Gebak Nagerechten

Sunday Baking Day – Frisse zomertiramisu

9 augustus 2015

Voor het weer hoeven we Nederland niet te verlaten. Wat hebben we toch heerlijke zomerdagen! Bij een heerlijk ‘buitendiner’ tijdens een lekkere zwoele zomeravond hoort natuurlijk een goddelijk nagerecht. Vandaag een heerlijke en frisse zomertiramisu. En geloof mij: het bordje eet je er bij op! ;-) Nieuwsgierig naar deze lekkere variatie op het originele tiramisurecept? Geniet dan lekker mee!

Ingrediënten

▲ 500 gram zomerfruit (diepvries)
▲ 125 gram fijne suiker
▲ 1 pak lange vingers
▲ 4 eieren
▲ 500 gram mascarpone
▲ 1 vanillestokje
▲ 125 ml slagroom
▲ 100 gram aardbeien
▲ 150 gram frambozen
▲ 150 gram bramen

Benodigdheden

▲ Steelpan
▲ Mixer
▲ Grote kom
▲ Kleine kommen

Stap voor stap frisse zomertiramisu

▲ Breng het bevroren zomerfruit met de helft van de suiker aan de kook in een steelpan. Laat het ‘fruitprutje’ vijf minuten zachtjes doorkoken. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met lange vingers.

▲ Schenk het ‘fruitprutje’ over de lange vingers en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Splits ondertussen de eieren. Doe de eidooiers met het overige suiker in een kleine kom. Mix dit geheel ongeveer vijf minuten totdat er een lichtgele massa ontstaat.

▲ Doe de mascarpone in een grote kom. Snijd het vanillestokje over dwars door en schraap het merg van het stokje eruit. Voeg dit toe aan de mascarpone. Roer de mascarpone los en voeg de eiermassa toe. Mix het geheel langzaam door elkaar.

▲ Klop de slagroom stijf met een klein beetje suiker en spatel dit door het mascarponemengsel. Schep het mascarponemengsel op het fruit. Dek de schaal af met folie en laat het geheel minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

▲ Bedek de tiramisu vlak voor gebruik met de aardbeien, frambozen en bramen. Smullen maar!

Tip van Flip I: Het eiwit kun je gebruiken om heerlijke meringue van te maken! Zie ook het recept van pavlova. In plaats van het eiwit in één grote cirkel te scheppen, maak je er kleine cirkeltjes van.

Tip van Flip II: Maak de tiramisu maximaal één dag van tevoren, zodat het goed opgestijfd is.

Wat is jouw lekkerste nagerecht ooit?

16 Comments

  • Reply Kim 9 augustus 2015 at 10:49

    Hmm, lekker! :)

    • Reply Renske 10 augustus 2015 at 09:50

      Dat is het zeker!

  • Reply Dionne Knooren 9 augustus 2015 at 12:20

    Ziet er heerlijk uit!

    • Reply Renske 10 augustus 2015 at 09:50

      Absoluut! En makkelijk om te maken.

  • Reply Esther 9 augustus 2015 at 15:18

    Omg need to have this in my life! Tiramisu is niet mijn favoriete toetje, maar deze variatie lijkt me heerlijk. Zal hem eens aan mijn moeder doorgeven (snap je hem haha!). Lieffs

    • Reply Renske 10 augustus 2015 at 09:50

      Deze is echt heerlijk! Haha, laat jouw moeder maar eens lekker bakken. ;)

  • Reply kim 9 augustus 2015 at 20:20

    YUM! Renske waarom ben ik toch zo lui! Het lijkt me echt heerlijk, maar ik ben zo geen bakprinses!

    • Reply Renske 10 augustus 2015 at 09:51

      Haha! En dit kost niet eens heel veel tijd. :p

  • Reply Marlotte 13 augustus 2015 at 07:05

    Oh, dit ziet er echt heeeerlijk uit!

    • Reply Renske 13 augustus 2015 at 10:14

      Dat was het zeker!

  • Reply Marlotte 13 augustus 2015 at 07:05

    Oh, dit ziet er echt heeeerlijk uit!

    • Reply Renske 13 augustus 2015 at 10:14

      Dat was het zeker!

  • Reply Anneleen 16 augustus 2015 at 18:28

    Ziet er echt heerlijk uit! :)

    • Reply Renske 18 augustus 2015 at 08:08

      Dat was het zeker! :)

  • Reply Renske 18 augustus 2015 at 08:08

    Dat was het zeker! :)

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Lees vorig bericht:
    My monthly challenges – Augustus 2015

    Voordat we het door hebben, is het alweer augustus. De afgelopen maanden zijn aan mij voorbij gevlogen en zelfs de...

    Sluiten