Gebak Nagerechten

Sunday Baking Day | Monchoutaartje in een weckpotje

15 januari 2017

Monchoutaart is toch wel één van de vele taarten die mij doet denken aan mijn jeugd. Tijdens iedere verjaardag die ik vierde, moest en zou er monchoutaart aanwezig zijn. Het liefste met kersen! En wat doe je als je zin hebt in zo’n monchoutaart, maar dan nét een beetje anders? Juist ja, dan zorg je dat je kleine weckpotjes in huis hebt – heuj, een reden om te shoppen! ;-) -, het recept voor een normale monchoutaart en maak je een heerlijk mini-monchoutaartje in een weckpotje, ha! Oh, zo ‘mini’ was het trouwens niet. Ze zien er natuurlijk enórm schattig uit, maar ze zijn ontzettend machtig! Be prepared!

Ingrediënten voor 6 tot 8 weckpotjes

▲  1/2 pak Bastognekoeken
▲  50 gram ongezouten roomboter
▲  2 pakjes Monchou
▲  75 gram witte basterdsuiker
▲  250 ml slagroom
▲  1 pot Hak Taart & Vlaaifruit kersen

Benodigdheden

▲  6 tot 8 weckpotjes

Stap voor stap monchoutaartje in een weckpotje

▲  Verkruimel de bastognekoeken en smelt de boter in een steelpan. Schep vervolgens de bastognekruimels door de boter en verdeel ze op een bord. Plaats het bord in de koelkast om de bastognekruimels af te laten koelen.

▲  Klop met een mixer de monchou met de suiker luchtig. Klop in een andere, schone(!) kom de slagroom dik lobbig, maar niet helemaal stijf. Bij de slagroom voeg je trouwens geen suiker toe. Spatel vervolgens de slagroom door het monchoumengsel.

▲  Verdeel de koekkruimels over de weckpotjes en verdeel hier overheen vervolgens het monchoumengsel. Zet de taartjes minimaal twee uur in de koelkast om het te laten opstijven.

▲  Verdeel vlak voor het serveren de kersen over de monchoutaartjes en genieten maar!

Tip van Flip: Gebruik niet te grote weckpotjes! Mijn weckpotjes hebben een inhoud van 165 ml en dat was al bijna aan de grote kant. ;-) In plaats van weckpotjes kun je natuurlijk ook kleinere glazen gebruiken.

Welke taart zou jij graag in mini-variant willen proberen?

22 Comments

  • Reply Romy 15 januari 2017 at 08:23

    Wat een fotogeniek taartje! Echt een superleuk en lekker idee om eens voor een verjaardag te maken!
    Romy heeft onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #4 Hollandse luchten, Gijp en een lekke fietsMy Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:38

      Dat is zéker een goed idee! Eens wat anders dan de standaard ‘taartpunten’. Misschien dat ik dat met mijn komende verjaardag wel doe: allemaal minivarianten, haha.

  • Reply Aneta 15 januari 2017 at 09:09

    Laat ik deze ingrediënten nou net thuis hebben. Nog over van de kerst haha (behalve de Monchou) ziet er super lekker uit! Prachtige foto trouwens
    Aneta heeft onlangs geplaatst…Hotspot: “In den Bockenreyder” op landgoed De UtrechtMy Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:38

      Hup, naar de winkel voor Monchou dus! ;-) Het is ook hartstikke leuk om te doen, zo’n minivariant van een ‘grote taart’ bakken.

  • Reply Irma 15 januari 2017 at 10:38

    Wat ziet dat er super leuk (en lekker!!) uit! :)
    Irma heeft onlangs geplaatst…Avontura Dronten, speelparadijs of krijspaleis?My Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:38

      Het was enórm lekker. Zeker een aanrader als je van monchoutaart houdt, haha.

  • Reply Nina Simplynspecial 15 januari 2017 at 10:47

    Ik ben gek op monchoutaartje, dus zeker weten dat dit er wel ingaat bij mij. Nomnomnom!
    Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst…Tien dingen die je nog niet wist over mijMy Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:39

      Woehoe! Dan moet je deze minivariant beslist eens proberen!

  • Reply Ayla 15 januari 2017 at 10:49

    Jaaaa, hebben!! Oeh, ik moet nog ontbijten en dit ziet er echt mega lekker uit!
    Ayla heeft onlangs geplaatst…Ayla loves life #15; katjes, bloggen (met katjes) en op hotspot jacht!My Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:39

      Hij was trouwens ook erg lekker als ontbijt… ^-^ Iets met: een extra taartje overhouden, haha.

  • Reply Anne 16 januari 2017 at 08:52

    Super leuke gebakjes Renske, die taartjes in een glaasje doen het altijd goed (alleen al omdat ze er zo leuk uit zien).
    Anne heeft onlangs geplaatst…Mega bananen-muffins met chocoladeMy Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:40

      Haha, inderdaad! Het ziet er net wat gezelliger uit.

  • Reply Inge 16 januari 2017 at 13:03

    Ooh het ziet er heerlijk uit! Ik dacht even dat er gelatine in/op zat maar dat is volgens mij niet. Oh bah, nu heb ik zin in iets lekkers én om aan de slag te gaan. *grijns*
    Inge heeft onlangs geplaatst…Shoplog | Lush kerst sale 2016My Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:41

      Geen gelatine, nee. Maar het lijkt wel zo, ja! Komt denk ik door de ‘drap’ uit het Hakpotje, haha. Ik zeg: DOEN! :’)

  • Reply Amina 16 januari 2017 at 20:05

    Ik geloof dat ik nog nooit een monchoutaartje op heb! Bedankt voor dit recept, ga ik een keertje proberen! Het ziet er heerlijk uit! xxx
    Amina heeft onlangs geplaatst…Lifestyle | Mijn 7 tips om het huishouden makkelijker te makenMy Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:42

      Noooo! Dan ben je bij deze verplicht om ‘het eten van een monchoutaartje’ op jouw bucketlist te zetten. Je weet niet wat je al die tijd hebt gemist, haha.

  • Reply Demi | StudioKOOK 17 januari 2017 at 08:26

    Wat ziet dit er lekker uit!
    Demi | StudioKOOK heeft onlangs geplaatst…Pasta pesto met garnalenMy Profile

    • Reply Renske 17 januari 2017 at 21:47

      Perfect toetje voor na het receptje dat vrijdag online komt… ;-) Haha!

  • Reply Mijn week x 4 - #17 bruiloft, cosmo, spareribs - Simplynspecial.nl 18 januari 2017 at 06:00

    […] Monchoutaartje in een weckpotje – door Montevie […]

  • Reply Lisa 18 januari 2017 at 08:22

    Jaaa zo leuk! Deze ga ik even opslaan, want ja, monchoutaart is gewoon hemels hihi :) Liefs x
    Lisa heeft onlangs geplaatst…Mijn travel bucketlist 1.0 !My Profile

    • Reply Renske 24 januari 2017 at 20:30

      Hemels is het perfecte woord voor monchoutaart! :-) Ik ben benieuwd wat jij van dit recept vindt.

  • Reply Manon 18 januari 2017 at 17:29

    Dat ziet er wel lekker uit

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Lees vorig bericht:
    Favourites on Instagram #8

    Als je mij vraagt naar hét sociale medium waar ik veel op te vinden ben, is dat wel Instagram. Oké,...

    Sluiten