Health Tips & Tricks

Zo ontspan jij na een drukke (werk)dag

24 januari 2018

Iedereen kent het wel: een drukke (werk)dag waar geen einde aan lijkt te komen. Bij thuiskomst wacht er ook nog eens berg huishoudelijke taken op je… Stop! Na een drukke dag is kun je beter óntspannen dan ínspannen. Ontspannen is een behoorlijke klus. Dat is ook niet zo raar met een maatschappij waar het tempo nog hoger ligt dan ooit tevoren. Tijd voor jezelf nemen is een ware must. Helaas kan ik het weten… Een burn-out wil je namelijk echt niet! Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Daarom deel ik vandaag een aantal manieren om te (leren) ontspannen na een drukke dag.

Zet jouw werkmodus uit

Het is o zo belangrijk dat je de werkmodus uitzet als je thuis bent. Het liefst nog vóórdat je thuis bent. Jammer genoeg hebben we geen fysieke knop om de werkmodus uit te zetten. Probeer in jouw gedachten de werkmodus uit te zetten. Heb je nog taken die je moet doen en vind je het moeilijk om dat los te laten? Schrijf deze taken dan even op in een te gek notitieboekje. Wanneer je de werkmodus nog aan hebt staan, kun je namelijk onmogelijk ontspannen! Je denkt misschien van wel, maar geloof mij, dat gaat je nooit lukken. Jouw lichaam kan zich pas ontspannen wanneer jouw geest ook zover is. Echt, heus. ;-)

Turn on the music

Ha, ik weet zeker dat er nu een aantal mensen het nummer van Roger Sanchez in hun hoofd hebben. Sorry! :’) Maar hé, muziek ontspant, dus zet die volumeknop een tandje hoger – denk wel aan de buren! ;-) – en dáns! Of ga naar de sportschool, ha. Ook al plof je na een drukke werkdag het liefst op de bank. Geloof mij, door te bewegen én naar fijne muziek te luisteren, voel je je een stuk beter!

Geef jouw tijdschriften wat liefde

Wanneer je vijf tijdschriften nog in de verpakking hebt zitten, weet je zeker dat je de tijdschriften al lange tijd geen liefde hebt gegeven. Al helemaal wanneer de tijdschriften niet iedere week op de mat vallen, maar eens in de zoveel tijd. Dat overkwam mij, ha! Nu beschikte ik ook niet over een mooi tijdschriftenrek om mijn tijdschriften in op te bergen. Gelukkig heb ik dat nu wel, want hoe mooi is mijn tijdschriftenrek van Riverdale? Ik ben verliefd! Mijn tijdschriften liggen nu echt voor het grijpen. Dat zorgt ervoor dat ik regelmatig een tijdschrift pak en onder het genot van thee en muziek (yay!) in een tijdschrift lees.

Bra off. Hair up. Sweats on.

En in mijn geval onesie, ha! Steek lekkere geurkaarsen aan, drink een kop thee en kijk een fout televisieprogramma. Jouw avond kan niet meer stuk! Het is veel fijner om te ontspannen in comfortabele kleding dan in de kleding die je ook op het werk draagt. Vraag mij niet waarom, maar bij mij werkt dat dus echt. Oh, en wanneer je een vriend hebt, trek je natuurlijk fijn zijn trui aan. Want: niets fijner dan mannentruien! Ik denk dat ik binnenkort een trui van de mannenafdeling pluk, haha. :’)

Sluit je ogen en dobber weg

Oké, niet letterlijk natuurlijk. Een bad is immers iets te klein om weg te kunnen dobberen. Maar hé, pak eens die fijne bruisbal, draai de kraan open en geniet! Maak je hoofd leeg en laat jezelf even helemaal ontspannen. Niet iedereen is gemaakt om uitgebreid te badderen natuurlijk. Wat mij helpt om het langer dan 10 minuten vol te houden, is door te lezen of even fijn te Netflixen. Echt, ik zweer bij een bad in huis!

Iedereen zal eigen manieren hebben om te ontspannen na een drukke dag. Kijk vooral waar jij je prettig bij voelt en wat jou uiteindelijk helpt om te ontspannen. Het is ook gewoon een kwestie van uitproberen! De ene dag zal iets wel ontspannend werken, de andere dag niet. Hopelijk helpen mijn tips jou een beetje op weg om tot rust te komen na een draak van een (werk)dag!

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen na een drukke dag?

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met SweetLivingShop.nl.

2 Comments

 • Reply Evelyne 24 januari 2018 at 18:27

  Een heerlijk warm bad, maskertje op en gewoon relaxen.
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Tv-kijkenMy Profile

  • Reply Renske 30 januari 2018 at 19:59

   Klinkt als een heerlijke ontspanning! Je brengt mij op ideeën, haha. Deze week ga ik het bad ook weer eens van de binnenkant bekijken. Hoera!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  1000 vragen aan jezelf #44

  Inmiddels is het al een flinke tijd geleden dat er bij de Flow een leuk, klein boekje zat. Ik wist...

  Sluiten