Ontdekt!

Ontdekt! | De lekkerste culinaire blogs

25 november 2016

Hoera! Er is een nieuwe rubriek geboren op Montévie! De vaste bezoekers hadden het vast al in de gaten: mijn vaste ‘donderdagrubriek’ Toppers on Thursday is van de aardbodem verdwenen. Toch kan ik het niet laten om verschillende blogs in het zonnetje te zetten en dus ben ik op zoek gegaan naar een manier waarop ik alsnog andere blogs kan uitlichten. Et voilà, de rubriek ‘Ontdekt!’ is geboren! Iedere maand zal ik een vijftal blogs in het zonnetje zetten die zéker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Deze rubriek trap ik af met – hoe kan het ook anders – culinaire blogs! Als semi-keukenprinses vind ik het heerlijk om bij de foodies rond te struinen naar de lekkerste recepten. Kijk je mee naar deze ‘lekkere bloggers’? ;-) Eén klik op de blognaam en je kunt gelijk genieten van al hun lekkere creaties!

Mind Your Feed

Eerlijk is eerlijk: ik ben gevoelig voor prachtige foto’s! Reny legt haar creaties op zo’n mooie manier vast. Daar krijg ik spontaan een knorrende maag van! De recepten die Reny maakt, zijn vooral makkelijk én gezond. Nu kun je je afvragen wat de definitie is van ‘gezond’? Tja, ik denk dat daar niemand een pasklaar antwoord op heeft. ;-) Het is in ieder geval niet zo dat Reny enkel gezonde creaties maakt. Lekker snoepen is natuurlijk ook belangrijk, ha! Reny omschrijft het zelf heel mooi op haar blog: “Het draait allemaal om balans, en om een beetje bewust te zijn van wat je eet.” Kortom, mind your feed! Naast dat het bij Reny draait om makkelijk en gezond, draait het ook om makkelijke recepten. Ingewikkelde recepten waarvoor je úren in de keuken moet staan, vind je niet op haar blog. Yay! De lekkerste creaties hoeven namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn! Naast de lekkerste recepten, vind je op Reny haar blog ook verschillende hotspots en laat ze de mooiste kookboeken zien. Ik zeg: bezoeken die ‘hap’! ;-)

HealthyFoodLove

Nog zo’n foodie waarvan je gaat watertanden als je haar recepten ziet. HealthyFoodLove is de blog van Anne, waar ze zich vooral focust op gezond eten, zoals waarschijnlijk al wel af te leiden is uit haar blognaam. ;-) Suikervrije recepten zijn er in overvloed te vinden op haar blog. Van ieder gerecht weet Anne een feestje te maken en dat is zó leuk om te zien! Op haar blog vind je alle mogelijke creaties: van havermoutrepen als ontbijt tot aan pompoensoep als diner en zebrakokosklodders als tussendoortje. Jammie!

Easy Daily Food

Van alle lekkere foodies die ik vandaag in het zonnetje zet, volg ik Marijke het langst. Ze maakt ook zulke lekkere en simpele recepten, daar word je echt blij van! Tja, van welke culinaire blog word ik niet blij? :’) Bij Marijke draait het om drie dingen: snel, gezond en makkelijk. Dat willen we natuurlijk allemaal. Tijd is immers kostbaar. Dus waarom (nog langer) moeilijk doen als het ook makkelijk kan? En natuurlijk vind je ook bij Marijke ‘ongezonde’ receptjes. Lekker zondigen dus, ha! Ik bedoel: in ‘ongezond’ zit toch zeker ook ‘gezond’ verwerkt? ;-) Iedere keer verbaas ik mij weer hoe Marijke het voor elkaar krijgt om de lekkerste recepten te creëren. Ze flikt het in ieder geval steeds weer! Oh, voor het geval je nog niet overtuigd bent van Marijke haar heerlijke creaties: haar motto ‘good food, good mood‘ maakt ze meer dan waar!

Oh My Pie!

Oké, hoe erg knort jullie maag al? Eén ding weet ik (bijna) zeker: bij Oh My Pie! gaat je maag nóg meer knorren. Zoals de blognaam al doet vermoeden: taart, taart en nog meer taart! Liefde voor taart! Natuurlijk vind je op de blog van Marike ook meer dan enkel taart. Alle recepten die Marike creëert, zijn trouwens glutenvrij! Op het moment dat er in 2015 bij mij werd gedacht aan coeliakie of lactose-intolerantie, ben ik op zoek gegaan naar anderen die te maken hebben met één of beide ‘aandoeningen’. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik Marike – eerst via Instagram en later via haar blog – en nog steeds volg ik haar met veel plezier! Ze heeft trouwens haar verhaal op een prachtige manier beschreven. Misschien denk je: maar ik heb geen coeliakie, dus waarom zou ik haar blog bezoeken? Omdat glutenvrij óók lekker kan zijn!

The Food Voyage

Behalve dat Marlies – jeetje, alweer een ‘M’ ;-) – een ontzettend interessante studie doet, namelijk neuropsychologie, ben ik ook gevallen voor haar geweldige blog. Oh, dat is trouwens nog niet eens zo lang geleden! ;-) Marlies deelt niet alleen de lekkerste recepten, maar schrijft ook over de leukste hotspots én haar reizen. Een geweldige combi natuurlijk: eten én reizen. En het feit dat ze een passie heeft voor foodfotografie, is duidelijk te zien op haar blog! Ze maakt prachtige Pinterestwaardige plaatjes van haar creaties. Als je daar niet van gaat watertanden…

Ik ga er vanuit dat jullie nu vijf tabbladen open hebben staan met deze te gekke foodies, ha. Volgende maand vinden jullie weer vijf andere bloggers in deze nieuwe rubriek!

Welke culinaire blogs zijn volgens jou een bezoekje waard?

Bron afbeelding: Condesign

27 Comments

 • Reply Romy 25 november 2016 at 07:26

  Wat een leuk idee voor een rubriek! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe blogs om te volgen :) Deze vijf kende ik allemaal nog niet, maar ik ga zeker even een kijkje nemen. De blog Healthy Wanderlust is ook zeker een bezoekje waard.
  Romy heeft onlangs geplaatst…Action shoplog: knutselspullen in vrolijke kleurenMy Profile

  • Reply Renske 2 december 2016 at 17:01

   Jaaaa! Die blog heb ik pas ontdekt. Ik ben er ook erg gecharmeerd van. Toffe blog is dat! :-)

 • Reply Inge 25 november 2016 at 08:42

  Ik ken alleen Easy Daily Food, maar de reden dat ik niet zoveel food/kookblogs volg is omdat ik vegetarisch/vegan eet en veel recepten dus al kan overslaan. Misschien toch handig om eens vaker te kijken, want elke dag heb ik weer hetzelfde dilemma: wat ga ik vanavond eten? Hihi.
  Inge heeft onlangs geplaatst…Winnaar | Win een happiness pakket #2My Profile

  • Reply Yanine 27 november 2016 at 18:57

   Hoi Inge, toevallig ben ik sinds heel kort geleden een foodblog met vegetarische en regelmatig ook veganistische recepten begonnen. Omdat ik pas net begonnen ben staan er nog niet heel veel recepten op maar misschien zit er iets lekkers tussen om te proberen? :)

  • Reply Renske 2 december 2016 at 17:01

   Hihi! Ik volg een aantal bloggers die ook regelmatig vegetarische recepten online zetten. :-) Haha, misschien toch maar eens rondneuzen dus!

 • Reply Evelyne 25 november 2016 at 11:05

  Leuke nieuwe rubriek! Ik ben benieuwd!
  Ik ben dan wel geen keukenprinses, maar ik hou wel van foodpics. Dus dat is ook een goeie reden om deze blogs te gaan bezoeken ;)
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Evelyne schrijft fictie#3| LeviMy Profile

  • Reply Renske 2 december 2016 at 17:02

   Yay! Van foodfoto’s krijg ik altijd zo’n trek, hihi.

 • Reply Ayla 25 november 2016 at 11:40

  Leuk, nieuwe blogs ontdekken is zo leuk en goede recepten zijn altijd welkom! Ik ben zelf fan van Eerlijker Eten (.nl), Shemara heeft heel veel lekkere, en meestal ook gezonde, recepten waar ik heel blij van word!
  (En als ik even mag: ik ben dan wel geen culinair blogger, maar op mijn site staan inmiddels ook wel een hoop lekkere recepten )
  Ayla heeft onlangs geplaatst…Ayla loves life #13; herfst, eten en een grote stap!My Profile

  • Reply Renske 2 december 2016 at 17:03

   Oeh, die blog ken ik nog niet! Ik ga gelijk een kijkje nemen, want het klinkt als een lekkere blog! ;-)

 • Reply Marlies 26 november 2016 at 12:53

  Wauw wat een leuk stukje over mij. Voel me erg vereerd! Dankjewel! :)

 • Reply Marijke 26 november 2016 at 13:16

  Wauw wat een mooie woorden. Zo lief van je dankjewel zeg!!

 • Reply Anne 26 november 2016 at 20:15

  Wat heb je dat toch ontzettend mooi omschreven, echt top van je! Dankjewel!
  Anne heeft onlangs geplaatst…Carrotcake muffins met appelMy Profile

  • Reply Renske 2 december 2016 at 17:03

   Ahh, lief zeg! Dank je!

 • Reply Malou | Blonde Blossom 27 november 2016 at 10:55

  Wat een heerlijke blogs allemaal! Healthyfoodlove volg ik al langer, zulke heerlijke baksels maakt zij :)

  • Reply Renske 2 december 2016 at 17:04

   Jaaa! Daar ga ik ook iedere keer van watertanden als ik de gerechten zie, haha.

 • Reply Yanine 27 november 2016 at 18:58

  Wat een leuke lijst om nieuwe foodblogs te ontdekken!
  Yanine heeft onlangs geplaatst…Zwarte bonen brownies met abrikozenMy Profile

 • Reply Iris 28 november 2016 at 09:27

  Ik verdiep mij hier eigenlijk nooit in. Dus vind ik het extra leuk dat je hier een artikel over schrijft! Ik ga ze eens bekijken :D
  Iris heeft onlangs geplaatst…My favourite Winter musthave!My Profile

  • Reply Renske 2 december 2016 at 17:05

   En het is allemaal zo lekker om naar te kijken! ;-)

 • Reply Denise 28 november 2016 at 15:00

  Wat leuk dat je elke maand bloggers in de spotlights zet! Ik kende er al een paar uit dit lijstje.

 • Reply Kim 28 november 2016 at 22:51

  Jaaa leuk dit! Ik ken er al een paar, maar ga de rest eens in de middag bekijken :)
  Kim heeft onlangs geplaatst…Wanneer je het altijd maar “druk” hebtMy Profile

 • Reply Demi | StudioKOOK 29 november 2016 at 08:56

  Wat een leuk artikel! Bekend met deze heerlijke blogs. Nu al benieuwd naar het volgende culinaire blog artikel.
  Demi | StudioKOOK heeft onlangs geplaatst…Foodboxchallenge!My Profile

  • Reply Renske 2 december 2016 at 17:07

   Yay! Er zijn ook zoveel leuke, culinaire bloggers! En niet-culinaire bloggers niet te vergeten, hihi. Volgende maand laat ik een aantal reisbloggers zien. :-)

 • Reply Saskia 29 november 2016 at 13:06

  Leuke lijst heb je ervan gemaakt. Ik volg zelf eigenlijk helemaal geen food-blogs.
  Saskia heeft onlangs geplaatst…Over ons verhuiskaartje (+foto’s!)My Profile

 • Reply Amina 19 december 2016 at 02:51

  Leuke foodblogs en altijd leuk om weer nieuwe te ontdekken inderdaad! Ik volg My Happy Kitchen al een tijdje. Haar blogs lezen zo lekker weg met mooie items en dat logo alleen al; zo leuk! xxx
  Amina heeft onlangs geplaatst…Shopping | 10 x De Mooiste Kerstcadeaus onder € 25-,My Profile

  • Reply Renske 26 december 2016 at 22:42

   Ohh, wauw! Ik heb weer een foodblog ontdekt hoor. Bedankt voor de tip! Van het logo word je inderdaad hartstikke vrolijk!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #21

  Een flinke tijd terug zat er bij de Flow een leuk, klein boekje. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer...

  Sluiten