Lunch Salades

Snelle lunch | Couscoussalade

27 maart 2016

Couscous is sinds vrijdagavond één van mijn favoriete, snelle basisrecepten voor heerlijke bijgerechten én salades! We aten vrijdagavond namelijk een heerlijk gerecht waar de couscous een bijgerecht was. Kleine inschattingsfout: veel te veel couscous! Oeps. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Daarom besloot ik zaterdagmiddag een heerlijke lunchsalade te maken met de overgebleven couscous. Eentje waarbij ik tijdens het eten zei: “Deze móet op mijn blog komen!”. Slimme Renske had voor die tijd een afbeelding geschoten voor Instagram. Tja, je bent een blogger of je bent het niet, ha. Sinds kort houd ik trouwens mijn voeding en beweging bij door middel van Weight Watchers. Dat gaat als een tierelier, waarbij ik steeds creatiever begin te worden. Vanaf heden wil ik dan ook vaker ‘gezonde’ recepten met jullie delen én daarbij de SmartPoints benoemen. Huh, wat? SmartPoints is iets van Weight Watchers, dus lekker negeren als je er niets mee hebt. Vandaag deel ik in ieder geval het recept van deze simpele, snelle en lekkere couscoussalade. Kijk je mee?

Ingrediënten voor één persoon

▲ 75 gram couscous
▲ 75 ml water
▲ 1/2 bouillonblokje
▲ 1/2 rode paprika
▲ 1/2 eetlepel dille
▲ 1/2 komkommer
▲ 1 hand cocktailtomaatjes
▲ 1 hand rucola

Stap voor stap couscoussalade

▲ Breng in een pannetje het water aan de kook en voeg het halve bouillonblokje toe. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Roer goed door en laat vervolgens afgedekt een aantal minuten staan.

▲ Snijd ondertussen de paprika en komkommer in blokjes. Snijd de cocktailtomaatjes door de helft. Roer de couscous door en voeg hieraan de paprika en dille toe. Roer nogmaals door en wacht totdat de couscous is afgekoeld.

▲ Zodra de couscous is afgekoeld, voeg je de komkommer, cocktailtomaatjes en rucola toe. Je kunt het natuurlijk ook al toevoegen als de couscous warm is. Het is maar net wat je lekker vindt! In mijn geval was de couscous een restje van de avond ervoor, waardoor ik het koud heb gegeten. Eet smakelijk!

Tip van Flip: Je kunt de salade natuurlijk uitbreiden door er kalkoen of gerookte kip aan toe te voegen. De SmartPoints zijn dan natuurlijk wel een beetje meer. ;-) Ook tuinerwten zijn waarschijnlijk een heerlijke toevoeging aan deze salade.

Aantal SmartPoints: 8

Oh, voordat ik het vergeet: fijne Paasdagen!

34 Comments

 • Reply Laura 27 maart 2016 at 09:31

  Heerlijk! Ik houd echt van couscoussalade. Mijn favo is die met tonijn (komt volgende week vrijdag op mijn blog haha!). Gaat het met weight watchers goed?
  Laura heeft onlangs geplaatst…Gezonde (en lekkere) cheesecakeMy Profile

  • Reply Renske 27 maart 2016 at 13:29

   Brrr… Tonijn, of iedere andere vissoort dan ook! Oké, niet alle vissoorten vind ik vies, haha.

   Weight Watchers is echt aan te raden. Het is zo’n fijn programma! Ik merk echt dat ik nóg bewuster ben van mijn voedingspatroon en -gewoonten.

 • Reply Mariska 27 maart 2016 at 10:08

  Couscous is zoooo lekker! Dit is echt geweldig :D

 • Reply Charelle 27 maart 2016 at 10:37

  Ziet er lekker uit! Ik moet ook vaker salade eten als lunch, goed idee! (:
  Charelle heeft onlangs geplaatst…Recept – Glutenvrije Paaskoekjes Met KardemomMy Profile

  • Reply Renske 27 maart 2016 at 13:30

   Echt heerlijk! En lekker snel gemaakt natuurlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook ‘te weinig’ salades als lunch eet hoor.

 • Reply Janne 27 maart 2016 at 11:16

  Zo lekker zo’n salade! Met fete erbij is ook heerlijk (als je dat lekker vindt dan haha ) :)
  Janne heeft onlangs geplaatst…WISH TO WEAR 047 | Spring ReadyMy Profile

  • Reply Renske 27 maart 2016 at 13:31

   Feta is zeker lekker! Maar geen geitenfeta, haha.

 • Reply Sandra 27 maart 2016 at 11:23

  Jum, couscous vind ik ook erg lekker! Heb er alleen nog nooit een salade van gemaakt. Doe het zelf bijvoorbeeld oa in gevulde paprika. Het ziet er erg lekker uit dit! Ben benieuwd. Moet het maar eens gaan proberen!
  Sandra heeft onlangs geplaatst…Photo Diary #53 | Studeren, sample sale & getransformeerd tot PaashaasMy Profile

  • Reply Renske 27 maart 2016 at 13:31

   Wat een goed idee om het in de gevulde paprika te doen. Dat ga ik ook eens proberen. :-)

 • Reply Anne 27 maart 2016 at 13:00

  Oh wat lekker! Ik heb gisteren voor het eerst kennis gemaakt met een couscoussalade. Pfoe, wat is dat lekker zeg! Dit recept ook maar eens uitproberen.
  Anne heeft onlangs geplaatst…Poes, Pizza & Politie | Shots on Saturday #1My Profile

  • Reply Renske 27 maart 2016 at 13:32

   Zeker doen! Superlekker dit! :-) En veel ingrediënten heb je vaak wel in huis. Welke couscoussalade heb jij gehad? :-)

   • Reply Anne 27 maart 2016 at 13:39

    Ik had een couscous salade met wat meer aziatische producten, maar ook met gegrilde groenten. Hij was van de jumbo. Echt heel lekker, maar zelf maken is natuurlijk nog lekkerder!
    Anne heeft onlangs geplaatst…Superzen met deze tips!My Profile

    • Reply Renske 27 maart 2016 at 15:05

     Mmm… Die klinkt ook lekker! Ik ga deze week toch even een kijkje nemen bij de Jumbo, haha. Zelf maken is inderdaad uiteindelijk wel het lekkerste. Maar hé, die Aziatische producten en gegrilde groenten kun je er zelf ook in gooien!

 • Reply saskia 27 maart 2016 at 14:04

  Oh lekker en een fijn recept ook zo te zien. Laatst hebben wij ook couscous gegeten en het beviel mij best wel goed moet ik zeggen :)
  saskia heeft onlangs geplaatst…Uit eten met je kind (eren)My Profile

 • Reply Suze 27 maart 2016 at 15:22

  Dit ga ik onthouden. Lijkt me echt heerlijk :) Fijne Pasen! X

 • Reply Myrthe 27 maart 2016 at 18:53

  Couscoussalade is echt mijn go to salade! Deze ziet er ook weer heerlijk en toch simpel uit, ga hem bewaren!

  • Reply Renske 28 maart 2016 at 17:54

   Haha, ik heb mij inderdaad al bedacht dat ik deze salade vaker ga maken, voor op het werk. Heerlijk!

 • Reply Dalinka 27 maart 2016 at 19:33

  Ik zag de foto hiervan al op Instagram voorbij komen en toen dacht ik al ‘dat ziet er heerlijk uit!’ Ik ga hem opslaan, want vooral in de zomer vind ik salades erg lekker. Vooral als je dan lekker buiten kan eten (ja ik heb nogal zin in de zomer haha).
  Dalinka heeft onlangs geplaatst…TAG | SongtagstMy Profile

  • Reply Renske 28 maart 2016 at 17:55

   Ooooh, ja! In de zomer zijn salades echt heerlijk! Lekker fris! Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de zomer warm eten bij lange na niet zo lekker vind smaken, haha.

 • Reply Heidi 27 maart 2016 at 23:13

  Ziet der heerlijk uit

 • Reply ricardo 28 maart 2016 at 00:15

  Lekker! Deze ga ik ook proberen, ik denk dat ik er dan wel lekker gekruide kip doorheen gooi!
  Thanks voor het recept :D
  ricardo heeft onlangs geplaatst…Waar zijn deze artiesten gebleven?My Profile

  • Reply Renske 28 maart 2016 at 17:55

   Oeh, klinkt als een heerlijke toevoeging!

 • Reply Karen 28 maart 2016 at 11:05

  Lekker hoor Renske, ik ben dol op dit soort salades!
  Karen heeft onlangs geplaatst…Personal Peaks 19My Profile

 • Reply Anouk 28 maart 2016 at 13:42

  Ah heerlijk, ziet er erg lekker uit!

 • Reply Kim 28 maart 2016 at 14:56

  Ik ga hem zometeen maken :)
  Kim heeft onlangs geplaatst…Positief zijn over jezelfMy Profile

  • Reply Renske 28 maart 2016 at 17:56

   En en en… Hoe smaakte die? :-)

   • Reply Kim 30 maart 2016 at 18:31

    Lekker! Maar ik had dus ook veeeel te veel couscous gemaakt, haha!
    Kim heeft onlangs geplaatst…30 day plank challengeMy Profile

 • Reply Rowan - sillysis.nl 28 maart 2016 at 14:58

  Ziet er echt heel erg lekker uit, ik ga dit recept snel eens uitproberen!

  • Reply Renske 29 april 2016 at 09:41

   Ik ben benieuwd of je het recept inmiddels al hebt geprobeerd! :-) (Ik loop hopeloos achter met het beantwoorden van mijn reacties, hahaha.)

 • Reply Astrid 28 maart 2016 at 19:23

  Couscous is echt heerlijk! Vaak doe ik er zelf nog wat gedroogde abrikozen doorheen, hoewel ik hier in de comments ook veel lekkere toevoegingen zie :). Maak trouwens woensdag een couscous salade, lekker makkelijk en snel aangezien na het werk een vriendinnetje op bezoek komt.
  Astrid heeft onlangs geplaatst…Quote: The easter bunny doesn’t like eggs. But that’s okay, more for me!My Profile

  • Reply Renske 29 april 2016 at 09:41

   Mmm… Met gedroogde abrikozen er doorheen klinkt ook heerlijk! Die toevoeging ga ik binnenkort eens proberen. Couscoussalade is inderdaad een ideale, makkelijke maaltijd!

 • Reply Ysanne 28 maart 2016 at 20:24

  Oeh dit ziet er lekker uit! Ik ben gek op couscous, dus ga dit zeker een keer maken. Handig als lunch inderdaad!
  Ysanne heeft onlangs geplaatst…HET ”LATEN WE EENS EEN LEUKE FILM UITKIEZEN” PROCESMy Profile

 • Reply Margo 29 maart 2016 at 12:57

  Ah wat lekker en SLIM om her te gebruiken (klopt dit? Hergebruiken hahah!) Ik maak deze fout ook vaak :P
  Margo heeft onlangs geplaatst…OUTFIT Casual fancyMy Profile

  • Reply Renske 29 april 2016 at 09:43

   Hahaha, laten we het gewoon ‘recyclen’ (wat een lelijk woord eigenlijk) noemen. ;-) Maar hergebruiken is ook een woord toch? Wordt het dan niet ‘slim om te hergebruiken’? Haha, wat een taalknobbels hier. :p

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Toppers on Thursday #19

  Hoera! Het is bijna weekend! Sommigen hebben zelfs al een dag eerder weekend in verband met Goede Vrijdag. Ik niet...

  Sluiten