Denk je terug aan die dagen dat je nog een volle bos haar had? Vroeg of laat krijgen de meeste mannen last van kaalheid. Ongeveer de helft van de mannen is al kaal voor het 40e levensjaar. Hoewel het voor sommige mannen geen probleem is om voor een kale coupe te gaan, is het voor andere mannen niet weggelegd. Gelukkig zijn er manieren om alsnog weer haargroei te krijgen op kale plekken. Met een haar transplantatie kan je terugkrijgen wat je als verloren beschouwde! Met deze ingreep worden er gezonde haarzakjes verplaatst naar plekken waar de haarzakjes zijn uitgestorven. Op deze manier zorg je voor permanente haargroei waardoor jij je weer jong en vitaal voelt!

Waardoor wordt haarverlies veroorzaakt?

Alle mannen hebben het hormoon DHT in de krans van de hoofd. Dit hormoon zorgt ervoor dat na verloop van tijd haarzakjes uitsterven. Het haar wat uitvalt komt hierdoor helaas niet meer terug. Bij sommige mannen gebeurt dit al op het 20e levensjaar, en andere mannen hebben op hun 60e nog steeds haar. Factoren zoals stress en genen spelen hierbij ook een rol. Vaak zie je dat zonen het haarpatroon van de vader volgen. Als de vader dus op jonge leeftijd kaal wordt, kan het zijn dat de zoon rond dezelfde leeftijd kaal wordt. Er wordt ook gezegd dat het dragen van strakke petten de zuurstof op de hoofdhuid vermindert wat haarverlies bevordert. Daarnaast kan het masseren van de hoofdhuid de haargroei bevorderen. Haarzakjes die uitgestorven zijn komen helaas niet meer terug. Gelukkig is haar transplantatie hiervoor een uitkomst

Hoe werkt een haar transplantatie?

Met een haar transplantatie worden er groepen haarzakjes, genaamd grafts, verplaatst van plekken waar haar is naar kale plekken. Dit wordt door middel van kleine incisies verwijderd en getransplanteerd. Gemiddeld hebben we tussen de 85.000 en 150.000 haren op onze hoofd. Tijdens één ingreep kunnen er wel 5500 haren verwijdert worden. In Nederland worden er tijdens een haartransplantatie maximaal 3500 haren geplaatst. Zo is er voldoende ruimte om te helen en de haarzakjes goed geplaatst worden. Tijdens de ingreep wordt je onder plaatselijke verdoving gebracht. Je blijft dus wel bij kennis, maar voelt geen pijn van de incisies. Aangezien de ingreep erg arbeidsintensief is, kan een haar transplantatie wel tussen de 8 en 12 uur duren. Een lange zit, maar het resultaat is voor altijd.

Transhair | Topkwaliteit en levenslange garantie.

Hoeveel kost een haar transplantatie?

De kosten van een haartransplantatie, verschillen per situatie. Dit hang ten eerste af van hoeveel grafts je getransplanteerd wil hebben. Wanneer je inhammen bij wilt werken, heb je minder haren nodig dan wanneer je erg kaal bent. Over het algemeen kost een haartransplantatie tussen de €3500 en €8000. Het is echter ook erg populair om een ingreep in het buitenland te laten uitvoeren. De kosten liggen vaak lager door de lagere uurlonen. In Turkije zijn vele klinieken die deze ingreep op een professionele manier uit kunnen voeren. Op deze manier geniet je van een uitje, terwijl je voor een voordelige prijs weer een volle bos haar kunt krijgen!

About The Author