Overweeg jij momenteel om een bullet journal te kopen? Dit is zeker slim om te doen. Bullet journals zijn namelijk erg handig. Dit komt doordat ze over alle voordelen beschikken waar jij optimaal van profiteert. Ben jij nieuwsgierig naar wat deze voordelen precies zijn? Lees dan deze pagina zeker goed door, want je ontdekt hier de belangrijkste kenmerken die gunstig zijn van bullet journals. Zo gebruik je ze straks ook optimaal.

Een bullet journal verbetert je tijdmanagement

In de eerste plaats verbeter een bullet journal je tijdmanagement. Dit komt doordat je in de journals precies kunt opschrijven hoe jij jouw tijd in wilt delen die dag. Dit is een goede reminder voor je om te weten hoe je schema zit per dag. Daardoor hou jij je ook beter aan je schema en ben je lekker efficiënt bezig. Dit is zeker een voordeel om je slag mee te slaan.

Het is een hulpmiddel voor je doelen realiseren

Een tweede voordeel van een bullet journal is dat het een handig hulpmiddel is voor het realiseren van je doelen. Iedereen heeft doelen in zijn of haar leven. Maar deze doelen ook daadwerkelijk realiseren komt helaas wat minder vaak voor dan je zou denken. Daarom is het zaak om hier alles aan te om dit wel voor elkaar te krijgen. Dit doe je door middel van de journals een stuk beter. Je schrijft hier namelijk je doelen op voor de lange termijn. Vervolgens schrijf je wat je elke dag kunt doen om stap voor stap je doel te realiseren. Dit maakt het proces zeker soepeler.

Perfect voor het leegmaken van je hoofd

Een ander voordeel van een bullet journal is dat het perfect is voor het leegmaken van je hoofd. Heb jij weleens last van improductiviteit doordat je hoofd vol zit met gedachten? Dit probleem verhelp je door deze gedachten in de journals op te schrijven. Daardoor leg jij je gedachten namelijk ergens anders neer. Op deze manier is je hoofd ineens weer leeg en kun je weer aan de slag met je opdracht of taak. Dit is dan ook zeker een waardevol voordeel van de journals.

Het helpt met het organiseren

Tevens is het een voordeel dat een bullet journal je helpt met organiseren. Je kunt namelijk in de journal neerzetten wat je precies qua taken moet doen die dag. Daardoor zie je automatisch ook makkelijker hoe je alles goed kunt organiseren. Op deze manier is je dag veel minder chaotisch geworden.

Het kost weinig

Tot slot is het een voordeel dat een bullet journal weinig geld kost. Dit geldt met name op online winkels doordat deze minder kosten maken. Op plekken als 24papershop.com zijn de journals voor bijvoorbeeld mensen met een laag budget verkrijgbaar. Daardoor kan iedereen profiteren van de journals. Dit is dan ook zeker een voordeel die je niet moet onderschatten.

About The Author