Interieur Tips & Tricks

Jouw dierbaarste moment op de gevoelige (houten) plaat

3 juni 2017

Dierbare momenten zijn er om te koesteren, om met weemoed aan terug te denken en om op hout te laten afdrukken. Juist ja, op hout! Veel momenten die mij dierbaar zijn, leg ik niet eens vast met een fotocamera. En áls ik ze dan eens vastleg, wil ik er dolgraag een fotoboek van maken. Je begrijpt het: dat komt er zelden van. Oké, eigenlijk nooit, ha. Maar hé, gelukkig zijn er tegenwoordig meer manieren om dierbare momenten vast te leggen. Zo legde ik een van onze dierbaarste momenten – jawel, de citytrip naar Kopenhagen! – vast op de gevoelige, houten plaat!

Op mijn blog vinden jullie eigenlijk maar weinig samenwerkingen. De reden is eigenlijk heel simpel: een samenwerking moet bij mijn blog, mijn bezoekers én mij als persoon passen. Een aantal weken geleden kreeg ik een ontzettend enthousiast mailtje binnen van FotoOpHout.nl met de vraag of ik een foto op hout (verrassend hè? ;-)) wilde reviewen. Et voilà, zie hier het resultaat, ha. FotoOpHout.nl is een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl. Je vindt er de leukste producten om foto’s op af te laten drukken. Van sleutelhangers tot hout en van muismatten tot tuinposters. Enfin, terug naar de foto op hout…

Welke houtsoort kies je?

Een foto op hout begint natuurlijk met een eerste stap: het juiste houtsoort kiezen. FotoOpHout.nl biedt verschillende houtsoorten om jouw dierbaarste moment op vast te laten leggen. Foto’s zijn af te drukken op vurenhout, ayoushout, steigerhout en multiplex. De keuze is reuze zullen we maar zeggen. Iedere houtsoort is anders, maar met de uitleg over de verschillende houtsoorten op de website weet ik zeker dat je de juiste keuze kunt maken. Zo zijn bijvoorbeeld ayoushout – werkelijk waar, hier had ik nog nóóit van gehoord, haha – en steigerhout ook geschikt voor buiten. Komt dat even goed uit met de zomer voor de deur, ha!

Zelf heb ik gekozen om mijn foto op steigerhout af te laten drukken. Mijn lieve G. en ik houden wel van een ietwat robuustere uitstraling. Steigerhout is dan ook iets ruwer dan de andere houtsoorten die worden aangeboden. Deze robuustere uitstraling is zichtbaar doordat de planken ietwat dikker zijn, de noesten, nerven en oneffenheden aanwezig blijven en de kieren tussen de planken duidelijk zichtbaar zijn. Daar houd ik wel van! Nadat ik de keuze had gemaakt voor steigerhout, kon ik zelfs nog kiezen voor horizontale of verticale planken en voor al dan niet een whitewash. Dat laatste wordt trouwens geadviseerd wanneer je een foto met gezichten laat afdrukken, zodat de kleuren feller worden en de houtstructuur iets minder zichtbaar. Tja, je moet geen twijfelaar zijn wanneer je een foto op hout wilt laten afdrukken, haha. Oké, hier spreekt een rasechte twijfelaar en mij is het ook gelukt!

Het resultaat: top of flop?

Zoals de meesten van jullie zullen weten, wonen mijn lieve G. en ik sinds maart (weer) samen. Een persoonlijke touch in huis vinden we allebei belangrijk. Een foto op hout zorgt daar zeker voor! We hebben natuurlijk samen de foto uitgekozen. Samen waren we het binnen no time eens dat het een foto uit Kopenhagen moest worden, omdat die citytrip echt bijzonder voor ons was.

Het bestelproces verliep enorm soepel. De bestelling was zo gepiept en de levering was sneller dan ik had verwacht! Een klein detail om even rekening mee te houden: het uploadprogramma van FotoOpHout.nl accepteert enkel JPG-bestanden en geen JPEG-bestanden. Je raadt het al: dat laatste bood ik aan, oeps! Gelukkig zijn er op internet tal van fora te vinden die uitleg bieden hoe om te zetten van JPEG naar JPG. ;-)

Het moment was daar, mijn foto werd geleverd! Bij de buurvrouw weliswaar, haha. Ze stond samen met haar zoon voor de deur en overhandigde mij een gigantische doos. Heel eerlijk? Ik wist niet wat het zou kunnen zijn. De steigerhouten foto had ik namelijk nog niet verwacht. Wat een verrassing dat deze erin zat! Het pakket was zorgvuldig verpakt en het resultaat is echt verbluffend. Na het uitpakken heb ik de eerste vijf minuten alleen maar ‘oh’, ‘ah’, ‘wauw’ en ‘kijk dan, G.!’ gebrabbeld, ha. Zelf hebben wij de foto op een kast staan, maar het is ook mogelijk om de foto op te hangen. Het wordt namelijk geleverd met een ophangsysteem.

En zie hier een close-up… Prachtig toch?! De kieren zijn nog zichtbaar, maar je ziet tegelijk dat de houtstructuur op de foto zelf minder aanwezig is dan aan de zijkanten. Ik ben ontzettend blij met het resultaat én het gehele bestelproces dat eraan vooraf ging! :-) Als zelfs ik kan kiezen uit al die ‘moeilijke’ keuzes, kun jij dat ook! En mocht dat nou niet lukken, dan staat de website van FotoOpHout.nl boordevol informatie die jou kan helpen om de juiste keuze te maken. Tja, ik zal het niet ontkennen… Die informatie heb ik ook geraadpleegd bij het maken van mijn keuze(s), ha! ;-)

Op welke (bijzondere) manier vereeuwig jij graag jouw dierbaarste momenten?

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met FotoOpHout.nl.

3 Comments

 • Reply Romy 3 juni 2017 at 17:31

  Wat is het resultaat onwijs mooi geworden! Dat hout geeft inderdaad een stoere uitstraling. Leuke foto heb je ook uitgekozen trouwens :)
  Romy heeft onlangs geplaatst…Outfit | Fleurige mintgroene zomerjurk naar werk?!My Profile

 • Reply Anneleen 4 juni 2017 at 16:40

  Wat een leuke en mooie foto en ziet er goede kwaliteit uit! :)
  Anneleen heeft onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reply Jessica J. 6 juni 2017 at 11:34

  Wat een toffe foto heb je uitgekozen! Wij gingen voor een cityscape van onze reis naar Amerika. :-) Binnenkort eens een plekje voor uitzoeken!
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…My scentful life #56 • Ridders, speciaalbieren en meelwormen eten?!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Gastblog | Ik werd neergestoken op mijn werk

  Eens in de maand draag ik het stokje over aan een gastblogger. Vandaag is Veerle aan het woord. Ze deelt...

  Sluiten