1000 vragen aan jezelf

1000 vragen aan jezelf #6

17 februari 2016

Een flinke tijd terug zat er bij de Flow een leuk, klein boekje. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer bij welke editie. Wat ik wel gelijk wist, was dat ik dit boekje op een leuke manier op mijn blog wilde gebruiken. Zo geschiedde… Iedere woensdag beantwoord ik een bladzijde vol vragen – om precies te zijn 14 – uit dit kleine boekje op mijn blog. Montévie is immers een persoonlijke blog, dus op deze manier kan ik er een extra persoonlijk tintje aan geven. Jullie leren mij niet alleen beter kennen, maar ik verwacht mezelf ook beter te leren kennen. Een win-winsituatie dus! En ja, er staan serieus 1000 vragen in dit boekje. De komende tijd ben ik dus nog wel even zoet, ha! Kijk je mee naar het volgende deel van de vragen?

71. Van welk woord krijg je de kriebels?

Kansloos! Dit woord staat bij mij absoluut op nummer één als meest irritante woord. Mijn lieve G. gebruikt dit woord regelmatig – volgens mij vooral om mij te treiteren, haha. Wie heeft het woord ‘kansloos’ bedacht? Iedere keer als ik dat woord hoor, denk ik onder andere aan de quote “What defines us is how well we rise after falling“. Hoe onmogelijk het ook lijkt: nooit geschoten is immers altijd mis. Oh, waar ik ook de kriebels van krijg zijn de woorden ‘me’ in plaats van ‘mijn’, ‘is’ in plaats van ‘eens’ (ja, dat bestaat echt!) en ‘heb’ in plaats van ‘heeft’. Grammaticale fouten dus, net als ‘groter als mij’… Whut?! :’) Ook ik ben heus geen taalwonder, maar sommigen maken er echt een potje van, ha!

72. Ben je ooit op tv geweest?

Nee? Ik heb eigenlijk geen idee! Mocht het zo zijn, was het vast niet bijzonder genoeg om te onthouden. ;-)

73. Wanneer was je voor het laatst zenuwachtig?

Een paar weken terug nog! Het moment dat ik mijn masterthesis definitief inleverde bezorgde zeker lichte zenuwen. Stiekem ben ik nog steeds enigszins ‘zenuwappig’, aangezien ik de beoordeling deze week in mijn mailbox hoop te ontvangen. Duimen jullie mee?

74. Wat maakt thuis thuis voor jou?

De aanwezigheid van liefde en aandacht voor elkaar! En mijn eigen spulletjes natuurlijk. Uiteindelijk denk ik dat ik mij op meerdere plekken kan settelen. Hoewel ik mij anderzijds niet snel ergens thuis voel. Toch zijn liefde en aandacht van mijn dierbaren belangrijk voor mij. Ruimte voor elkaar, acceptatie, zo nu en dan een luisterend oor en een knuffel… Volgens mij zijn dat vooral de ingrediënten wat een thuis voor mij thuis maakt.

75. Waar haal je je nieuws vandaan?

Komt het hoor: bij familie en vrienden. Ja, echt. Ik kijk bewust geen nieuws, aangezien ik niet bepaald vrolijk word van de ellende. Noem het ‘je kop in het zand steken’, ik noem het zelfbescherming. Ik ben mij absoluut wel bewust van de ellende die zich in de wereld afspeelt en het liefste doe ik er wat aan, maar uit zelfbescherming voor niet te veel negatieve prikkels volg ik geen nieuws. De belangrijkste dingen krijg ik via via wel mee. Daarbij ben ik tevens van mening dat hoe gruwelijk de beelden ook zijn – juist dat maakt het voor mij verdrietig, dus ik kan het beter lezen -, uiteindelijk zullen wij ons nooit kunnen inleven in hoe het voor onze medemens voelt. Iets waar we trouwens ook dankbaar voor moeten zijn!

76. Wat is je favoriete sprookje?

Oef. Goede vraag. Ik denk Hans & Grietje. Waarom? Geen idee eigenlijk. Hans & Grietje was het eerste sprookje dat mij te binnen schoot! Misschien komt het omdat ik een tijd geleden de volwassen film van Hans & Grietje heb gezien. I don’t know!

77. Wat is jouw humor?

“Jij bent niet grappig.” Eén van de vele zinnen die mijn lieve G. mij ooit zei. Uit grap hoor! Hij begreep mijn grap destijds niet, terwijl ik helemaal stuk ging van het lachen. Héél gênant! ;-) Maar wat mijn humor is? Mensen choqueren, maar ook heel droge humor. Oh, dat choqueren doe ik alleen bij mensen waarvan ik weet dat ze er tegen kunnen hoor, haha.

78. Hoe vaak sport je?

Mag ik deze vraag overslaan? Het is nog steeds niet zo vaak als ik zou willen. Maar hé, ik ben mij er bewust van en probeer binnenkort weer drie keer in de sportschool te staan. Eén keer per week is voorlopig het doel. Tja, klein beginnen! ;-)

79. Ben jij onvergetelijk?

Eerlijk? Ik denk dat niemand dat is. Natuurlijk blijf je bij dierbaren altijd voortleven in hun hart, maar ik weet zeker dat er talloze mensen zijn die het zo zijn vergeten als je er niet meer bent. Dus nee, voor het gros van de wereldbevolking ben ik absoluut niet onvergetelijk.

80. Welke twee dingen kun je niet missen?

Mijn lieve G. en mijn iPhone. Tja, heel erg! Vergeet niet dat ik met mijn iPhone nog een heleboel kan: mensen bellen, fotograferen, inspiratie opdoen via Pinterest en zelfs bloggen.

81. Wat zou je doen als je vijf jaar in de gevangenis zat?

Poeh. Ik denk toch echt dat ik mezelf optimaal wil leren kennen. Daarnaast wil ik weer meer bezig zijn met mindfulness, veel lezen, leren mediteren en andere gevangenen proberen te inspireren. Hoewel ik hoop dat dit nooit werkelijkheid zal worden. Plus dat ik van mening ben dat op voorhand niet te zeggen valt hoe iets zal lopen en dus wat ik in een bepaalde situatie zou doen. Ik was er immers ook heilig van overtuigd dat zodra mijn lieve G. iets ernstigs zou overkomen wat hij zou overleven, ik vrij nuchter zou blijven. Tja, dat werd werkelijkheid en ik was echt even van het padje. Totaal over de rode en verre van nuchter. Zo zie je maar: de vraag ‘wat als’ kun je jezelf beter niet stellen. Je weet het gewoonweg niet!

82. Waar werd je vroeger blij van?

Lekker buitenspelen! Nog steeds vind ik het heerlijk om lekker buiten te zijn. Vooral als het zonnetje aan de hemel staat, ongeacht de temperatuur.

83. In welke outfit voel je je mooi?

Poeh. Enigszins een confronterende vraag. Ik ben namelijk niet heel tevreden met mijn lichaam, maar toch trek ik iedere dag weer kleding aan. (Gelukkig hè? ;-)) Ik zou geen kleding aantrekken waar ik mij niet prettig in voel. Dus in dat opzicht denk ik dat ik mij vooral mooi voel in de alledaagse kleding.

84. Wat ligt er op je nachtkastje?

Momenteel liggen mijn oorbellen, mijn bril, mijn ereader en mijn iPhone op mijn nachtkastje en staat er een lampje en een lijstje met drie veertjes erin.

Van welk woord krijg jij de kriebels?

Benieuwd naar de andere delen? Klik hier!

26 Comments

 • Reply Sandra 17 februari 2016 at 06:25

  “Me” in plaats van “mijn, jep, arrrggh! Hier kan ik ook écht op afknalpen hoor. Tuurlijk kan je wel eens een foutje maken, maar je merkt het al snel genoeg als iemand er echt geen snars van begrijpt! :’)
  Ik heb een hekel aan het woord “falen”. Ik mocht dat toentertijd nooit zeggen van mijn psychologe. Het was zo ondertussen mijn stopwoordje geworden, want hey, ik “faalde” voor mijn idee toen overal in. Nu heb ik echt een gruwelijke hekel aan dit woord omdat het voor mij zon negatieve lading heeft en nare herinneringen.
  Sandra heeft onlangs geplaatst…10 Tips om geld te besparen op kledingMy Profile

  • Reply Renske 18 februari 2016 at 18:55

   Haha, klopt! Ik maak zelf ook regelmatig een foutje hoor: we loopten?! Dat vind vriendlief trouwens heel leuk om te verbeteren. :’)

   Oef ja, ik kan mij goed voorstellen dat je dan een hekel hebt aan dat woord. Falen vind ik ook een woord met een grote negatieve lading. Het klinkt ‘zachter’ als mislukt, maar ik vind de lading zoveel zwaarder!

 • Reply Femke 17 februari 2016 at 07:10

  Ik kan even geen woord bedenken waar ik nou kriebels van krijg hahaa. Oja, dat je het nieuws niet echt volgt dan vind ik dus niet dat je jouw kop in het nieuws steekt. Op het nieuws wordt namelijk heel veel overtrokken en ook heel veel achterwege gelaten. Ik heb laatst nog een stuk uit een boek gelezen die een oud nieuwslezeres heeft gemaakt en die uitlegt hoe het er precies aan toe gaat in de media. Heel interessant en bijzonder, aangezien je erop rekent dat het nieuws je alles vertelt. Ik hou van droge humor, maar ook van sarcasme!
  Femke heeft onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #7: Mijn favoriete smaken!My Profile

  • Reply Renske 18 februari 2016 at 19:12

   Daar ben ik mij inderdaad van bewust. Toch word ik heel raar aangekeken als ik zeg dat ik geen nieuws volg én dat het nieuws niet de hele werkelijkheid is, haha. Dat zijn toch wel twee klappen in één keer.

   Klinkt als een interessant boek! Weet je hoe het heet?

 • Reply Charelle 17 februari 2016 at 08:52

  Oh ik krijg echt van heel veel woorden de kriebels, haha! Sowieso van scheldwoorden en grammaticale fouten, als ‘me’ ‘hun’ en ‘als’. Maar wat ik echt een héél vreselijk woord vind is ‘kek’. Verschrikkelijk! :’]
  Charelle heeft onlangs geplaatst…WIN een The Scent of Cinnamon pakketje!My Profile

  • Reply Renske 18 februari 2016 at 19:12

   Kek, hahaha. Ja, die mag ook wel in mijn rijtje!

 • Reply Djuli 17 februari 2016 at 11:35

  Wat een leuk boekje! Er zijn niet echt woorden waar ik kriebels van krijg. Ik krijg inderdaad ook kriebels van grammaticale fouten. En wat ik ook verschrikkelijk vind, zijn moeders die in 3e persoon over zichzelf tegen hun kind praten: “mama gaat even..” Ieh, nee. Zeg gewoon “ik ga even…”

  • Reply Renske 18 februari 2016 at 19:14

   Hahaha, sjips. Ik ben bang dat ik ook tot die categorie behoor. Als ik oppas op de dochters van een vriendin zeg ik ook wel eens “Renske gaat even…”, maar ik gebruik over het algemeen wel “Ik ga even…” Maar nu je het zegt: wat bizar eigenlijk dat sommigen – waaronder dus ik in sommige gevallen – vanuit de derde persoon praten. Dom!

 • Reply Heidi 17 februari 2016 at 15:24

  Wat leuke vragen waren het weer.
  En de antwoorden waren ook erg boeiend.

 • Reply Kim - Kimsbloglife 17 februari 2016 at 19:52

  Leuk om te lezen weer! Ik kijk er al naar uit om deze vragen binnenkort ook in te vullen, hihi :-)
  Kim – Kimsbloglife heeft onlangs geplaatst…Nieuwe tv-hypes: Temptation Island en Wie is de mol?My Profile

 • Reply Kim 17 februari 2016 at 20:57

  Oeps! Volgens mij zeg ik weleens ‘me’ in plaats van ‘mij’? Amsterdammers horen wat dat betreft een vrijstelling te krijgen, vind ik :)
  Ik ga duimen hoor, oei ik weet nog hoe zenuwachtig je was voor de presentatie, haha!
  Kim heeft onlangs geplaatst…Corendon Hotel: High TeaMy Profile

  • Reply Renske 18 februari 2016 at 19:14

   Noooo way! Amsterdammert of niet, geen uitzonderingen, haha!

 • Reply debby 18 februari 2016 at 07:05

  Ik krijg de kriebels van mensen die overal tje achter plaatsen :|) en Engelse woorden in iedere zin stoppen. Ik ben trouwens wel ooit eens op tv geweest, bij wordt vervolgd, ik deed Donald Duck na :)
  debby heeft onlangs geplaatst…Lente kaartMy Profile

  • Reply Renske 18 februari 2016 at 19:16

   Oeps! :’) Ik gebruik ook regelmatig Engelse woorden in zinnen. Vooral sinds ik mijn masterthesis heb geschreven, welke ik in het Engels schreef. Op dagen dat ik er een hele dag mee bezig was geweest, dacht ik in het Engels en kon ik soms het Nederlandse woord niet eens meer vinden. Heel knullig. :’)

   Oh echt?! Wat leuk! Jouw tv-debuut als Donald Duck. :-)

 • Reply Laura 18 februari 2016 at 10:34

  Leuk weer om te lezen! Ik heb echt een hekel aan het woord kneiter. Ik weet niet of dat overal in NL wordt gebruikt maar de vrienden om me heen gebruiken het maar al te graag en ik wordt er echt gek van haha. Denk bijvoorbeeld aan zinnen als dat is kneiter leuk, kneiter goedkoop of kneiter grappig. Say whut?
  Laura heeft onlangs geplaatst…5x mooie bestemmingenMy Profile

  • Reply Renske 18 februari 2016 at 19:17

   Tja, hier in de regio wordt ook vaak kneiter gebruikt. Ik betrap mezelf er wel eens op in de vorm ‘kneiterdruk’. Toch gebruik ik zelf vaker ‘knetter’ dan ‘kneiter’. Gewoon allebei irritant! :p

 • Reply Susan 18 februari 2016 at 13:42

  Wat een leuk boekje en leuk om op deze manier wat meer over jou te weten te komen!

  Liefs,
  Susan
  Susan heeft onlangs geplaatst…Wat zeggen de emoticons van whatsapp over mij?My Profile

 • Reply Hannah 19 februari 2016 at 08:46

  Kansloos, inderdaad wat een woord. Het straalt leegte uit, zo zijn er meer woorden die alles behalve vreugde en positiviteit uitstralen. Ennuh, Iphone kan ik ook niet zonder hoor. Wifi al helemaal niet ;)

  • Reply Renske 19 februari 2016 at 21:14

   Haha, ooooh, hier stoort de WiFi nog wel eens de laatste tijd. Heel frustrerend. ;-)

 • Reply Ysanne 19 februari 2016 at 11:10

  Ah spannend je beoordeling van je thesis, ik duim in ieder geval mee! Kansloos haha, inderdaad een bijzonder woord.
  Ysanne heeft onlangs geplaatst…WAAROM MIJN VRIEND HET SOMS IRRITANT VINDT DAT IK BLOGMy Profile

  • Reply Renske 19 februari 2016 at 21:14

   Lief!
   Haha, apart woord hè? ;-)

 • Reply Deisy 19 februari 2016 at 14:31

  Wat een leuke vragen en fijne invulling zeg! Ik gebruik dus echt heel vaak het woord kansloos haha! Maar dan echt in de stomste zin des woord: niet namelijk om iets kansloos aan te duiden maar om mezelf uit te lachen als ik weer iets stoms zeg of doe. Dat ik bijvoorbeeld van de trap af val, dan zeg ik “lekker kansloos Deisy”.. Sorry ;-) En het is inderdaad moeilijk om vragen te beantwoorden die niet zijn gebeurd, want uiteindelijk reageer je toch altijd anders.
  Deisy heeft onlangs geplaatst…4x blogs die je helpen om meer uit jezelf te halenMy Profile

  • Reply Renske 19 februari 2016 at 21:15

   Ooh, maar op de manier zoals jij het gebruikt, gebruik ik het soms ook wel eens, haha. Lekkere zelfspot. ;-)

 • Reply Nesrin 19 februari 2016 at 16:39

  Oh ik mis dat lekker buiten spelen ;-) Dat was echt heel fijn. Leuke vragen weer.
  Nesrin heeft onlangs geplaatst…Lange en donkere wimpers met CareprostMy Profile

 • Reply Mariska 19 februari 2016 at 19:06

  Klein beginnen inderdaaad! Ik sport helemaal niet, oeps. Kansloos vind ik een kansloos word, gebruik het eigenlijk zelden tot nooit.
  Mariska heeft onlangs geplaatst…Achter het scherm | #2My Profile

 • Reply Withlovefroms 19 februari 2016 at 19:56

  Zo leuk die vragen! Lijkt me leuk om ze te beantwoorden!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Spam je blog!

  De laatste keer dat er een een ‘Spam je blog’-artikel op Montévie kwam, stamt inmiddels uit de prehistorie. Tijd voor...

  Sluiten