1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #50

19 maart 2018

Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist gelijk dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere maandag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! :-) En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha!

685. Wat is je favoriete beloning voor hard werk?

Netflix, thee en chocolade! Of mijn bed, haha. Als ik heel hard heb gewerkt, is er weinig energie over. Ontspanning is dus toch wel echt dé favoriete beloning. De meesten zullen ontspanning waarschijnlijk als favoriete beloning hebben. ;-)

686. Heb je weleens iemand aan het huilen gemaakt?

Helaas wel… Natuurlijk gebeurt zoiets niet bewust! Dat zou wel echt wreed zijn, ha.

687. Ga je voor kwaliteit of kwantiteit?

Kwaliteit! Het maakt niet uit waar het over gaat: voedsel, kleding of zelfs vriendschappen. Kwaliteit staat bij mij absoluut hoger dan kwantiteit.

688. Wat is de beste remedie tegen liefdesverdriet?

Als iemand het antwoord op deze vraag weet, hoor ik het graag! ;-) Ik heb werkelijk geen idee wat de beste remedie is. Uiteindelijk is het denk ik vooral belangrijk je neer te leggen bij de situatie en door te gaan. Op ieder potje past een dekseltje toch? Voor iedereen loopt er ergens op deze gigantische aardbol een passende partner rond. Dat is iets waarvan ik overtuigd ben! :-) Als je er naar gaat zoeken, kom je alleen nergens. Oh, en met in een hoekje zitten huilen kom je ook niet heel ver natuurlijk.

689. Welke vijf dingen zou je in een picknickmand stoppen?

Oei! Dan ga ik toch voor mango, ananas, lekkere broodjes (dat is één ding toch? :’)), een versgeperst sapje én een leuk spelletje! Het kleedje, de bordjes, glazen en het bestek behoren natuurlijk tot de vaste inventaris van een picknickmand, ha! Ik krijg trouwens echt zin om te gaan picknicken nu het zonnetje héél voorzichtig naar binnen schijnt. Wie gaat er mee?

690. Heb je veel zelfvertrouwen?

Tja, wat is veel? Vroeger was ik behoorlijk onzeker over mezelf, maar inmiddels is dat wel bijgedraaid. Natuurlijk ken ik nog steeds onzekere momenten, maar ik denk dat ik voldoende zelfvertrouwen heb om mezelf staande te houden in de grote boze mensenwereld. ;-)

691. Naar wie ga je voor wijze raad?

Dat zijn toch wel mijn moeder en beste vriendin Kim. Bij hen weet ik zeker dat ze mij niet veroordelen en ook eerlijk hun mening durven te geven. Maar ook aan andere vriend(inn)en kan ik wijze raad vragen hoor! Alleen mijn moeder en Kim zijn toch wel de eerste personen naar wie ik toe stap voor advies.

692. Wat is het leukst aan thuiskomen?

Mijn bank en bed. :’) Haha!

693. In welk vak was je vroeger goed op school?

Op de basisschool weet ik het zo 1-2-3 niet precies. Ik kan mij wel herinneren dat ik topografie (bijna) altijd foutloos maakte. Op de middelbare school was ik vooral goed in geschiedenis en Nederlands! Dat vind ik nog steeds hele leuke vakken trouwens.

694. Wanneer heb je voor het laatst een baby vastgehouden?

Poeh, goede vraag! Dat zal afgelopen zomer zijn geweest, denk ik.

695. Zou je jezelf als vriendin willen hebben?

Het zou raar zijn als ik op deze vraag ‘nee’ antwoord. Dat zou namelijk betekenen dat ik voor mijn vrienden en vriendinnen geen goede vriendin zou zijn. Ik zou mezelf dus best als vriendin willen hebben!

696. Kun je goed wachten?

Ik denk het wel. (Zegt ze heel twijfelachtig hoor, haha!) Hoewel ik soms ook echt heel slecht kan wachten. Het hangt er dus een beetje van af waarop ik moet wachten.

697. Voor welk probleem zou je naar een psycholoog gaan?

Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit en op dat moment ook niet weet hoe ik het moet/kan veranderen, is een psycholoog dé oplossing! Ergens vind ik het jammer dat veel mensen de psycholoog als een taboe zien. Of ja, de persoon in kwestie niet, maar er naartoe gaan wel. Dat zou echt anders moeten, want het kan voor iedereen waardevol zijn om af en toe eens naar de psycholoog te gaan als het even niet zo lekker loopt.

698. Wat wil je nog leren?

Oef! Ik zou nog best veel willen leren: een vreemde taal, motorrijden, fotograferen, snowboarden en nog véél meer! Op persoonlijk vlak wil ik nog leren dat ik een betere balans tussen werk en privé vind. Dat gaat steeds beter, maar soms loopt dat nog weleens in elkaar over. Oeps!

En nu jij: welke vijf dingen zou jij in een picknickmand stoppen?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

3 Comments

 • Reply Jessica J. 19 maart 2018 at 09:51

  Mag ik jouw picknickmandje hebben? :-D Ohhh, zo zin in picknicken en zomerbarbecues! ♥
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…Minimalism Challenge: week 1My Profile

 • Reply Kim 19 maart 2018 at 17:51

  Ahhhhh lief! Ik vraag jou ook (teveel) advies, haha. Ik zou ook broodjes meenemen, meloen, limonade, zonnebrandcréme ennn een ereader!
  Kim heeft onlangs geplaatst…Favoriete Netflix seriesMy Profile

 • Reply Evelyne 19 maart 2018 at 19:31

  Ik ben niet gewoon om te gaan picknicken dus even denken.. Ja, belegde broodjes (ofwel alle ingrediënten om een belegd broodje te maken en het ter plekke maken, haha)
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…In een notendop #1| Fotografie-uitstappenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Winactie | Wie jarig is trakteert!

  Hiep hiep hoera! Gisteren mocht ik 27 kaarsjes op mijn verjaardagstaart uitblazen. Stiekem heb ik helemaal geen kaarsjes op mijn...

  Sluiten