in mijn ‘top tien’ iedere week te zien hoor. Oh, en ik heb mijn gezin van herkomst ook in die top tien staan. Hen zie ik natuurlijk wel veel, haha.

683. Wat was je beste beslissing van het afgelopen jaar?

Makkie! Toegeven aan mijn burn-out en accepteren dat het is gelopen zoals het is gelopen. Een moeilijke beslissing – want ik moest ontzéttend veel loslaten en loslaten is dóódeng voor een controlfreak als ik -, maar uiteindelijk wel de beste beslissing! Inmiddels voel ik mij namelijk weer mezelf, maar dan de betere versie dan ik de afgelopen twee jaar heb gezien. :-) Zoals ik op Instagram al vertelde: When life gets blurry, adjust your focus!

684. Wat is het leukste concert waar je bent geweest?

Zullen we dat ook van het afgelopen jaar doen? Anders ben ik namelijk nog wel even bezig… Oké, vooruit, van de afgelopen paar jaar: Coldplay, Robbie Williams, Kensington én Vrienden van Amstel Live! Dat waren stuk voor stuk pareltjes en concerten om nooit te vergeten.

En nu jij: wat was jouw grootste blunder?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

6 Comments

 • Reply Irene 12 maart 2018 at 19:37

  Ik heb deze een tijdje geleden ook beantwoord en ik kon me toen ook al geen blunder voor de geest halen :p Nochtans ben ik ook wel een beetje een kluns maar ik zie veel dingen die ik doe ook niet als blunders eigenlijk.
  Irene heeft onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 76My Profile

  • Reply Renske 15 maart 2018 at 21:19

   Haha, herkenbaar! Ik zie het inmiddels gewoon als ‘Renske-acties’ en vind het vooral heel grappig dat ik zo’n kluns ben, haha.

 • Reply Evelyne 12 maart 2018 at 20:06

  Oh hemel, ik maak miljoenen blunders! Welke wil je horen? :p
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…10x inspiratieMy Profile

  • Reply Renske 15 maart 2018 at 21:19

   Kom maar op! ;-)

 • Reply Romy 12 maart 2018 at 21:48

  Wat een onwijs mooi en lief compliment! Ik kan me voorstellen dat je daar echt even stil van was. En een slechte plantenmoeder ben ik ook. Ooit ging mijn cactus dood, omdat ik hem per ongeluk had laten verzuipen ;) In bloopers begaan ben ik ook nogal een ster, haha. Mijn laatste blooper was laatst bij het Olympisch schaatsen. Ik kijk nooit sport op tv, dus ook geen schaatsen en dacht dat twee schaatsers tegen elkaar streden in plaats van dat het een tijdrit met veel meer deelnemers was. Toen een Nederlander als eerste over de finish kwam, keek iedereen nogal beteuterd. Ik verbaasd: “Hij heeft toch gewonnen? Hij kwam toch als eerste over de finish?” Vervolgens keken 3 collega’s me nogal verbaasd aan en viel ik nogal door de mand als niet-sport-kijker, haha.
  Romy heeft onlangs geplaatst…15 vrolijke opdrachten om vandaag (nóg) leuker te makenMy Profile

  • Reply Renske 15 maart 2018 at 21:20

   Jaaa! Dat was echt een ontzettend mooi compliment! :-)

   Haha, jouw cactusverhaal is zó herkenbaar! Ik laat ook gewoon een cactus verzuipen, haha.

   Oh nee, Romy! :’) Stiekem moet ik wel lachen om jouw blunder, haha! Zelf begreep ik niks van curling – inmiddels wel hoor, hoera! -, maar daar maakte ik een soortgelijke opmerking. Oeps!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Mijn kiekjes | Februari 2018

  Februari, wat was je een fijne maand. Normaal gesproken vind ik februari altijd de saaiste maand van het jaar, omdat...

  Sluiten