Boeken

Recensie | Alles of niets!

9 januari 2016

Het moment dat dit boek aan zijn einde kwam, ligt al ver achter mij. Zo ver dat ik weer even een aantal bladzijden heb moeten lezen om mijn geheugen op te frissen. Dat is gelukt hoor! Vandaag vinden jullie dan ook een recensie op mijn blog van het boek Alles of niets! van Gillian King. Tevens het nieuwste boek van deze succesvolle auteur en het eerste boek dat ik van Gillian King las. Wil ik meer boeken van haar lezen of was dit het eerste en laatste boek? Dat lees je in deze recensie! Nieuwsgierig geworden naar Alles of niets! en mijn mening over dit boek?

Over Alles of niets!

Waar twee vrouwen vechten om een man, is er één lucky bastard. Of valt dat tegen?

Nikki gaat door een zware tijd. Haar jeugdliefde Koen heeft haar verlaten en zij kan zich daar niet bij neerleggen. Ze zet alles op alles om hem terug te krijgen… totdat ze hem op slag vergeet als ze in de trein aan de praat raakt met Thijs. Wat een man!

Roos doet ontzettend haar best om haar relatie te redden na een forse misstap van haar kant. Als ze via via hoort dat haar vriend is gezien met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

Thijs voelt zich verscheurd nadat Roos heeft opgebiecht dat ze een affaire heeft gehad met een collega. Al hebben ze besloten samen verder te gaan, makkelijk is het niet. De sprankelende spanning die hij ervaart met Nikki, heeft dan ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem.

Sneak peak

Bij een boekrecensie hoort natuurlijk ook een kleine sneak peak!

Hallo Roos,

We hebben elkaar ontmoet op het jubileumfeest. Ik zou je heel graag willen spreken. Er is iets wat ik je moet vertellen. Het gaat om Thijs. Kun je morgenochtend rond elven naar lunchroom Tasty komen? Ik wacht op je. Het is uiteraard belangrijk.

Nikki

Mijn mening

Zoals je aan de flaptekst al kunt zien, is het een boek dat is geschreven vanuit verschillende personages, namelijk vanuit die van Nikki en Roos. Iets wat mij de laatste tijd sowieso opvalt in de boeken die ik lees. Toeval? Bij het eerste boek dat ik vanuit verschillende personages las, moest ik daar erg aan wennen. Uiteindelijk vind ik dat juist prachtig en geeft het, naar mijn idee, juist extra dimensie aan een verhaal. Dat heeft Gillian ook waar weten te maken! Het boek leest zo lekker weg, dat ik het in één dag heb uitgelezen. Niet alleen door de gemakkelijke en vermakelijke schrijfstijl van Gillian, maar ook doordat duidelijk wordt dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Eén misstap en het kan een enorme wirwar aan emoties en vergaande consequenties opleveren. Eigenlijk wilde ik typen dat het een voorspelbaar verhaal is, maar eerlijk? Dat is het niet! Het is een realistisch verhaal. Een verhaal wat in de alledaagse praktijk helaas vaak genoeg voorkomt. En het einde? Ik had het niet kunnen voorspellen! Kortom, een heerlijk feel good boek waarin je niet wil en kán stoppen met lezen! En of ik meer boeken van Gillian King wil lezen! ;-)

Heb jij Alles of niets! al gelezen?

13 Comments

 • Reply Charelle 9 januari 2016 at 08:10

  Oh wow dit klinkt inderdaad niet als rozengeur en maneschijn. Ik geloof je meteen als je zegt dat het een realistisch boek is, want zo gaan de dingen inderdaad wel. En ik vind het ook altijd wel leuk om vanuit verschillende perspectieven te kunnen lezen, dan krijg je een minder ‘biased’ zicht op het verhaal. Aan de andere kant maakt het dat voor mij meestal wel moeilijker om in één ruk door te lezen, ik kom dan vaak iets minder ‘in die wereld’ terecht. Fijne review Renske! (:
  Charelle heeft onlangs geplaatst…Recept – Kruidig Quinoa Chai OntbijtMy Profile

  • Reply Renske 17 januari 2016 at 23:01

   Ik vind het inderdaad ook erg prettig om een minder ‘gebiasde’ visie op het verhaal te krijgen. Juist door de verschillende personages, inderdaad. Haha, grappig hoe dat bij jou werkt. Ik lees zo’n boek juist sneller uit, doordat ik hunker naar het vervolg van de verschillende personages.

 • Reply Judith 9 januari 2016 at 11:17

  Ik heb dit boek al vaker voorbij zien komen, maar nu ik hier de beschrijving en jouw mening lees, ben ik verkocht. Dit boek klinkt als een aanrader: realistisch beeld, eenvoudige schrijfstijl en vanuit twee perspectieven geschreven (vaak een pluspunt, inderdaad). Dit boek komt zeker op mijn to read-lijstje. Bedankt voor je duidelijke recensie. :)
  Judith heeft onlangs geplaatst…Recensie: Schuld – Mel Wallis de VriesMy Profile

  • Reply Renske 17 januari 2016 at 23:02

   Het is absoluut een aanrader! Een boek dat je in één ruk uit wil lezen.

 • Reply Daniëlle 9 januari 2016 at 12:50

  Ik vond dit boek geweldig. Sowieso vind ik de boeken van Gillian King echte aanraders.
  Daniëlle heeft onlangs geplaatst…Tess Gerritsen – Speel met vuurMy Profile

  • Reply Renske 17 januari 2016 at 23:03

   Ik ben zeker van plan om meer boeken van Gillian King te lezen. Heb je nog een aanrader welk boek ik beslist moet lezen?

 • Reply Lesley 9 januari 2016 at 17:19

  Nu maak je me nog nieuwsgieriger :D haha toch maar deze snel lezen!

 • Reply Ayla 10 januari 2016 at 12:50

  Ik ben dit boek nu ook aan het lezen! Vind het ook een fijn boek, leuk geschreven en niet voorspelbaar, maar soms vind ik het wel een beetje te oppervlakkig. Zit nu ongeveer op 70 procent dus ben benieuwd hoe het afloopt!

  • Reply Renske 17 januari 2016 at 23:05

   Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk van de afloop van dit boek vindt! Dat het af en toe wat aan de oppervlakkige kant vindt, ben ik het deels wel met je eens. Maar dat maakt juist dat ik verder wilde lezen. Ik denk ook dat het vrij moeilijk is om echt diepgang in een verhaal te krijgen als er meerdere personages ‘in het spel’ zijn. ;-)

 • Reply Kim 14 januari 2016 at 18:20

  Dit is het eerste boek dat ik las in 2016! Eigenlijk precies wat je schrijft: het einde! Had ik ook niet verwacht.
  Vond het verder vooral echt een typische chicklit, maar hè, wat is daar mis mee, toch? Ik vond het een fijn boek om te lezen.
  Kim heeft onlangs geplaatst…December Daily #3My Profile

  • Reply Renske 17 januari 2016 at 23:06

   Het was inderdaad een heerlijk boek om te lezen. Leuk ter afwisseling van de wat ‘zwaardere’ boeken. :-)

 • Reply anna 5 februari 2016 at 14:05

  Ik kwam bij je review terecht via je foto op Instagram en wilde nog even reageren. Het einde is inderdaad best verrassend en ik heb dit boek ook super snel uitgelezen. Ik wil zeker nog meer boeken van deze schrijfster lezen! Wat heb je trouwens een leuke blog, ik ben je gaan volgen :-)

  • Reply Renske 14 februari 2016 at 15:01

   Ik ben ook zeker van plan om meer boeken van Gillian King te lezen! Leuke schrijfstijl heeft ze. :-)

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Life Change | Een nieuwe start!

  Een héle tijd terug - ergens in september, geloof ik - begon ik vol goede moed aan een eigen projectje:...

  Sluiten