De perfecte huid, iedereen is er naar op zoek. Er zijn zoveel verschillende factoren die de staat van je huid bepalen. Per persoon en huidtype is dit weer anders. De ene huid heeft een andere verzorging nodig dan de andere huid. We kunnen je dus een ding al verklappen, de perfecte verzorgingsroutine bestaat niet. Voor ieder persoon en huid is dit anders. Met deze de onderstaande stappen zorg je wel het beste voor je huid.

Bepaal je huidtype

Wie op zoek is naar de juiste verzorging van zijn of haar huid begint bij het bepalen van de huidtype. Ieder huidtype heeft namelijk een andere verzorging nodig. Een normale huid heeft bijvoorbeeld kleine poriën, terwijl een vette huid grote poriën heeft. Op basis van je huidtype bepaal je welke soorten crèmes en reinigingsproducten je nodig hebt. 

Kies een natuurlijke dagcrème

Iedere goede verzorgingsroutine van de huid bevat een natuurlijke dagcrème. Een natuurlijke dagcrème zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid op peil blijft en de huidbarrière gezond. Deze barrière heb je nodig tegen de vuile stofdeeltjes die in de lucht hangen. Zodoende blijft jouw huid gedurende de hele dag gezond!

Kies een natuurlijke nachtcrème

Naast een dagcrème zijn er ook natuurlijke nachtcrèmes. Het woord zegt het al, deze zijn voor de nachtverzorging. Een nachtcrème werkt alleen wel anders dan een dagcrème. Waar je huid overdag op beschermingsmodus staat, gaat deze ’s nachts op reparatiemodus. Een natuurlijke nachtcrème ondersteund dit proces. Er worden snachts nieuwe cellen aangemaakt om de huid te herstellen. Een natuurlijke nachtcrème is vaak rijker en bevat voedende ingrediënten. Met het gebruik van een natuurlijke nachtcrème zorg je ervoor dat je huid optimaal kan herstellen. 

Je huid reinigen

Gedurende de dag komt je huid veel in aanraking met schadelijke stoffen. Een goede reinigingsroutine is van belang om je huid vrij te maken van deze stoffen. Reinigingscrème is een zachte dieptereiniging voor alle huidtypes. Deze kun je zowel ochtends als ’s avonds gebruiken. Het is aan te raden om te beginnen met een reinigingscrème en daarna een dag of nachtcrème op te smeren. 

Maak gebruik van een toner

Om je de rest van je verzorgingsroutine extra goed op te laten nemen is het belangrijk dat je eerst na het reinigen een toner gebruikt. Een toner neutraliseert de pH-waarde van je huid en verwijdert de restjes van je reiniger. Je huid wordt gekalmeerd en klaar gemaakt om de dag- of nachtcrème beter op te nemen. 

Voorkomen is beter dan genezen

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen willen we je nog een verzorgingstip meegeven. Voedsel heeft een grote invloed op onze huid. Wie gezond eet, zal minder last hebben van een slechte huid. Je voedt de huid namelijk van binnenuit. Daarnaast speelt beschermen ook een belangrijke rol. De zon in een van de grootste oorzaken van rimpels. Met een SPF crème bescherm je je huid tegen de zon. 

Met deze tips en natuurlijke routine zorg jij ervoor dat je huid in topconditie is.

About The Author