Een ooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep. Na een dergelijke ingreep mag je snel weer naar huis. De plastisch chirurg voert de correctie uit en helpt je af van hangende oogleden en wallen. Als je ouder wordt, dan verliest de huid elasticiteit en ga je er vermoeid uitzien. Door het uit laten voeren van een ooglidcorrectie zie je er weer fris en stralend uit.

Ooglidcorrectie vaak noodzakelijk door verminderen van elasticiteit van de huid

Het verminderen van de elasticiteit van de huid en de zwakker wordende spieren maken samen met overtollig vet dat je wallen onder de ogen krijgt. Bovendien gaan de oogleden hangen. De plastisch chirurg kan een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie uitvoeren. Er zijn mensen die zeggen dat je dit tegelijk uit kunt laten voeren, anderen raden dit sterk af. Wel zijn de deskundigen het eens over het feit dat altijd eerst een bovenooglidcorrectie uitgevoerd moet worden. \

Hangende oogleden en wallen onder de ogen

Is een bovenooglidcorrectie noodzakelijk, dan heb je te maken met hangende oogleden. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid verwijderd. De chirurg maakt een klein sneetje in de huidplooi. Van dit kleine sneetje is nadien amper iets terug te zien. Wordt er een onderooglidcorrectie uitgevoerd, dan heb je doorgaans te maken met wallen onder de ogen, een voor veel Nederlanders bekend verschijnsel. Bij wallen onder de ogen wordt uitpuilend vet onder de ogen weggenomen. Om dit te kunnen doen maakt de plastisch chirurg een kleine incisie in het ooglid en ook daar is nadien amper iets terug te zien. Bij deze ingreep wordt soms overigens ook overtollige huid weggenomen. Dan wordt een incisie gemaakt net onder de wimperlijn. 

Doorgaans is een week hersteltijd ruim voldoende

Is de ooglidcorrectie uitgevoerd, dan is het verstandig om je ogen meteen te koelen. Op die manier kun je bloeduitstortingen tegengaan en blijven ook zwellingen uit. Houd je wel pijn, neem dan paracetamol. Hoe lang het herstel precies duurt verschilt per persoon. Mensen die een correctie aan de oogleden uit laten voeren nemen doorgaans een week vrij. In die periode moeten de zwellingen wel verdwenen zijn net als met de rode kleur die de huid aanvankelijk heeft. 

Eindresultaat pas na maanden goed zichtbaar

De rode huid en de gezwollen ogen zijn overigens een normale reactie op een ooglidcorrectie. De huid heeft simpelweg de tijd nodig om helemaal te herstellen. Pas na een aantal maanden is het eindresultaat goed te zien. Voor de eindcontrole die doorgaans uitgevoerd wordt, worden vaak de vooraf gemaakte foto’s vergeleken met die van de foto’s van dat moment. In ons land zijn veel aanbieders, waaronder ABC Clinic van een ooglidcorrectie actief. De behandeling wordt in zowel ziekenhuizen als in klinieken uitgevoerd worden. Incidenteel zijn er ook huisartsen die een dergelijke correctie uit kunnen voeren en dat ook doen.

Verschillen in prijzen en aanbieders

Je hebt keuze voldoende als het gaat om aanbieders van de behandeling. Daarom kunnen ook verschillen ontstaan wat betreft de prijzen die gevraagd worden. Zaak dus om dat eerst allemaal eens goed uit te zoeken voor je een correctie aan de oogleden uit laat voeren.

About The Author