Afrika is een fascinerend continent met een enorme verscheidenheid aan flora, fauna en verschillende soorten mensen. Veel mensen die op vakantie gaan naar Afrika gaan dan ook voor de natuur, in de hoop wilde dieren te spotten of voor de Afrikaanse cultuur. Zoals je op veel travelsites leest, ligt de nadruk van veel aangeboden vakanties naar Afrika dan ook vaak op safaritochten en het ontdekken van de lokale cultuur. Toch zijn er mensen die Afrika juist willen bezoeken voor een strandvakantie. In vrijwel heel Afrika ben je gegarandeerd van mooi en warm weer en veelal zijn de stranden veel rustiger dan de drukke Europese stranden. Welke landen in Afrika zijn zeer geschikt voor een strandvakantie?

Egypte

Hoewel Egypte op de rand met het Midden-Oosten ligt, ligt het land volledig in Afrika. Egypte is uitermate populair bij Europese toeristen om te bezoeken voor een strandvakantie. En dan zijn het niet de stranden aan de Middellandse Zee die ten noorden met Egypte grenzen, maar de stranden van de Rode Zee. Vooral de stranden van de badplaats Hurghada zijn zeer populair. Je hebt er witte stranden met kristalhelder water, waar je tussen de zebravisjes zwemt. De Rode Zee leent zich ook uitstekend om te duiken tussen de koralen. Accommodaties zijn er genoeg, want de afgelopen jaren zijn er vele hotels en resorts uit de grond gestampt.

Gambia

Gambia is hét strandvakantieland in Afrika dat helemaal in opkomst is. Het land staat dan ook bekend om haar witte en goudgele stranden met vele palmbomen. Het grote voordeel is dat de stranden nog niet bij het grote publiek zijn ontdekt en nog relatief rustig zijn. Er heerst op de Gambiaanse stranden dan ook een gemoedelijke sfeer en de stranden zien er erg schoon uit. Er zijn in Gambia zelf stranden aangewezen voor mensen die enkel rustige stranden zoeken. Op deze stranden zijn dan niet veel voorzieningen aanwezig, maar er lopen altijd wel wat verkopers rond om je vers fruit of sieraden te verkopen. Er wordt rondom de stranden flink gebouwd, dus aan hotels is geen gebrek meer en veel reisorganisaties bieden een strandvakantie naar Gambia aan.

Zanzibar

Zanzibar is een eiland en onderdeel van het land Tanzania. Het eiland ligt ook voor de kust van Tanzania. Strandliefhebbers die altijd al eens dromen van een bounty-eiland laten hun dromen in Zanzibar uitkomen. Hier vind je authentieke spierwitte stranden, mooie palmbomen en een azuurblauwe zee. Hier maak je altijd de perfecte foto van een droomstrand, mede ook omdat de prachtige stranden vrij rustig zijn en op sommige plekken nog volledig ongerept. Het weer is hier altijd mooi en warm, waardoor ook je gemakkelijk een accommodatie kunt kiezen van een eenvoudig houten hutje aan het strand.

Naast de bovengenoemde bestemmingen, zijn er natuurlijk tal van andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeelde de bijzondere stranden in Kenia of Mozambique.

About The Author