Happiness Persoonlijk

De start van #100blijedagen

4 juli 2017

Joe, hallo! Het leeft nog hoor, ha. Moet ik mij al opnieuw voorstellen of zeggen de namen ‘Renske’ en ‘Montévie’ jullie nog iets? ;-) In de afgelopen tijd is er zó veel gebeurd! Afgelopen weekend stond ik weer even stil bij álles wat er in een klein half jaar is gebeurd. Ontzettend veel. Bijna te veel om op te noemen. Het waren vooral leuke dingen. Yay! Om die positieve vibe voort te zetten én mezelf een schop onder de kont te geven het bloggen nu echt weer op te pakken, ga ik met mijzelf (en hopelijk ook jullie!) een nieuw project aan: #100blijedagen. Hoera!

Eigenlijk spreekt het project #100blijedagen voor zich natuurlijk. De komende 100(!) dagen ga ik stilstaan bij dat wat mij blij en gelukkig maakt. Afgelopen weekend besefte ik dat ik meer mag stilstaan bij dat wat mij vrolijk maakt, waar ik gelukkig van wordt én wat ik allemaal al heb mogen bereiken. Ik dender maar door en door en sta véél te weinig stil bij de lichtpuntjes in mijn leven. Tijd voor verandering, ha! Ik zie #100blijedagen als een zoektocht naar innerlijke rust (oei, dat klinkt zweverig!) én als zoektocht naar mijn ultieme lichtpuntjes. Dankbaarheid, blijdschap en geluk staan voor mij dan ook centraal tijdens dit ‘project’. Natuurlijk neem ik jullie mee in mijn zoektocht! Hoe? Heel simpel: na iedere 10 dagen #100blijedagen zal ik jullie trakteren op een blogpost vol lichtpuntjes. Wil je iedere dag meekrijgen waar ik blij van wordt? Volg mij dan op Instagram, want daar zal ik (proberen, haha) iedere dag te posten wat mij die dag blij maakte. Yay!

En nu even wat anders. Want hé, ik ben gewoon megalang spoorloos verdwenen geweest. Niet letterlijk natuurlijk, maar in de blogwereld was ik toch echt even foetsie. Er waren al collegabloggers die zich zorgen maakten en mij overstelpten met lieve woorden. Zo lief, maar gelukkig waren die zorgen nergens voor nodig! :-) Een kleine opsomming van wat mij bezig heeft gehouden in de afgelopen maanden…

Het leed dat samenwonen heet

Oké, grapje natuurlijk! Dat mijn lieve G. en ik ein-de-lijk weer samenwonen, is julie vást niet ontgaan. Nog steeds geniet ik hier iedere dag van en vind ik het de beste stap die wij tot nu toe hebben gemaakt!

Ik ben ingeschreven…

… voor een studie! Deze miep is net een jaar ‘studievrij’ en begint weer aan de studie. :’) Sommigen van jullie weten wellicht dat ik zo’n 10 jaar geleden (bah, dat klinkt ver!) een deel van de lerarenopleiding basisonderwijs heb gedaan. Destijds ben ik gestopt, omdat ik toch van mening was dat het beroep niet bij mij paste. Ik wilde meer de diepte in en daarom heb ik uiteindelijk voor orthopedagogiek gekozen. Sinds ik weer in het onderwijs werk, kriebelt het voor de klas staan in combinatie met mijn orthopedagogische achtergrond dusdanig dat ik mij weer heb ingeschreven voor de lerarenopleiding basisonderwijs. Hoera! Ik kijk ontzettend uit naar deze studie, hoewel ik mij er ook bewust van ben dat het de komende twee jaar flink buffelen wordt. Ik ga de opleiding namelijk in deeltijd én verkort doen. Oef! Het feit dat ik een verkorte deeltijdvariant van de opleiding ga doen, brengt ook het volgende ‘detail’ met zich mee…

Vaarwel eerste ‘grote-mensen-baan’

Tja, helaas heb ik mijn eerste ‘grote-mensen-baan’ vaarwel moeten zeggen, aangezien de werkuren straks niet meer te combineren zijn met mijn studie. As we speak: gisteren was mijn laatste werkdag! Het voelt nog zó onwerkelijk. Ik heb meer het gevoel dat ik vakantie heb, wat natuurlijk niet zo is! Het afgelopen jaar mocht ik deel uit maken van een fantastisch onderwijsadviesbureau, een geweldig en heel warm team én heb ik ontzettend veel geleerd, gezien en beleefd. Ik verlaat mijn werkplek dan ook met een zeer goed gevoel en ben ontzettend dankbaar dat ik mijn eerste baan binnen dit bedrijf mocht uitvoeren! Gisteren namen mijn directe collega’s mij na werktijd mee om nog even gezellig te borrelen met elkaar. Ook overlaadden ze mij met cadeautjes en lieve woorden. Tja, daar werd zelfs ík sprakeloos van.

Kortom, ik heb de afgelopen maanden beslist niet stil gezeten. Vooral mijn brein niet, want man, wat is het kiezen voor een studie (en alles wat daarbij komt kijken) een zwaar denkproces! De komende tijd ga ik mij dus lekker focussen op datgene waar ik blij van wordt en wat mij gelukkig maakt. Hoera voor #100blijedagen! Doe jij met mij mee?

Op welke manier sta jij stil bij lichtpuntjes?

10 Comments

 • Reply Ayla 4 juli 2017 at 18:52

  Welcome back babe!! Wat een mega spannende veranderingen allemaal! Supergaaf dat je weer de studieboeken induikt, ook al is het iets wat je leuk vindt: je moet het toch maar weer doen.
  En fijn dat het samenwonen zo goed bevalt, lijkt me heerlijk zoals dat nu bij jullie gaat, een cosy little lovenest! Geniet ervan meis! Xx
  Ayla heeft onlangs geplaatst…Ayla loves life ~ juni 2017; balans, zomer en… gezinsuitbreiding!My Profile

 • Reply Romy 4 juli 2017 at 21:06

  Yay, welkom terug in blogland! Zo te horen heb je genoeg meegemaakt de afgelopen tijd! Wat spannend, al die veranderingen! Fijn om te horen dat het samenwonen goed bevalt. Ik kan me voorstellen dat de keuze om te stoppen bij je baan en weer te studeren niet makkelijk weg. Maar zo goed en stoer dat je toch bent gegaan voor wat je graag wilt doen! Ik hoop dat je snel een leuke parttime baan vindt voor ernaast en voor nu lekker kunt genieten van een beetje meer vrijheid. Ik ben nu al benieuwd naar al je blije Instagram-posts :)
  Romy heeft onlangs geplaatst…Bucketlist-moment: dé tas van mijn eerste salarisMy Profile

 • Reply Sarah 5 juli 2017 at 10:28

  Fijn dat je terug bent!!! Meteen ook met een super toffe start, die #100BlijeDagen. Klinkt als iets dat ik ook eens zou moeten doen. Misschien dat ik dus wel met je mee ga doen, ja :) En woah, al die veranderingen. Spannend allemaal. Alvast erg veel succes met je studie :)
  Sarah heeft onlangs geplaatst…My life in pictures #32My Profile

 • Reply Bente 5 juli 2017 at 11:07

  Wat een verandering inderdaad! Maar super dat je die beslissing voor jezelf hebt genomen en nu dus weer de schoolbanken in gaat, met als eindresultaat natuurlijk voor de klas staan! :)

  En fijn dat het samenwonen goed bevalt, ook niet onbelangrijk!

 • Reply Irene 5 juli 2017 at 20:20

  Woehoeew leuk dat je er weer bent! En echt superstoer dat je weer gaat studeren! Ik zou het eigenlijk misschien binnen een paar jaar ook wel weer willen. Veel succes alleszins! Ben momenteel ook een challenge aan het doen, maar dan 30 blije dagen in plaats van 100. Haha :D
  Irene heeft onlangs geplaatst…Juni in foto’sMy Profile

 • Reply Anneleen 6 juli 2017 at 10:39

  Knap dat je de stap hebt genomen om terug te gaan studeren! :) Heel veel succes met je studie! Die challenge klinkt trouwens erg leuk :)
  Anneleen heeft onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reply Nienke 6 juli 2017 at 15:22

  Welkom terug (ik ben zelf ook nog afwezig haha)! Wat tof dat je weer gaat studeren! Goed om te lezen dat je je hart volgt, dat is het beste wat je kan doen. :) Ohhh en hoe vond je Robbie? Zag via Instastories dat je er ook was!

 • Reply Evelyne 8 juli 2017 at 18:52

  Hallo! Welcome Back :D Wat is er idd veel gebeurt de afgelopen tijd. Heel veel succes met je studie en geniet van het samenwonen :) Wat leuk dat je een challenge doet (doe ik trouwens ook maar in een andere trend :p). Heel veel succes er mee en ik volg je alvast!
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Fotografie: GeheugenkaartjesMy Profile

 • Reply Inge | Monsieur Mango 4 augustus 2017 at 09:25

  Oh wauw wat zijn er een hoop leuke dingen gebeurd! Die #100blijedagen is een mooi initiatief, maar ik ben zo iemand die dat dan weer niet vol kan houden ? Veel succes met je nieuwe opleiding!
  Inge | Monsieur Mango heeft onlangs geplaatst…Winnaar | Ecologische HuishoudproductenMy Profile

 • Reply Saskia 30 september 2017 at 20:53

  Wat een hoop dingen zijn erg gebeurd. Leuk even bij te lezen… Goh en we zijn alweer wat maanden verder, dat betekend binnenkort nóg meer leuke artikelen :-) Ik kijk ernaar uit! Lange tijd hier niet geweest, zeker fijn weer een bezoekje te hebben gebracht.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Jouw dierbaarste moment op de gevoelige (houten) plaat

  Dierbare momenten zijn er om te koesteren, om met weemoed aan terug te denken en om op hout te laten...

  Sluiten