In de zomer is het best een kunst om fris en gezond te blijven. Zodra de temperatuur stijgt, gaat ook onze lichaamstemperatuur omhoog. Ons lijf probeert ons koel te houden door te transpireren, waardoor onze huid klam kan aanvoelen. Omdat we vanuit huis of kantoor ineens de hele dag de zon in gaan, heeft onze huid zich bovendien niet kunnen wapenen tegen schadelijke Uv-straling. Daarom hebben we hieronder vijf effectieve maar toch eenvoudige tips om fris en gezond te blijven in de zomer.

1.Douche iedere dag

Een douche is de beste manier om je lichaam in de zomer schoon en fris te houden. Onderzoek toont aan dat douchen bovendien hetzelfde ontspannende effect heeft als mediteren. Gebruik lauw water om je lichaam eerst te reinigen en douche dan af met koud water voor het verfrissende gevoel.

2. Kleed je verstandig

Draag in de zomer kleding in lichte kleuren. Deze absorberen het zonlicht minder, waardoor je lichaam langer koel blijft. Kies kleding van natuurlijke stoffen, zoals katoen, en trek een t-shirt aan onder je blouse of overhemd. Dat houdt je fris en voorkomt zweetplekken. Bij Bamigo kunnen mannen T-shirts kopen die extra absorberen doordat ze gemaakt zijn van bamboevezels.

3. Zorg dat je niet uitdroogt

Probeer zoveel mogelijk water te drinken in de zomer, want dat hydrateert je lijf en zorgt ervoor dat je je fit en energiek blijft voelen. Je kunt ook kiezen voor andere dranken, maar houd er bij koffie en zwarte thee wel rekening mee dat deze vocht afdrijvend werken. Het beste drink je er dus een glas water bij.

4. Gebruik een zomerhoed en zonnebril

Wanneer je de zon in gaat, vergeet dan niet een hoed of pet te dragen. Geen zonnebrandcrème beschermt je immers beter dan hoofdbedekking van stof of riet. Een hoed of pet met klep voorkomt dat je gezicht, haar en hoofdhuid worden blootgesteld aan Uv-stralen, maar dan zonder de bijwerkingen. Een zonnebril van goede kwaliteit beschermt je ogen. Investeer dus in een goede zonnebril.

5. Eet gezond

Het beste eet je tijdens de zomermaanden vooral voedingsmiddelen die van nature veel water bevatten. Bijvoorbeeld sla, bleekselderij en komkommer. Je lijf heeft nu immers meer vocht nodig. Bleekselderij helpt bovendien je mineralenvoorraad aan te vullen als deze door het transpireren is afgenomen. Ook kokoswater of bouillon helpen daarbij. Deze drankjes werken overigens meteen hydraterend.

Voedingsmiddelen met antioxidanten beschermen je huid van binnenuit tegen Uv-straling. Zet deze dus vooral op het menu in de warme maanden. Denk aan broccoli, tomaat en ui. Zo werk je aan een goede bescherming en blijf je ook in de zomermaanden gezond.

About The Author