Wie houdt van kamperen moet deze natuurcampings zeker eens bezoeken. Nederland heeft namelijk nog vele mooie goed verstopte plekjes waar je zowel kunt genieten van de natuur en rust kunt ervaren. Om te kamperen op de Natuurkampeerterreinen heb je de Natuurkampeerkaart nodig. De beste en unieke campings zullen we hieronder opsommen.

 

Zo kun je bij natuurcamping en B&B Nieuwenhof in Brabant slapen tussen de schaapjes! Je slaapt in een tentje op een officieel erkend natuurkampeerterrein. Door deze unieke belevenis behoort deze camping zeker tot een van de leukste natuurcampings van Nederland.

 

In Gelderland bevindt zich B&B ‘t Olthuys die zich kenmerkt door rust, privacy en de luxe van privé sanitaire voorzieningen. Omgeven door veel natuurschoon kom je vast helemaal relaxed terug van deze kampeerplek.

 

Drenthe heeft drie nationale parken en vele prachtige natuurgebieden zoals de Hondsrug, het Bargerveen, de Onlanden, het Balloerveld en de Fochteloerveen. Geen wonder dat daar de leukste natuurcampings van Nederland te vinden zijn.

 

De eerste is natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe, deze is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers! Het terrein ligt namelijk tegenover het mantingerzand, een natuurgebied met heide, stuifzand en jeneverbesstruiken. Hier staan ook drie speciale trekkershutten voor liefhebbers die wat meer luxe zoeken met toepasselijke namen: Ree, Vos en Fazant.

 

Bij landgoedcamping Buiten in Drenthe kun je kiezen uit kamperen op het veld, het huren van een van de buitenbedden (de Boslodge) of slapen in een caravan genaamd de Buitenbeentje.

 

Ook de Norgerberg in Norg (eveneens gelegen in Drenthe) staat bijzonder goed aangeschreven. En is perfect voor families! De natuur bevindt zich rondom de camping en er zijn volop activiteiten voor jong en oud.

 

In Flevoland bevindt zich de Wildste Tuin, een groot natuurspeelplaats met sinds kort de mogelijkheid om hier te kamperen op de twee aanwezige kampeerterreinen. Ideaal voor gezinnen met kinderen! De kinderen kunnen hier naar hartelust klimmen en klauteren in de natuur. Zo is er een bamboe jungle met een heuse huttenbouwbos, een wiebelende touwbrug, een trekpondje, een dubbele kabelbaan, kun je balanceren op boomstammen en van een modderglijbaan afgaan!     

About The Author