De kosten voor een vakantie lopen vaak al snel op. Het verblijf, het vervoer naar bestemming en het vermaak daar kunnen je handen vol geld kosten. Op vakantie is dit natuurlijk iets waar je liever niet over nadenkt. Wil jij geld besparen met je vakantie zonder dat je hier te veel voor moet laten? Wij delen onze 5 tips!

1. Boek op tijd, maar niet te vroeg

Waar, wanneer en hoe je de vakantie boekt, heeft al veel invloed op de kosten van de vakantie. Te vroeg boeken is nadelig, maar wanneer je te laat bent zijn de kosten ook flink opgeschroefd. Wanneer je geld wilt besparen op je vakantie is het verstandig om ongeveer tussen de 6 weken en 4 maanden voor vertrek een ticket te boeken.

2. Reis met een koffer minder

Vliegen naar je vakantiebestemming is natuurlijk enorm populair, maar tijdens het boeken van een vliegticket kom je er al snel achter dat je voor verschillende dingen moet bijbetalen. Een van de zaken waar je extra voor moet betalen is ruimbagage. Wanneer je geld wilt besparen is het handig om te kijken of je wellicht toch iets minder mee moet nemen. Je bespaart gemakkelijk op je vliegticket door van zo min mogelijk extra’s gebruik te maken.

3. Sluit een reisverzekering af

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je vakantie kunt oplopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Met een reisverzekering van InShared voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan. Wil jij weten hoe je hier precies op kunt besparen? Online kun je gemakkelijk de reisverzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald.

4. Lunch bij een stalletje

Niet alleen vooraf aan je vakantie kun je geld besparen, maar natuurlijk ook op vakantie zelf. Bijvoorbeeld tijdens de lunch. Wanneer je luncht in een restaurant, ga je eigenlijk twee keer per dag uit eten, dat tikt natuurlijk wel aan. Vaak is het goedkoper om voor de lunch een leuke lokale bakker op te zoeken en daar een broodje te kopen. 

5. Reis met het openbaar vervoer

Het is op vakantie erg gemakkelijk om een auto te huren, maar wanneer je wilt besparen kun je vaak ook ontzettend veel lopen of fietsen. In grote steden is er vaak een goed netwerk van openbaar vervoer. Wanneer je uitzoekt wat de beste optie is kan je dat ook een bak geld besparen. Een leuke bijkomstigheid is dat je op deze manier ook veel meer van de stad ziet!

About The Author