Tips & Tricks

50 keer inspiratie voor jouw habit tracker

11 oktober 2017

Een bullet journal is helemaal hot and happening. Ooit had ik er zelf ook eentje. Ik kocht er zelfs een apart (en megaduur) notitieboekje voor. Misschien is dat wel een van mijn grootste aankoopfouten van de eeuw geweest, haha. De eerste weken gebruikte ik mijn bullet journal hartstikke intensief en uiteindelijk verscheen er een steeds dikker wordende stoflaag op. Oeps! De bullet journal heb ik dus uit mijn leven verbannen, maar een van de dingen die ik nog steeds érg fijn vind om bij te houden, is een habit tracker. Juist ja, een habit tracker. ;-)

Waarom een habit tracker?

Ik geloof dat een habit tracker iets is wat twee kanten op kan gaan: óf je zweert erbij óf je vindt het verschrikkelijk. Volgens mij is er geen middenweg mogelijk. ;-) Oké, misschien ook wel. Het is namelijk niet zo dat ik beslist niet zonder een habit tracker kan, maar ik vind het wel ontzettend prettig. De reden dat ik een habit tracker gebruik, is eigenlijk heel eenvoudig: monitoren hoe vaak ik bepaalde dingen (lees: gewoonten en vaste taken) wel of niet doe. Dat in combinatie met mijn agenda (de Mascha Planner hierboven) en mijn ‘dagboekje’ maakt dat ik precies kan zien wanneer bepaalde dingen erbij in schieten en wanneer het juist heel goed gaat. Het gebruik van een habit tracker maakt mij scherp, zorgt ervoor dat ik productiever ben en geeft een voldaan gevoel als ik lekker veel hokjes mag inkleuren. Yay! Iedereen die een habit tracker gebruikt, zal er een eigen reden voor hebben. Dit is dus mijn reden, ha!

Zelf ben ik nogal van de oude stempel, want ik doe ontzettend veel op papier: plannen, het samenvatten van de studiestof, notities noteren en dus ook mijn habit tracker. In de Appstore zijn vast ook wel talloze digitale middelen te vinden om jouw gewoonten en (vaste) taken in kaart te brengen. ;-) Net als er talloze formats voor habit trackers op internet te vinden zijn. Zelf heb ik een ‘freebie‘ gedownload. Hoera voor ‘freebies‘!

Een habit tracker en dan?

Enfin, ik ratel weer veel te veel over onzin, ha! Net als de talloze apps en ‘freebies‘ zijn er ook talloze mogelijke gewoonten/taken om met een habit tracker bij te houden. Zelf gebruik ik het voor 15 gewoonten/vaste taken. Eigenlijk allemaal vrij simpel, zoals het aantal stappen, gezichtsreiniging, lezen, het afronden van mijn takenlijstje etc. Zelf vind ik het echt heerlijk om een habit tracker bij te houden. Daarom een aantal ideeën die jij ook in jouw habit tracker kunt bijhouden. Hoera!

Bloggen

01. Blogpost plaatsen
02. Blogpost schrijven
03. Reageren op reacties
04. Statistieken checken

Gezondheid

05. Aantal stappen
06. Aantal stukken fruit/groenten
07. Beweging
08. Buiten zijn
09. Geen alcohol, frisdrank, koffie etc.
10. Geen snoep/chips/koekjes
11. Geen vlees
12. Hardlopen
13. Medicatie innemen
14. Meditatie
15. Naar de sportschool
16. Ontbijten
17. Sporten
18. Vitamine-inname
19. Vochtinname
20. Yoga

Huishouden

21. Bed(den) opmaken
22. Diner koken
23. Financiën bijwerken
24. Het huis schoonmaken
26. Planten water geven
27. Rekeningen betalen
28. Wasjes draaien

Ontspanning

29. Badderen
30. Bloggen
31. Film/serie kijken
32. Fotograferen
33. Fröbelen
34. Lezen
35. Tijd voor jezelf

Persoonlijk

36. Aantal uren slaap
37. Geen geld uitgeven
38. Geen televisie/telefoon
39. In dagboek schrijven
40. Mail bijwerken
41. Naar bed gaan op een bepaalde tijd
42. Niet snoozen
43. Opstaan op een bepaalde tijd
44. Planner gebruiken
45. Social media
46. Sollicitaties schrijven
47. Studeren
48. Takenlijst afronden
49. Vacatures zoeken
50. Vrienden/familie bellen

Heel eerlijk? Deze lijst kan eindeloos lang worden… ;-)

Gebruik jij ook een habit tracker? Welke gewoonten/taken staan er op jouw habit tracker?

11 Comments

 • Reply Romy 11 oktober 2017 at 07:26

  Wat een leuke ideeën! Ik kan me voorstellen dat je eigenlijk eindeloos veel met zo’n habit tracker kunt doen. Zo leuk! Ik heb er nog geen een, omdat ik er momenteel de tijd niet echt voor heb (lees: neem), maar wie weet in de toekomst :) Het lijkt me namelijk wel erg leuk om je dagelijks leven op deze manier bij te houden.
  Romy heeft onlangs geplaatst…Je passie vinden in 4 stappenMy Profile

  • Reply Renske 17 oktober 2017 at 08:52

   Hihi, het is inderdaad even een kwestie van tijd ervoor nemen. Ik ben zelf ooit begonnen met vijf dingen die ik wilde ‘tracken’. Dat waren relatief kleine dingen die ik al best vaak deed, maar waarvan ik graag wilde zien hóe vaak ik het deed en wanneer ik ze juist niet deed. Dat heb ik steeds meer uitgebreid naar meer dingen om te ‘tracken’. Het is ook echt leuk om te doen als je een vrolijke habit tracker download en vrolijke kleurtjes gebruikt! :-D

 • Reply Rianne 11 oktober 2017 at 14:39

  Méga handig dit! Ik gebruik m’n Bullet Journal heel intensief en m’n favoriet is de habit tracker. Fijne inspiratie dit, want meer is altijd welkom haha!
  Rianne heeft onlangs geplaatst…“Hoe diep is het hier?”My Profile

  • Reply Renske 17 oktober 2017 at 08:53

   Wat tof dat jij de bullet journal wél intensief gebruikt! Hoe doe je dat? Haha! Mijn lukt het niet, argh! :’)

   • Reply Rianne 23 oktober 2017 at 17:03

    Haha, het gaat gewoon vanzelf. Sterker nog, ik ben deze week op vakantie geweest zonder BuJo en ik verheugde me eenmaal thuis echt om weer alles te kunnen bijwerken in m’n BuJo! Ik miste het gewoon. Ik kan ook niet echt tips geven daarvoor haha!
    Rianne heeft onlangs geplaatst…Wat ik van Londen vondMy Profile

 • Reply Irene 11 oktober 2017 at 19:58

  Ik had voor september een habit tracker (de eerste maand van m’n bujo ook) en die heb ik altijd heel trouw ingevuld. Dus voor oktober een nieuwe gemaakt, maar ik heb m’n bujo nog niet vastgehad deze maand. Haha. Ach ja, vind het idee wel leuk en vond het ook wel fijn om elke dag een momentje te nemen om het even aan te vullen maar deze maand wil het niet zo lukken.
  Wel super goeie ideetjes! Ik ga dit opslaan.
  Irene heeft onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 56My Profile

  • Reply Renske 17 oktober 2017 at 08:53

   Oei, dat herken ik, haha! Soms heb je gewoon even opstartproblemen. Het is nooit te laat om zoiets weer op te pakken, denk ik. :-)

 • Reply Jenn 12 oktober 2017 at 21:25

  Ik heb iedere maand een habit tracker, steeds met andere dingen. Onderdelen die vaak terugkomen zijn bijvoorbeeld hardlopen, wandelen, slapen voor middernacht, sporten, etc.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Picture Perfect: Rood met witte stippenMy Profile

  • Reply Renske 17 oktober 2017 at 08:54

   Wat leuk dat jij ook een habit tracker hebt, Jenn! Werkt het bij jou ook zo motiverend om ergens voor te gaan?

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 13 oktober 2017 at 11:32

  Leuk! Ik gebruik geen habit tracker maar juist wel weer een bullet journal! :-)
  En bij mij werkt het juist wel ontzettend goed, ik heb wat meer structuur dankzij de planner, voor mijn gevoel dan! :-)
  Heb er inderdaad ook een dure Leuchtturm voor gekocht maar bij mij helpt dat juist wel.
  Anne – Ditisanne.nl heeft onlangs geplaatst…Vandaag jarig & Doe je mee met een leuke winactie?!My Profile

  • Reply Renske 17 oktober 2017 at 08:56

   Wat grappig dat jij juist wel een bullet journal gebruikt, maar geen habit tracker. :-) Waarvoor gebruik jij de bullet journal vooral? Alleen een planning of ook andere dingen?

   Haha, hier ook een dure Leuchtturm, maar helaas ben ik toch minder gevoelig voor het dure aspect dan ik had gehoopt. Ik had gehoopt dat het mij ook meer zou motiveren. Maar op de een of andere manier neem ik er de tijd gewoon niet voor om weer een fancy spread neer te zetten voor de maand en/of week. :’)

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #37

  Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist...

  Sluiten