Mijn kiekjes

Mijn kiekjes | Februari 2018

9 maart 2018

Februari, wat was je een fijne maand. Normaal gesproken vind ik februari altijd de saaiste maand van het jaar, omdat er zo weinig gebeurt. Dit jaar was dat totáál anders! Eigenlijk pasten alle kiekjes die ik heb geschoten niet eens in dit blogje. Ik moest dus keuzes maken, oeps! Februari stond namelijk in het teken van leuke dingen ondernemen met vriendinnen, lekker sporten, sneeuw én avonden gevuld met Grimm. Yay!

Sinds 2015 houd ik een soort dagboekje bij in de vorm van ‘One line a day’. Destijds was er maar één soort met één design. Helaas heb ik het vanaf halverwege augustus niet meer bijgehouden. Een perfect excuus voor een nieuw boekje, mét tof design dit keer! De eerste dag van februari kreeg ik hem eindelijk binnen. Zo blij als een kind! Sinds 1 januari hield ik het dagelijks netjes bij in mijn telefoon. Dus ik kon gelijk schrijven!

Wanneer je een vrouw laat shoppen, komt ze meestal wel thuis met nieuwe kleren, schoenen of tassen, ha! Als daar cadeaubonnen bij zitten, kun je de lol helemaal op. Je raadt het al: ik had nog een aantal cadeaubonnen die gebruikt moesten worden. Hallo nieuwe rokjes, blouse en trui. Die trui hè, dat is echt mijn favoriete trui!

Liefde voor thee en homemade havermoutkoeken! Oké, deze havermoutkoek kwam van de markt, máár hij was wel zelfgemaakt. Zó lekker.

Begin februari sprak ik af met een oud-studiegenootje. Aangezien ik ben gestopt met de opleiding tot leerkracht, hadden we elkaar al even niet meer gezien. Ik vind onze band zo bijzonder: we hebben maar een paar maanden in de avonduren samen gestudeerd, maar we hebben echt een goede band gekregen in die korte tijd. :-) We genoten in ieder geval van verse muntthee (verse-muntthee-troela’s hoor, ha!) en een góddelijk chocoladetaartje. Jammie!

Hoera, sneeuw! Waar iedereen bijna depressief werd van het rijden in de sneeuw, kon ik mijn geluk niet op! Zelfs nog met de zon. Mijn werkdag kon niet anders dan goed worden.

De werkdag eindigde wel wat zwaar, poeh! Sinds lange tijd ging ik namelijk weer een kind onderzoeken, waardoor ik dus een testkoffer mee had. Naast mijn laptop, werktas en alle behandeldossiers… Oeps! Sommige collega’s hebben zo’n kantoortas in ‘rolkoffervorm’. Misschien moet ik daar ook maar eens mee gaan beginnen, haha.

In februari maakte ik ook weer mijn eerste ochtendloopje op de vroege ochtend: 6,5 kilometer in de benen. Yay! Sindsdien probeer ik iedere vrijdagochtend een ochtendloopje te doen. Toch wel heel fijn om te merken dat mijn lichaam het sporten weer toelaat. Op dit moment ben ik drie keer in de week in de sportschool te vinden. Erg fijn dat dat weer kan! :-)

Het laatste weekend van februari was één groot feest! Er stonden zo veel leuke dingen met vriendinnen op de planning. Naar dit weekend keek ik dan ook al lange tijd uit.

Het weekend begon met een ontzettend gave én gezellige workshop met vier vriendinnen. We gingen een landkaart op hout stempelen. Een ontzettend toffe workshop! Die er overigens makkelijker uitziet dan het in werkelijkheid is, ha. Na de workshop zijn we naar een loungecafé geweest om gezellig wijntjes te drinken. Daar sloot tevens een vriendin van ons uit Stockholm aan. Erg leuk om haar ook weer eens te zien!

Zaterdag vertrok ik naar Utrecht om mijn liefste vriendinnetje Kim weer te zien. Onze vriendschap is mij zo ontzettend dierbaar! Het maakt niet uit wat de ander doet of denkt, we kunnen het altijd bij elkaar kwijt en zullen elkaar nooit veroordelen. Zo bijzonder dat we beste vriendinnen zijn geworden doordat we drie jaar geleden op elkaars blog begonnen te reageren. <3

Deze latte macchiato: zo veel liefde. Niet alleen fotogeniek, maar ook érg lekker! Nadat we naar de bloemenmarkt waren gelopen, hebben we bij Stach lekker wat gedronken en een té lekkere wortelcake gegeten. Oh, en daarna? Daarna verdwaalden we in Kim’s eigen buurt. Typisch iets voor ons! Terwijl ik normaal dus heel topografisch ben, maar ik vertrouwde natuurlijk volledig op Kim’s topografische kennis. Tip: niet doen, haha!

Oké, een laatste Utrechtkiekje dan. Om deze ‘Mijn kiekjes’ af te sluiten. ;-) Want man, wat ben ik verliefd op deze stad. Nog twee weken geduld en dan ben ik er weer een weekendje! En… Zondag ga ik er met een vriendin shoppen. Hoera!

Wat was jouw hoogtepunt van de vorige maand?

5 Comments

 • Reply Romy 9 maart 2018 at 07:21

  Superfijn dat je zo veel leuke dingen hebt gedaan de afgelopen maand en dat er heel wat leuke afspraken gepland stonden. Wat bijzonder inderdaad, zo’n blogvriendschap! Toch heel speciaal eigenlijk dat dat ooit met één blogreactie is ontstaan :)
  Ik vind de kleur van die gele trui zo leuk. Een tijdje geleden zat ik ook al naar zo’n soort trui te kijken. Ik draag graag geel de laatste tijd. En wat leuk, dat One line a day-boekje! Het ziet er echt heel tof en vrolijk uit.
  Romy heeft onlangs geplaatst…Het braafste meisje van de klas of een stiekeme rebel?My Profile

  • Reply Renske 9 maart 2018 at 08:05

   Zo’n blogvriendschap is inderdaad erg bijzonder. Dat had ik nooit verwacht en al helemaal niet durven hopen, hihi.

   Jaaa, geel vind ik ook echt een prachtige kleur! Ik weet zeker dat het jou ook heel mooi staat. :-)

   Dat boekje is inderdaad erg leuk. De omslag maakt het alleen al een feestje om er iedere avond eventjes een paar regels in te schrijven. Zo leuk!

 • Reply Aneta 9 maart 2018 at 08:26

  Hey je bent weer terug!! Of heb ik een aantal blogs gemist?🙈 Gezellige dingen heb je gedaan! De workshop moet zeker leuk zijn geweest. Heel bijzonder zo’n blogvriendin. Ik heb de mijne vorig jaar ook ontmoet. Bijzonder dat je de zelfde passie deelt
  Aneta heeft onlangs geplaatst…Bedplassen bij kinderen: waarom het gebeurt en wat te doenMy Profile

 • Reply Jessica J. 9 maart 2018 at 09:15

  Wat bijzonder dat jij en Kim dankzij jullie blogs beste vriendinnen geworden zijn – en al helemaal dat dat allemaal uit één comment geboren is. :-) Zo’n One Line a Day-boekje lijkt me erg fijn, alleen weet ik niet of ik er de discipline voor zou hebben. En wat lijkt Utrecht me een mooie stad! Ik ben er nog nooit geweest.
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…My scentful life #93 • Afgeript door Uber Eats en domper op de festivalvreugdeMy Profile

 • Reply Evelyne 9 maart 2018 at 13:06

  Net als jij & Kim heb ik ook 2 bff’s die ik via het bloggen heb leren kennen. Dus ik snap jullie band maar al te goed ;) Houden zo en dat jullie samen verdwalen kon alleen maar leuk zijn toch? ;)
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #60 | Dat gevoel..My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #48

  Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist...

  Sluiten