Reizen

Onze citytrip naar Kopenhagen #1

6 januari 2017

Een lang gekoesterde wens werd werkelijkheid: oud en nieuw in het buitenland vieren. En hoe! Donderdag 29 december was dé dag. Jeetje, ik maak het wel heel bijzonder zo. Enfin, op die dag stapten mijn lieve G. en ik na een lange treinreis op het vliegtuig naar Kopenhagen. Kopenhagen stond al langer op ons ‘travellijstje’, waardoor we besloten om juist daar oud en nieuw te vieren. Uiteraard waren we er meerdere dagen en dus hebben we ontzettend veel gezien én gedaan. Een deel daarvan hebben jullie misschien al via mijn Instagram voorbij zien komen (en dat zal ook nog niet het laatste zijn!). Onze favoriete hotspots en de bezienswaardigheden zal ik later deze maand uitgebreid met jullie delen. Vandaag is het tijd voor plaatjes, plaatjes en nog véél meer plaatjes. Tja, bereid je maar voor op een overload aan foto’s, ha!

Donderdag 29 december

Hoera! Eindelijk was het zo ver: wij gaan naar KOPENHAGEN. Yay! Het was alleen megavroeg… Al voor 5.30 uur zaten wij in de trein, incl. dichtvallende oogleden en wallen tot op onze tenen. Oeps! Aangezien er een dag eerder al veel vertraging was van en naar Schiphol, gingen wij ook uit van een vertraging van minimaal een uur. Uiteindelijk viel het reuze mee: een vertraging van ‘maar’ drie kwartier. Heuj! Eenmaal in Kopenhagen gingen we natuurlijk gelijk op zoek naar ons appartement dat we gehuurd hadden via Airbnb. Het appartement bevond zich midden (echt serieus, mídden) in het centrum. Wauw! Het appartement zelf was ook echt wauw en heel ruim voor twee personen! De badkamer (lees: toilet met douchekop) was even slikken, maar eigenlijk vonden we dat vooral een hilarische uitdaging.

Nadat we het appartement van top tot teen hadden bewonderd én weer even wat energie hadden opgedaan, zijn we het centrum ingelopen. Op weg naar het appartement zag ik namelijk al een Søstrene Grene en Tiger. Hoera! Bij zowel Søstrene Grene als de Tiger zag ik natuurlijk véél te leuke spulletjes. Gelukkig was daar mijn lieve G. die mij eraan hielp herinneren dat we niet ál die spulletjes mee naar huis konden nemen. O ja, vergeten. Het bleef uiteindelijk dus bij een blik Deense chocolate chip cookies van de Tiger, haha. Alleen het blik is al té leuk om te laten staan!

Echt heel zonnig weer hadden we niet. Maar hé, Kopenhagen is zó prachtig, zelfs zonder zon!

Oh, en ze hebben er héél lekker eten. Vlakbij ons appartement – tja, alles was dichtbij met zo’n appartement midden in het centrum – waren de markthallen. Daar moesten en zouden we een lekker sapje en wat te eten halen voordat we de supermarkt indoken. Gelukt hoor! ;-) Mijn sapje was alleen een vergissing. Ik las ‘mango’ en was gelijk verkocht. Ik had alleen even verder moet lezen, aangezien er ‘plenty of ginger‘ in zat. Heerlijk sapje hoor, alleen die nasmaak van gember. Brr…

In de avond genoten we van een heerlijk diner. Die Denen kunnen lekker koken hoor! Ook hebben we onze wandelroute voor vrijdag uitgestippeld, zodat we zo veel mogelijk konden zien op een zo’n effectief mogelijke manier. Lang leve Google Maps! ;-)

Vrijdag 30 december

Tot nu toe valt het wel mee met de hoeveelheid foto’s hè? Geheimpje: vrijdag en zaterdag hebben we zó veel gewandeld en zó veel bewonderd dat we die twee dagen de meeste foto’s hebben geschoten. Bereid je voor! ;-)

Opnieuw een zalig ontbijtje bij de markthallen. Heel vervelend dat zoiets om de hoek zit. ;-) De keuze is wederom reuze. Dilemma’s hoor.

Na ons ontbijtje liepen we richting de Botanisk Have, oftewel de Botanische Tuin. Onderweg kwamen we dit prachtige gebouw tegen. In eerste instantie wisten mijn lieve G. en ik allebei niet wat het precies was. Uiteindelijk kwamen we er achter: het universiteitsgebouw van de sociale faculteit. Ik kreeg bijna spontaan spijt dat ik een deel van mijn studie in Kopenhagen heb gedaan. ;-)

Hoe cool is dit gebouw?! Geheimpje: er groeien allemaal palmbomen en cactussen in. Oh, en het is natuurlijk lekker warm daar binnen. Jeej!

Na een rondje door dit bijzondere gebouw heb je wel een stijve nek hoor. ;-) Hallo hoge bomen!

De Botanisk Have bestaat niet alleen uit dat gebouw. Dat gebouw was namelijk gelegen in een prachtige tuin. Nou ja, prachtig… In ons geval was er geen bloem te bekennen, laat staan bladeren. Maar hé, als je dit plaatje ziet, kun je je wel inbeeld hóe prachtig het er in ieder seizoen zal zijn!

Op naar de Ruundetaarn! Oké, stiekem zijn we eerst naar ons appartement gevlucht om ons wat warmer aan te kleden. Brr… Fris! Aangezien ons appartement zich praktisch naast de Ruundetaarn bevond, besloten we daar eerst naar boven te klimmen. Nou ja, klimmen… Zoals je ziet ben je sneller boven dan bij de ‘stereotype-schots-en-scheve-wenteltrap-torens’. ;-)

Eenmaal boven hadden we een práchtig uitzicht. Mijn lieve G. schoot stiekem deze foto, waar ik uiteindelijk heel blij mee ben. Jeej!

Op naar ons volgende sterretje op Google Maps: King’s Garden. Opnieuw een prachtige plek om doorheen te wandelen. Tevens een plek om de hardloopskills uit te oefenen. Niet door mij hoor, maar door vele andere sportievelingen, ha.

Prachtig kasteel, nietwaar? Daar dachten meer mensen over. Op het moment dat wij tickets wilde kopen om het kasteel van binnen te kunnen bezichtigen, stond er een mégawachtrij voor de kassa. Oké, dat gaan we dus even niet doen. ;-)

“Renske, ga eens bij dat hokje staan.” Doen we! ;-) Op weg naar Den Lille Havfrue, oftewel de kleine zeemeermin, kwamen we langs Kastellet. Mijn lieve G. en ik vonden het niet veel voorstellen en dus hebben we hier enkel een korte pitstop gehad.

Daar is ze hoor: Den Lille Havfrue! Ondanks dat ze zo klein is, was ze totaal niet moeilijk te vinden. Iets met honderden selfiesticks aan de waterkant, haha.

Aangezien het een enórm lang blogje wordt en er nog zó veel moois is om te laten zien, zal er zondag een vervolg komen. Yay!

Welke steden zou jij nog willen bezoeken?

34 Comments

 • Reply Aneta 6 januari 2017 at 07:06

  Ow wat leuuuuk allemaal! Nu krijg ik nog meer zin om te gaan! Die markthal staat bij mij op het lijstje! Ik heb expres een hostel zonder ontbijt gereserveerd
  Aneta heeft onlangs geplaatst…Winter Tag: De leukste vragen met een winters gevoelMy Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:14

   Oeh, héél goed! :-) Ontbijtgelegenheden genoeg in Kopenhagen. Jeej! Er komt eind januari nog een blogje online waarin ik over alle hotspots en bezienswaardigheden vertel die wij hebben bezocht. :-) Waaronder dus ook foooood!

 • Reply Romy 6 januari 2017 at 07:21

  Wat onwijs leuk om daar oud & nieuw te vieren! Kopenhagen is zo’n mooie stad! Wat een mooie foto’s allemaal. Die botanische tuin ziet er prachtig uit. Ik ben benieuwd naar het vervolg :)
  Romy heeft onlangs geplaatst…10 willekeurige feiten over mij #2My Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:15

   Jaaaa! Het is echt bijzonder om oud en nieuw in het buitenland te vieren. :-) Gewoon echt lekker samen zijn en in een andere stad, andere mensen om je heen. Echt genieten! Ik ben vooral heel benieuwd hoe die botanische tuin er in de andere seizoenen uit ziet. Volgens mij is dat iets wat ieder seizoen een bezoekje waard is. :-)

 • Reply Lorenza 6 januari 2017 at 07:57

  Oh wat leuk! Ik krijg echt ontzettende heimwee als ik je foto’s zie naar Kopenhagen! Ik heb er een half jaar gewoond en mis het nog elke dag! Het is zo’n fijne stad he!
  Lorenza heeft onlangs geplaatst…TRAVEL | REIZEN OF VAKANTIE?My Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:16

   Wauw! Wat gaaf dat je gewoon een half jaar in Kopenhagen hebt gewoond! :-) Voor de studie? Ik snap wel dat je heimwee krijgt, hihi. Ik hoop er ooit ook weer eens naartoe te gaan. Echt een prachtige stad!

 • Reply Inge 6 januari 2017 at 08:16

  Jaaa Kopenhagen is leuk! En nu mis ik Kopenhagen én Malmö.. bedankt! ;-) (Ik denk dat ik Denemarken leuker begin te vinden dan Zweden.. maar laat het Zweden maar niet horen ssst!) ;-)
  Inge heeft onlangs geplaatst…Gelukkig nieuwjaar!My Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:17

   Oeh, je bevindt je op gevaarlijk terrein, Inge. Laat de Zweden het maar niet horen! ;-) Malmö stond bij ons ook nog op ons lijstje, maar dat is er uiteindelijk niet meer van gekomen. De volgende keer gaan we een dag langer, haha!

 • Reply Leonie van Mil 6 januari 2017 at 09:27

  Ik hou van Kopenhagen!! Ik ben er twee keer geweest, maar ik zou er zo graag nog een keer heen willen.
  Leonie van Mil heeft onlangs geplaatst…Mijn leven als blogger #7 | blogdoelen voor 2017My Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:17

   Gelijk heb je! :-) Ik wil er ook weer een keer naartoe, haha.

 • Reply Saskia 6 januari 2017 at 09:29

  Ja Kopenhagen lijkt me erg tof, daar wil ik ook zeker een keertje heen. De kleine zeemeermin ‘live’ zien lijkt me ook wel erg tof. Leuke foto’s!
  Saskia heeft onlangs geplaatst…Mijn 2016My Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:18

   De kleine zeemeermin deed ons niet zo veel. Ze was ook erg stil… ;-) Wij waren vooral onder de indruk van de mensen met hun rondzwaaiende selfiesticks, haha. Maar áls je in Kopenhagen bent, moet je zeker even naar de kleine zeemeermin. Toch wel een ‘must do’ als je daar bent. :-)

 • Reply gea 6 januari 2017 at 09:45

  Zo leuk om te zien! Ik ben er zelf ook geweest. Een hele mooie stad is het he :) Prachtige foto’s heb je gemaakt. Liefs Gea.

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:19

   Het is echt een práchtige stad! :-) Wat een lief compliment, dank je.

 • Reply Josianne 6 januari 2017 at 10:13

  Wat ziet dit er allemaal mooi uit. Ik ken Kopenhagen helemaal niet, maar hij gaat per direct op m’n to visit list!
  Josianne heeft onlangs geplaatst…Ik heb een Patreon account!My Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:19

   Zet hem gelijk boven aan jouw ‘to visit list’, haha. Het is echt een bezoekje waard!

 • Reply Irma 6 januari 2017 at 10:47

  Super leuk! Lijkt me echt een hele mooie stad!
  Irma heeft onlangs geplaatst…Mijn ontvangen ChristmasSwapMy Profile

 • Reply Ayla 6 januari 2017 at 11:13

  Oh, het ziet er echt zo gezellig uit! Ik denk dat ik Kopenhagen ook maar op ons reislijstje moet zetten! Welk appartement hebben jullie gehad via AirBnb?
  Ayla heeft onlangs geplaatst…Leuk voor in huis: DIY plantenbakMy Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:21

   Doen, doen, doen! :-) Oeh, daar vraag je mij wat. Het was een appartement van Ma Nibak en de titel was iets van ‘coziness blablabla’. Ik heb vooral ‘coziness’ onthouden, want zo was het er echt. Zo’n fijn appartement! :-) Het was midden in het centrum, aan de Krystalgade. Misschien dat je hem daarop kunt vinden via AirBnb. :-)

 • Reply Rowan 6 januari 2017 at 11:22

  Jaaaa, wat leuk! Naar dit artikel heb ik stiekem heel erg uitgekeken! Wat een fijne en mooie foto’s! En zal ik je eens wat vertellen? Wij hebben ook een tripje naar Kopenhagen geboekt! Aaaaaaah. Wens komt in vervulling.
  Rowan heeft onlangs geplaatst…babyshower | Schattige hapjes in blauw en rozeMy Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:22

   Superleuk om te horen! :-) Jaaaaaa! Wanneer gaan jullie?! Houd je extra ruimte in de koffer over voor mij? ^_^

 • Reply ricardo 6 januari 2017 at 11:26

  Wil ik ook zo graag nog een keer heen! Wat ziet het er prachtig uit!
  Ik ga zondag zeker even het vervolg lezen want ik wil meer zien :D
  ricardo heeft onlangs geplaatst…Review: Handgemaakte hoesjes van Caseable + KortingscodeMy Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:23

   Ohhh, je moet echt gaan! Zo snel mogelijk! Of gewoon even wachten totdat het voorjaar begint, hihi. Stiekem wil ik er weer opnieuw naartoe. Echt verliefd geworden op Kopenhagen. :-)

 • Reply anna 6 januari 2017 at 14:55

  Wat leuk om te zien! Vorig jaar ben ik ook naar Kopenhagen geweest dus ik herken het wel een beetje. Ik vind het een prachtige stad en het lijkt me echt tof om opnieuw naartoe te gaan, maar dan in de zomer!
  anna heeft onlangs geplaatst…REVIEW | CATRICE VICTORIAN POETRY LIPSTICKMy Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:23

   Jaaa! Wij willen er ook weer een keertje heen, maar dan inderdaad in het voorjaar of de zomer. :-) Ben jij er ook vorig jaar met oud en nieuw geweest?

 • Reply Leonie 6 januari 2017 at 20:02

  Ziet er mooi uit! Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest, maar het staat al jaren op mijn wensenlijstje. Zeker nu ik laatst het boek Hygge heb gelezen
  Leonie heeft onlangs geplaatst…Review: Hygge – de Deense kunst van het levenMy Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:24

   Hihi, Hygge ligt al wel klaar in mijn boekenkast, maar ik heb hem nog niet gelezen. Erg benieuwd naar dat boek! :-)

 • Reply Sammie 6 januari 2017 at 21:38

  Prachtige foto’s! Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er mooi uit, helemaal die Botanische Tuin! Gaaf!
  Sammie heeft onlangs geplaatst…Christmas TAG 2016My Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:25

   Jaaa! Die tuin was echt heerlijk om doorheen te wandelen. :-) Ik denk dat het ieder seizoen een prachtige tuin is om doorheen te wandelen. Ik zie het al voor me: in de zomer eerst lekker een ‘breakfast to go’ halen en daarna in de botanische tuin picknicken. Jeeej!

 • Reply Irene | Tussenmarsenjupiter 7 januari 2017 at 22:06

  OOOOH
  IK. WIL. OOK!
  Misschien dit jaar maar eens werk van maken!
  Irene | Tussenmarsenjupiter heeft onlangs geplaatst…Favorieten • Mijn juwelenMy Profile

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:40

   JAAAA! Doen, doen, doen! :-)

 • Reply Claudia 8 januari 2017 at 16:31

  Super leuk om te lezen. Kopenhagen stond al op mijn lijstje, maar doe jouw instagramfoto’s staat het nu wat hoger op mijn lijst!

  • Reply Renske 8 januari 2017 at 21:45

   Bovenaan hoop ik? ;-) Het is echt een prachtige stad. Stiekem kan ik niet wachten tot een volgend bezoekje!

 • Reply Mylene 7 februari 2017 at 13:55

  Ik wil hier ook naartoe gaan. Wat een fijne plaatjes zeg. Krijg meteen zin om ook een paar dagen Kopenhagen te boeken, haha

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #27

  Een flinke tijd terug zat er bij de Flow een leuk, klein boekje. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer...

  Sluiten