Iedereen heeft wel al over detoxen gehoord. Maar wat is het precies en waar is het goed voor?

Detoxen = reinigen

Detoxen is gelijk aan reinigen, dus je lichaam wordt gereinigd en ontgift. Niet te verwarren met een afslankingkuur want detox is meer dan afslanken alleen. Het is wetenschappelijk bewezen dat af en toe eens detoxen ons lichaam beschermt tegen de vervuilende invloeden (omgeving en voedingsmiddelen) die we dagelijks binnen krijgen. We worden vervuild op allerhande manieren zoals uitlaatgassen en vieze lucht die we inademen, voedingsmiddelen, cosmetica, enz…

Ons lichaam is zodanig opgebouwd dat we zelf ook kunnen reinigen via de huid, of via onze organen die we kunnen stimuleren;

 

Gifstoffen in je lichaam verwijderen door de lever

Onze lever functioneert eigenlijk als een soort van filter en regelt volledig je immuunsysteem. Slechte voedingsstoffen en ook alcohol worden in onze lever afgebroken in de mate van het mogelijke zodat ons immuunsysteem gezond blijft. Een reinigingskuur helpt onze lever bij zijn functie om schadelijke stoffen zo snel mogelijk uit ons lichaam te verdrijven.

Vasten en sapjes helpen hierbij om de lever nog extra te stimuleren om zijn taak verder te zetten met het verwijderen van de schadelijke stoffen uit ons lichaam en ook om een gezonde boost aan je lichaam te geven.

 

Nog voordelen van detoxen

  • Na een detox-kuur voel je je herboren
  • Je stimumeert opnieuw je vetverbranding
  • Je helpt je lever ontgiften door veel te hydrateren
  • Alle giftige stoffen worden weggespoeld o.a door veel water te drinken en lichaamsbeweging te nemen

 

Een detoxkuur duurt ongeveer 5 tot 10 dagen. Alles hangt af hoe je je kuur zelf inplant en of je je beperkt tot echt vasten, sapjes of licht verteerbaar voedsel. Het belangrijkste bij deze kuur is veel water drinken en smoothies op basis van natuurlijke ingrediënten. Alle suiker wordt geschrapt uit dit dieet. Ook de meeste mensen eten tijdens deze kuur geen vlees of brood. Geen eiwitrijke voeding dus, vrij van additieven en conserveringsmiddelen, maar veel groenten en vezels die helpen je lichaam te ontgiftigen.

About The Author