Een gezonder leven en je fit voelen kun je onder andere bereiken door meer te gaan bewegen en te gaan sporten. Je verbetert hiermee niet alleen je conditie, je zult ook merken dat je je gemakkelijker kunt ontspannen, minder piekert en eenvoudiger met de dagelijkse drukte om kunt gaan. Dat klinkt allemaal heel aantrekkelijk. Maar als je je niet uitgerust of sterk genoeg voelt om überhaupt aan meer bewegen te beginnen, dan wordt het nog lastig om je sportdoelen waar te maken. Met voedingssupplementen als GABA en creatine monohydraat kun je alvast een stap in de goede richting doen.

De beste voorbereiding begint bij jezelf

Als je na een langere tijd van stilzitten besluit om de draad weer op te pakken, is het verstandig om de sportdoelen die je stelt, realistisch te houden. Te hard van stapel lopen kan betekenen dat je lijf het niet vol kan houden en dat je daardoor bijvoorbeeld een blessure oploopt, waardoor je alsnog niet verder kunt gaan met sporten. Maar je moet ook rekening houden met het feit dat je lichaam moet wennen aan de nieuwe inspanningen. Accepteer dat en las ook een dag extra rust in als je spieren aangeven dat dit nodig is. Voldoende rust is een belangrijke factor tijdens het sporten, net als gezonde voeding. Want met rust kan je lichaam zich herstellen en met de juiste voeding ondersteun je het herstelproces. Het kan echter zijn dat je lichaam niet voldoende heeft aan de gevarieerde maaltijden. Dit merk je bijvoorbeeld doordat je vermoeidheid langer aanhoudt dan je zou verwachten. Of dat je spieren niet het uithoudingsvermogen krijgen waar je op hoopte.

Een goede nachtrust voor een goede sportprestatie

Doordat je lichaam zich op een andere manier gaat inspannen, kan het zijn dat je slaapritme verstoord raakt. En slaap heb je hard nodig als je serieus wilt sporten. Met GABA kun je zorgen dat je hele hormoonhuishouding en je zenuwstelsel op het juiste moment tot rust komt. GABA is een neurotransmitter dat er onder andere voor zorgt dat je beter kunt ontspannen op momenten dat het nodig is, zoals op het moment dat je gaat slapen. Het brengt je lichaam in balans, waardoor je niet alleen gemakkelijker in slaap valt, maar ook rustiger slaapt. GABA helpt op deze manier ook om je spieren te ontspannen, waardoor deze zich kunnen herstellen van de sportieve inspanning. Je haalt GABA uit voeding als groenten en eieren, maar het is ook verkrijgbaar als voedingssupplement.

Extra ondersteuning bij het opbouwen van spierkracht 

Niet alleen het spierherstel is belangrijk voor het halen van je sportdoelen. Ook de opbouw van je spieren, of het hebben van voldoende energie, speelt een grote rol. Voel je dat je hier ook wat ondersteuning bij kunt gebruiken, dan kies je voor creatine monohydraat als voedingssupplement. Creatine monohydraat biedt ondersteuning bij het volhouden van de oefeningen. De creatine monohydraat zorgt dus indirect voor de opbouw van je spieren. Want als je het langer vol kunt houden, bouw je op die manier meer spiermassa op. Zowel GABA als creatine monohydraat neem je dagelijks met water in. Afhankelijk van het doel dat je hebt, doe je dit een keer per dag of bij iedere maaltijd voor een optimale ondersteuning bij het behalen van je sportdoelen.

About The Author