Last van de keel is een veel voorkomend kwaaltje en kan erg vervelend zijn. Het kan erg veel pijn veroorzaken. Echter, er is niet zoveel aan te doen. De meeste mensen die keelpijn hebben ervaren dat de keelpijn een aantal dagen aanhoudt en dan vanzelf verdwijnt. 

Oorzaken

last van de keel komt voornamelijk door virusdeeltjes die zich in het lichaam begeven. Andere oorzaken van keelpijn komen door het het overbelasten ervan. DIt kan door overmatig roken, schreeuwen of door veel te praten. 

Symptomen

De symptomen van keelpijn zijn vooral een droge of geirriteerde pijn achterin de keel. De pijn voel je voornamelijk bij het slikken. Hewt kan dus lastig zijn om te harde producten te eten. De symptomen van een keelontsteking zijn witte vlekjes gecombineerd met een rode keel. Je kan een keelsontsteking vaak ook aan de buitenkant voelen. De klieren in je nek zijn dan opgezet.

Wat te doen?

Er is niet erg veel te doen tegen keelpijn. Meestal verdwijnt de pijn, als je je keel rust geeft, na enkele dagen. Het aantal dagen ligt zo tussen de 10 en 12 dagen. Natuurlijk is de pijn erg vervelend en er zijn dan ook mogelijkheden om de pijn iets te verlichten. Door koud water te drinken of aan een waterijsje te likken, kun je de  pijn verlichten. Maar het zuigen op een dropje of ander snoepje doet vaak ook al wonderen. Het is de bedoeling dat je je keel gesmeerd houdt!

Huisarts

Neemt de pijn niet af, maar juist toe en komen er nieuwe klachten bij zoals ademhalingsproblemen, slecht openen van de mond, oorpijn of als slikken helemaal niet meer lukt. Dan is het van belang dat je de huisarts raadpleegt. Hij kan je onderzoeken en de juiste medicatie geven voor jouw probleem

About The Author