Het genre romantische komedie is lang niet altijd even geliefd. Vooral mannen blijken lastig te paaien voor een dromerig avondje voor de televisie. Er zitten echter heuse parels in dit genre die iedereen gezien moet hebben. In deze blog gaan we kijken wat de leukste romantische komedies zijn van dit moment!

De beste romcom van dit moment

Elke film die je ooit gezien hebt, heeft een recensie van de Internet Movie Database, kortweg de IMDb. Deze online databank houdt bij welke films het beste scoren op basis van beoordelingen en recensies. Voor romantische komedies scoort ‘Sweet en Sour’ hoog.
Deze film uit 2021 staat op dit moment erg hoog in de peilingen en lijkt niet snel te gaan zakken. Een relatie tussen twee Koreaanse mensen vormt de rode draad. Waar het verhaal luchtig begint, krijgt de druk van werk in een prestatiecultuur invloed op de relatie en de sfeer van de film. Zonder spoilers loopt de luchtige romcom al snel uit op een relationeel drama. De hoge recensies zijn niet verrassend. Het verhaal in deze film kent diepe emoties, herkenbare momenten, grappige situaties en weet te verrassen met een onverwachte plotwending. Deze film is zeker een aanrader en is te zien op Netflix.

De leukste romcom serie

Lang niet altijd hoeft een romantische komedie een film te zijn, er zijn ook hele goede series te vinden in dit genre. Neem ‘Hometown Cha Cha Cha.’ Wanneer je uit de stad verhuist om in een afgelegen dorpje een tandartspraktijk te beginnen, zal je een hoop nieuwe mensen tegenkomen. Zo ontmoet de stadse Yoon Hye-Jin in deze serie een aantrekkelijke manus-van-alles. Deze man is in alle opzichten haar tegenpool, maar nieuwsgierigheid kan haar niet remmen om deze vreemdeling beter te leren kennen. Met alle gevolgen van dien! Deze serie is goed genoeg om iedereen eraan te binden, zelfs de mensen die in eerste instantie niet van romantische komedies houden!

Leukste Nederlandse romantische komedie

Zin om een romantische komedie te kijken die zich dichter bij huis afspeelt? Afgelopen maand stond de Nederlandse film ‘Soof’ tussen de meest populaire romcoms op Netflix. Terecht ook, want het verhaal is voor veel mensen erg herkenbaar. We proberen allemaal de chaos van werk, een relatie en warboel van het leven met elkaar te combineren. Voeg hier bergen wasgoed, frustraties, rekeningen, humor en romantiek aan toe en je hebt een recept voor een zeer geslaagd avondje op de bank!

About The Author