Diner Gastblogs Lunch

Gastblog | Groene couscoussalade met een gepocheerd ei

20 januari 2017

In november plaatste ik een oproep, namelijk ‘Ik zoek jou (opnieuw)‘. Vanaf deze maand zal ik iedere derde vrijdag van de maand het stokje overdragen aan een gastblogger. Vandaag draag ik het stokje over aan Demi. Ze verraste mij (en hopelijk jou ook!) met een héérlijk recept. Eentje om je vingers bij af te likken!

Hi! Mijn naam is Demi en ik ben een echte kook- en bakliefhebber. Al vanaf jongs af aan ligt mijn interesse bij koken en natuurlijk ook bij eten. Wat begon als een hobby, zo nu en dan koken of bakken, is uitgegroeid tot de blog StudioKOOK, waar ik met veel liefde recepten en food gerelateerde artikelen voor schrijf.

Mijn creativiteit kan ik kwijt in het koken en het schrijven van nieuwe recepten. Daarnaast biedt het beeldende aspect van het bijhouden van een blog ook veel mogelijkheden. De fotografie voor StudioKOOK is van eigen hand.

Blij verrast was ik toen ik het oproepje van Renske voor de rubriek ‘Ontmoet…’ voorbij zag komen. Mijzelf voorstellen aan de hand van het schrijven van een recept vind ik een superleuk idee! Het moest iets worden wat zowel bij mij als bij de visie van Montévie past.

Ik houd van complexe smaken, maar niet van complexe recepten. Diepgang in een gerecht vind ik een belangrijke factor. Ik probeer dit in elk gerecht zoveel mogelijk te verwerken. Dit betekent: smaakcombinaties die elkaar versterken, maar vooral ook smaken die elkaar uitdagen. Mijn recepten zijn nooit moeilijk, maar wel puur en eerlijk.

Voor Montévie wilde ik een fris recept schrijven. Het gevoel wat Montévie uitstraalt moest worden verwerkt in een gerecht. Fris, overzichtelijk en vol positiviteit. Doperwten, courgette en bosui zijn heerlijke lichte producten om mee te werken, met ieder hun eigen smaak en kwaliteiten. De courgette is een echte allemans vriend wat perfect combineert met het zoete van de doperwten en de pittige bosui. Het gepocheerde ei is delicaat met een rijke smaak. Dit alles met als frisse tegenhanger citroen en als je wil rode peper.

Groene couscoussalade met een gepocheerd ei
Ingrediënten (1 pers.)

▲  75 gram couscous
▲  1 handje doperwten (diepvries)
▲  1/3 courgette
▲  1 bosuitje
▲  1 handje rucola
▲  1 ei
▲  Scheut azijn
▲  1 theelepel pesto
▲  2 eetlepels olijfolie
▲  1 eetlepel citroensap
▲  Peper en zout
▲  Eventueel: rode peper

Bereidingswijze

Giet 200 ml kokend water bij de couscous. Voeg een snufje zout toe. Dek de schaal af en laat 10 minuten staan. Hierna heeft de couscous al het vocht opgenomen.

Snijd intussen de courgette in blokjes. Bak deze kort op hoog vuur aan. Verwarm op het laatst de doperwten 30 seconden mee in de pan. Haal de pan van het vuur.

Meng voor de dressing de pesto, olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de couscous. Snijd de bosui in dunne ringen en roer samen met de courgette en de doperwten door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Vul een pan voor 2/3 met water en een scheut azijn en breng dit aan de kook. Breek het eitje boven een kopje. Draai het vuur laag. Voor pocheren zorg je dat het water net van de kook af is. Maak een draaikolk in het water en giet hier voorzichtig het eitje in. Door het draaien vouwt het eiwit zich om de dooier heen. Pocheer het eitje drie minuten. Haal voorzichtig uit het water en laat even uitlekken.

Serveer de groene couscoussalade met het gepocheerde ei, de rucola en eventueel wat fijngesneden rode peper.

Lieve Demi, enorm bedankt dat je jouw recept op mijn blog wilde delen! Wil jij net als Demi en de andere gastbloggers ook jouw verhaal, recept, DIY, tips en tricks, talent of een ander leuk gastartikel met ons delen, neem dan contact met mij op!

5 Comments

 • Reply Anne 20 januari 2017 at 09:13

  Wat een heerlijk recept zeg! Die Demi kan er echt wat van, topper is t!
  Anne heeft onlangs geplaatst…Ontbijten als de keizer met een mineola taartjeMy Profile

  • Reply Renske 24 januari 2017 at 20:36

   Jaaa! Echt zo tof dat ze dit recept wilde delen. :-)

 • Reply Leonie van Mil 20 januari 2017 at 16:32

  Klinkt goed!!!!
  Leonie van Mil heeft onlangs geplaatst…Wie is de Mol? – tag | 2017My Profile

 • Reply Amina 23 januari 2017 at 23:16

  Wat gaaf dat je een recept bedenkt dat aansluit bij Montévie, zo lief! Klinkt als een heerlijk recept! Ik vind couscous koud ook lekkerder dan warm :-) Dat eigeel ziet er fantastisch uit op de foto!
  Amina heeft onlangs geplaatst…Shopping | Trend: Marble WatchesMy Profile

  • Reply Renske 24 januari 2017 at 20:49

   Echt superlief én -goed bedacht hè? :-)

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #29

  Een flinke tijd terug zat er bij de Flow een leuk, klein boekje. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer...

  Sluiten