Elektrische auto’s komen steeds meer voor op de weg. Er zijn namelijk tal voordelen aan elektrisch rijden. Benieuwd naar deze voordelen? Lees ze hieronder!

Fiscale voordelen

Er zijn een aantal fiscale voordelen verbonden aan het gebruik van een elektrische auto. Ten eerste zijn er minder onderhoudskosten gerelateerd aan een elektrische auto. Dit komt doordat een elektrische auto gebruik maakt van een elektromotor. Een elektromotor ondervindt veel minder slijtage dan een gewone verbrandingsmotor, wat leidt tot minder onderhoudskosten in de toekomst.

Verder moet je natuurlijk een elektrische auto opladen voor gebruik. Echter is de prijs van het elektrisch opladen per kilometer een stuk lager dan de prijs van diesel of benzine. Op lange termijn zorgt dit dus voor veel lagere kosten.

Wanneer je ervoor kiest elektrisch te rijden zal de overheid je op financieel gebied ondersteunen. Zo is een elektrische auto vrijgesteld van belasting van personenauto’s en motorrijwielen en de motorrijtuigbelasting. Dit komt mede doordat een elektrische auto geen schadelijke stoffen uitstoot. Bovendien verstrekt de overheid subsidies wanneer iemand ervoor kiest elektrisch te rijden, zodat mensen kunnen worden geholpen bij de aanschaf van een elektrisch voertuig.

Minder geluid

In een auto die rijdt op fossiele brandstof wordt het harde geluid veroorzaakt door de verbrandingsmotor. Omdat deze verbrandingsmotor ontbreekt bij elektrische auto’s zijn ze ook een stuk stiller tijdens het rijden. Dit zorgt voor een prettige rijervaring.

Milieubewust

Aangezien een elektrische auto geen brandstof nodig heeft stoot het ook minder schadelijke stoffen uit naar het milieu. Een elektrisch voertuig is dus een goede optie als je graag milieubewuster wil worden.

Zelf een elektrische auto leasen?

Ben je na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar elektrisch rijden? Dan kun je bijvoorbeeld een elektrische auto leasen. Zo is er de Polestar 2, die op het gebied van design veel weg heeft van de Volvo. Genoeg opties om te leasen dus!

About The Author