Misschien heb je mensen al horen praten over een Spaanse, spannende maar ook romantische serie op Netflix. De Spaanse hitserie La casa de papel maakt namelijk indruk, veel indruk. Laat jij je ook meeslepen met de bankovervallers, de Spaanse politie, de gegijzelden en de media er om heen? Het kan haast niet anders want in deze serie zit alles: liefde, verdriet, toekomst, angst, haat en tactiek.

 

Het verhaal

Natuurlijk gaan wij in deze tekst niet alles verklappen over La casa de papel, maar we lichten wel het tipje van de sluier op. In de Spaanstalige serie volgen wij een bankoverval met aan het hoofd de geniale El Profesor. Waarom zou je een bank overvallen en al het bestaande geld meenemen, als je ook zelf het geld kan drukken waardoor de buit werkelijk enorm kan worden. Deze basis van het meeslepende verhaal is nog maar het begin. Je leert de overvallers steeds beter kennen en voelt zelf sympathie voor ze. Hoewel Tokio, Rio, Denver en Helsinki misschien klinken als steden op verschillende plaatsen op de wereld, zijn dit de schuilnamen van de overvallers. In de serie kruipen we niet alleen in hun hoofd, ook Raquel Murillo (hoofd onderhandelaar van de Spaanse politie) leren we van heel dichtbij kennen en de gijzelaars delen ook hun angsten en gevoelens met de kijker. Kortom: een serie vol emotie, spanning, liefde, haat en strategie.

 

La casa de papel seizoen 3

Wie weet heb jij ondertussen Netflix al aangezet en ben je begonnen met het bekijken van de eerste seizoenen. Of heb je ze al lang gezien en zit je met smart op seizoen drie te wachten? Dan is er goed nieuws voor jou! Netflix heeft namelijk aangekondigd dat La casa de papel seizoen 3 in aantocht is. Hoewel het er op leek dat het seizoen in september 2018 uit zou komen, ging dit helaas niet door. Netflix heeft meer tijd nodig om met het nieuwe seizoen te komen. Momenteel richten de pijlen zich op het tweede kwartaal van 2019. Begin 2019 wordt hier naar alle verwachtingen meer over gecommuniceerd. Nog even geduld hebben dus!

About The Author