Ons lichaam, en vooral onze huid, heeft het soms zwaar te verduren. In de winter houd het niet van de kou en in de zomer is de overvloed aan zonlicht vaak een gevoelig aspect. Het is belangrijk om ons lichaam goed te verzorgen. Hiervoor zijn verschillende assortimenten aan producten met kwaliteit, zoals die van Vichy. Maar, naast deze producten zijn er ook andere elementen die ervoor zorgen dat jouw huid wat extra wordt verwent. We delen de vijf belangrijkste tips voor de beste verzorging van jouw huid.

Een hydraterende crème

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven. Het lichaam bestaat grotendeels uit vocht en heeft dit dan ook nodig. Een douche zorgt hier gelukkig al voor, maar een aanvulling hierop vindt jouw lichaam nog fijner. Na het douchen is het verstandig om een hydraterende crème aan te brengen op de huid. De hydraterende stoffen zullen zich nog beter opnemen in je lichaam. De beste tip is om deze crème aan te brengen op een iet wat vochtige lichaam. Onthoud alleen wel dat te vaak douchen ook niet goed is voor het lichaam. Vooral als er te warm wordt gedoucht. 

Het masseren van je lichaam

Als je spieren na stevig sporten gevoelig zijn en je denkt dat je last krijgt van spierpijn, masseer je lichaam dan eens met een vloeibare bodymilk. Dankzij het direct kalmerende effect maakt deze bodymilk de spieren los. Hiermee zorg je ervoor dat je de dagen erna veel minder last hebt van spierpijn.

Nachtcrème

Overdag heeft je huid last van verschillende schadelijke invloeden. Denk aan de wrijving van kleding, zon en schadelijke stoffen. De beste manier om de dag af te sluiten en de huid goed te verzorgen is dan ook met een hydraterende crème. 

En scrubben maar

Ook jouw huid heeft het zwaar te verduren door dode huidcellen en verstopte poriën. Door een goede scrub voor je huid verwijder je deze onderdelen. Hierdoor kan jouw huid weer nieuwe cellen aanmaken, wat resulteert in een verzorgde en zachte huid. 1 à 2 keer scrubben per week is voldoende voor de huid.

Het gebruiken van milde producten

Zeep droogt uit en conserveringsmiddelen zoals parabenen brengen de natuurlijke beschermlaag van je huid uit evenwicht. Parabenen maken bacteriën dood, maar zorgen er ook voor dat de nuttige bacteriën worden aangetast. Het is dan ook goed om te gaan voor conservatie vrije middelen. Vichy Normaderm zijn bijvoorbeeld vrij van conserveringsmiddelen en zeep.

About The Author