Heb je enig idee hoeveel kilometers je tijdens je leven te voet aflegt? We hebben het niet alleen over geplande wandelingen, maar ook over de doodnormale verplaatsingen tijdens het boodschappen doen, in je huis en op je werk. Als je erover nadenkt hoeveel je voeten aan moeten kunnen om dit alles zonder klachten te doen, dan verbaas je je misschien. Het belang van goed passende schoenen hoeven we je niet uit te leggen. Geldt dit ook voor makkelijke slippers en pantoffels? Waarom niet? Het is nu mogelijk om zeer comfortabele slippers op maat te bestellen. Je voeten zullen dit zeker kunnen waarderen.

Waarom slippers op maat?

Als je een dag thuis blijft en helemaal niets hoeft, of wanneer een echte hittegolf ons land in de greep heeft, dan loop je misschien graag op blote voeten, of handige slippers. Standaard slippers geven je voeten nauwelijks ondersteuning. Probeer maar eens te rennen als je teenslippers draagt en vergelijk dit met de prestaties van je sportschoenen. Als je lang op standaard slippers loopt, ga je het na verloop van tijd merken. Je voeten voelen sneller vermoeid, je gewrichten moeten meer schokken absorberen en je rug kan uiteindelijk pijnlijk gaan aanvoelen. Met slippers op maat is dit alles te voorkomen.

Het voordeel van slippers op maat

Als slippers op maat worden gemaakt, met jouw voeten als uitgangspunt, geven ze een veel betere ondersteuning en passing. De zool van standaard slippers heeft niet of nauwelijks een voetbed. Slippers op maat nemen de vorm van je voeten als uitgangspunt. Daarom zullen de zolen van slippers op maat je voeten zeer goed ondersteunen, precies op de plekken waar je het nodig hebt. Je geniet nog steeds van het luchtige gevoel van slippers aan je voet en je trekt ze nog steeds zonder problemen aan. Echter, je spieren, je pezen en je gewrichten ondervinden minder stress, waardoor je ook aan het eind van de dag nog fris genoeg bent om hele stukken te lopen. Heb je snel last van rugklachten, dan zul je merken dat je klachten met slippers op maat bijna niet meer voorkomen.

Hoe maak je slippers op maat?

Je hebt vast wel eens gelezen over wereldklasse schoenmakers die voor hun afnemers uitsluitend maatwerk verrichten. De prijzen van maatschoenen zijn daar dan ook naar. Voor slippers op maat is het niet nodig om diep in je buidel te tasten. Je gaat gewoon naar een vestiging van Fits Footwear. Daar maakt een deskundige een 3D-beeld van je voeten en slaat deze gegevens vervolgens op. Deze 3D-beelden dienen als mal voor de zolen van je op maat gemaakte slippers. Je hoeft slechts één keer de maten op te laten nemen. Daarna blijven je gegevens bewaard en kun je naar hartenlust slippers en andere schoenen op maat blijven bijbestellen.

Veel keuze in slippers op maat

Heb je eenmaal het comfort van slippers op maat ervaren, dan neem je geen genoegen met één paar. Gelukkig heb je bij leveranciers als Fits Footwear een ruime keuze in modellen, kleuren en vormen van je maatslippers. Neem een kijkje in je garderobe en bepaal bij welke outfits je slippers op maat wil dragen. 

About The Author