Persoonlijk

30 dingen die ik wil doen voor mijn 30e

28 maart 2017

Dat moment dat je als vervelende puber denkt dat je halverwege de 20 écht volwassen bent, jezelf oud voelt en alles gedaan hebt wat je wilde doen. Tja, dat noemt men ‘naïeviteit’. ;-) Zelfs ik dacht als puber – ik was natuurlijk alles behalve vervelend, ha! – dat ik halverwege de 20 voorzien zou zijn van een prachtig huis, een boompje in de tuin, een ‘beestje’ in de wieg en het gevoel dat ik mij echt oud zou voelen. Als ik nu terug denk aan mijn puberteit en mijn fantasie over de (toen nog) toekomst, lach ik mijzelf keihard uit. Inmiddels ben ik 26 – ook echt net hoor ;-) – en voel ik mij nog steeds hartstikke jong. Normaal gesproken houd ik mij helemaal niet bezig met mijn leeftijd, máár het leek mij eens leuk om een soort bucketlist te maken voor de jaren totdat ik 30 word. Et voilà, die bucketlist is er hoor!

Cultuur snuiven

01. Een bezoekje aan een (tulpen)pluktuin.
02. Een tour door de bollenvelden, gecombineerd met een bezoekje aan de Keukenhof. Ja heus, ik ben nog nooit in de Keukenhof geweest, ha.
03. Naar het Dickens Festijn in Deventer.
04. Een musical in Londen aanschouwen.
05. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Eten & drinken

06. Mijn buik rond eten op een foodfestival.
07. Een eigen ‘kruidentuintje’ aanleggen. Hallo AH-Moestuintjes! ;-)
08. Tien nieuwe restaurants proberen.
09. Mijn favoriete recepten verzamelen in een persoonlijk kookboek.
10. Een kerstdiner organiseren met een zelfgemaakt 5-gangen diner.
11. Dertig nieuwe recepten proberen.

Wanderlust

12. Alleen een reis maken. Of reisje… Held op sokken meldt zich!
13. Een citytrip boeken met een onbekende bestemming.
14. Verre reizen maken: een rondreis door Canada, roadtrippen langs de westkust van Amerika, rondreizen door Thailand en Maleisië.
15. Een roadtrip door Europa met een tentje achterin de auto.
16. Zes (Europese) steden bezoeken waarvan de eerste letters mijn naam vormen.
17. Wildkamperen in Scandinavië.
18. Ontstressen op een wellnessvakantie.

Gewoon dóen!

19. Het hardlopen onder de knie krijgen (en natuurlijk een eerste run lopen).
20. Een cursus mindfulness volgen.
21. Mijn ‘One line a day’-boekje voltooien. Inmiddels houd ik het al ruim twee jaar vol, yay!
22. Een fotografiecursus volgen.
23. Een kleurboek volledig inkleuren.
24. Een boek schrijven (ook al zou dit niet worden gepubliceerd).
25. Een berg beklimmen (letterlijk natuurlijk ;-)).
26. Mijn duikbrevet halen.
27. Een toffe challenge verzinnen waar anderen ook aan mee kunnen doen.
28. In één jaar ieder seizoen een dag naar het strand.
29. Leren zeilen; op zich wel handig met een vriend die dat kan, ha.
30. Een hond die ons piepkleine gezinnetje komt uitbreiden. Oh, het liefste een Australian Shepherd!

Wauw, stiekem heb ik nog veel te veel leuke dingen op mijn bucketlist staan. Die 30 kwam ineens te snel dichtbij. En nu hopen dat dat in ‘real life’ niet zo is, haha. En natuurlijk zal ik jullie ieder jaar een update geven van de vorderingen. Hoera!

Wat staat er op jouw ‘voor-mijn-30e-bucketlist’? Of voor je 40e etc.?

28 Comments

 • Reply Romy 28 maart 2017 at 07:48

  Wat een mooie bucketlist met zowel grote als kleine dromen om nog te voltooien. Superleuk dat je misschien een hond wilt nemen! En wat tof dat je ook een fotografiecursus overweegt. Ik heb er een paar maanden geleden eentje gedaan en kan het je echt aanraden. Ik heb nog steeds heel veel te leren, maar heb mijn camera zoveel beter leren kennen :)
  Romy heeft onlangs geplaatst…Bang voor verandering? Let’s do this!My Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:35

   Wat gaaf dat jij al een fotografiecursus hebt gedaan! Waar heb je die gedaan? Het lijkt mij echt ontzettend interessant én leerzaam namelijk, hihi.

   • Reply Romy 30 maart 2017 at 19:39

    Ik heb het zelf gedaan bij een cultuurcentrum in Uithoorn, waar ik woon. Je zou eens kunnen kijken of er in jouw omgeving ook zo’n soort creatief centrum. Binnenkort ga ik op de VU ook een cursus portretfotografie volgen. Bij universiteiten hebben ze ook nog weleens cultuurcentra waar je zo’n cursus kunt volgen. Misschien kun je daar iets vinden :)
    Romy heeft onlangs geplaatst…Rokjesdag | 12 vrolijke rokjes voor de lente (o.a. fair fashion)My Profile

 • Reply Aneta 28 maart 2017 at 08:56

  Oww wat heerlijk dat je kan zeggen: ‘voor je 30e’ bij mij duurt het nog even- maar ik kan inderdaad zeggen:’voor m’n 40e’ hahaha! Prachtige lijst trouwens. Een boek schrijven lijkt me ook heel tof. En waar zou je graag naar toe willen als je alleen op reis zou gaan?
  Aneta heeft onlangs geplaatst…Wat een klein moment van ontspanning met me kan doen.My Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:36

   Haha, jij kunt het dus ook nog net zeggen. Gewoon blijven doen tot het niet meer kan! :’)

   Oef, daar heb ik nog niet zo diep over nagedacht, haha. Weet jij nog mooie bestemming die geschikt zijn voor een held op sokken die alleen op reis gaat? Haha!

   • Reply Aneta 31 maart 2017 at 13:29

    Ik zou zeggen lekker dicht bij huis. België ofzo hihi.
    Aneta heeft onlangs geplaatst…What happened in….MarchMy Profile

    • Reply Renske 2 april 2017 at 21:05

     Ik denk dat Brugge een goede stad is voor zo’n held-op-sokken-reiziger als ik, haha. Brugge staat nog hoog op mijn lijstje namelijk, maar G. hoeft er niet per se heen. Mysterie opgelost, hoera!

 • Reply Jenn 28 maart 2017 at 09:06

  Mooi lijstje, lijkt me allemaal haalbaar!
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Tag: Never have I ever… Book tagMy Profile

 • Reply Bente 28 maart 2017 at 10:05

  Bij mij komt de 30 nu ook wel erg dicht bij. Nog 3 jaartjes! En net als jij, lekker huisje boompje beestje (in mijn geval dan zonder beestje ;)).

  Ik heb eigenlijk nooit echt over een bucketlist voor de 30 nagedacht.. Maar een paar mooie reizen zou ik graag nog wel willen maken :)
  Bente heeft onlangs geplaatst…Weekend vlog 8: Ze noemen me ook wel de cat whisperer!My Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:37

   Bij ons is het ook nog zonder beestje. Oké, er vliegt de hele dag al een rotvlieg door het huis heen, maar dat terzijde, haha!

   Het is echt een aanrader om voor jezelf eens na te denken wat je in die drie jaar nog wilt. Word je echt vrolijk van! :-)

 • Reply Jessica J. 28 maart 2017 at 11:00

  Wat een mooi en haalbaar lijstje! Oh, neem me mee naar Scandinavië! Ik heb m’n hart verloren aan Stockholm. ♥
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…My not-so-scentful life #47 • Wonen op een werf en genieten van de zon!My Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:38

   Jij mag mee, haha! Stockholm ben ik trouwens nog nooit geweest. Oslo en Kopenhagen wel, dat zijn ook prachtige steden!

 • Reply Leonie van Mil 28 maart 2017 at 11:25

  Leuk lijstje! Wildkamperen in Scandinavië staat ook hoog op mijn lijst. Ooit een keer in IJsland geweest en spijt gehad dat we geen camper hadden gehuurd
  Leonie van Mil heeft onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #8My Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:39

   Wauw, IJsland… Wat gaaf zeg! Camper of geen camper, lijkt me echt tof om daar te zijn geweest.

 • Reply Ayla 28 maart 2017 at 11:53

  Wat leuk! Dat wordt Rome, Edinburgh, Nice, Skopje, Kopenhagen en uhh Eindhoven?! Haha, wat een cool idee zeg! De Keukenhof heb ik na al die jaren (in mijn geval wel al 30) ook nog nooit in het echt gezien. Gek he?! Toeristen komen van heinde en verre en wij gewone Nederlanders hebben het nog nooit gezien. Gaan jullie ook echt een hondje nemen?
  Ayla heeft onlangs geplaatst…Naanbrood met kip en spek, het klinkt simpel maar smaakt hemels!My Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:42

   Hahahaha, dan ga ik naar Eindhoven in mijn eentje. Dat durf ik nog wel aan! :’)

   Wij zijn best gekke Nederlanders: nog nooit in de Keukenhof geweest… Ik denk dat Máxima plaatsvervangende schaamte zal hebben, haha!

   Stiekem is dat wel een grote droom van ons! We zijn ook zo gek met de hond van mijn schoonmoeder. Waar we in mei trouwens drie weken op gaan passen. Yaaay! Alleen werken we allebei fulltime en ik vind het toch zó zielig als dat beestje een hele dag alleen thuis is. ;-) Dus voorlopig nog even geen hond voor ons, haha.

 • Reply Anne 28 maart 2017 at 11:55

  Wat een mooie lijst, vooral dat kruidentuintje lijkt me een belangrijke to doe :) Wil ik ook graag! Ik zag toevallig vandaag bij twee andere bloggers ook een artikel van dingen die ze willen doen voor hun 30e (o.a. bij fitbeauty), wel leuk om te lezen!
  Anne heeft onlangs geplaatst…Gezonde appeltaart met amandel roomsausMy Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:43

   En met de moestuintjes van de Appie zal dat kruidentuintje vast goed komen. Vriendlief vind het ook een must om lekkere kruiden uit eigen tuin te halen, dus wat dat betreft liggen we lekker op één lijn, haha!

   Dat meen je niet, wat toevallig! Ik ga eens kijken! :-)

 • Reply Rowan 28 maart 2017 at 19:51

  Wat een super mooie lijst! Vooral Zes steden bezoeken waarvan de eerste letters je voornaam vormen vind ik echt heel leuk en origineel!
  Rowan heeft onlangs geplaatst…Yoga in de buitenlucht met een Mandala YogamatMy Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:44

   Haha, dat is niet helemaal mijn eigen verzinsel hoor. Ik zag dat ooit eens voorbij komen bij iemand die een reischallenge met zichzelf aan ging. Zo’n leuk idee!

 • Reply Inge 28 maart 2017 at 21:26

  Wauw wat een toffe dingen heb je op je lijst staan! Sommige dingen zou ik zelf ook wel willen doen (srprs.me kriebelt bijvoorbeeld heel erg, maar het lijkt mij leuker om dit met iemand te delen. Alleen heb ik niemand, haha). Ze zijn nu bij de Albert Heijn geloof ik weer begonnen met de kruidentuintjes, dus wie weet kun je dat al snel van je lijstje afstrepen. :-)
  Inge heeft onlangs geplaatst…Gelukkig in balansMy Profile

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:45

   Kies mij, kies mij! Vriendlief wilt absoluut níet zo’n onverwachte citytrip. Béétje jammer. ;-)

   De komende drie weken spot je mij inderdaad bij de Appie voor de wekelijkse boodschappen. Wat slecht eigenlijk, haha!

   • Reply Inge 5 april 2017 at 09:20

    Lijkt mij serieus heel erg leuk! :D Laat maar een keer weten als je dat echt wil. :-)
    Inge heeft onlangs geplaatst…Flow WonenMy Profile

    • Reply Renske 17 april 2017 at 20:26

     Echt heel tof! Het lijkt me sowieso hartstikke leuk om elkaar eens te ontmoeten!! :-)

 • Reply Saskia 29 maart 2017 at 15:47

  Wat een mooie lijst! Ik word volgend jaar 30.

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:48

   Hihi, dat wordt nog snel een lijstje maken! ;-)

 • Reply Irene 29 maart 2017 at 19:54

  Goed dat je dit post! Dat doet me er aan denken dat ik ook zo’n lijstje ging maken voor m’n verjaardag volgende week :p superleuk lijstje! Veel plezier met het halen van je doelen :)

  • Reply Renske 30 maart 2017 at 19:49

   Jaaa, leuk! Ik ben benieuwd naar jouw lijstje. :-)

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #32

  Een flinke tijd terug zat er bij de Flow een leuk, klein boekje. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer...

  Sluiten