Nu veel mensen terug naar de basis lijken te gaan, willen we ook weer rommelen in en om ons huis. Een hobbyschuur is daarbij superhandig. Wie wil er niet een ruimte om in te knutselen, je spullen op te slaan of je even terug te trekken?

Je eerste project

Wat je hobby ook is, een werkbank is onmisbaar. Een grote tafel waaraan je kunt werken of een ouderwetse mét bankschroef. Leuk om zo’n tafel tweedehands op te snorren, maar misschien ook leuk als eerste creatieve project? Wil je zelf een tafel maken, denk dan vooraf goed na over de maat en de bestemming van de tafel. Maar koop je hem nieuw of tweedehands, dan is nadenken evengoed belangrijk.

Lichtplan

Goede verlichting maakt dat je nooit hoeft te stoppen met hobbyen. Afhankelijk van de functie van je hobbyschuur moet de verlichting vooral praktisch zijn. Bijvoorbeeld tl balken of buizen. Die zijn gewoon nog te verkrijgen en geven nu eenmaal lekker veel licht. Een ander handigheidje als je tot ’s avonds laat wilt doorgaan is een elektrische kachel. Je wilt immers een beetje comfort.

Opgeruimd staat netjes

Stellingkasten, boekenkasten of een handgemaakte opbergbak, het maakt niet uit wat je neerzet. Als je je spullen maar netjes op kunt ruimen. Het is immers zo dat je tijdens het hobbyen altijd alles bij de hand wil hebben. Daarnaast heeft de gemiddelde hobbyist zoveel spulletjes, dat ordenen een must is. Een praktisch ingerichte hobbyschuur is iets wat stiekem iedereen wel ziet zitten.

Net als opa

Een hobbyschuur doet een beetje denken aan de schuur van je opa. Waarin hij een werkbank had en precies wist waar welke maat spijkers lag. Eigenlijk hoeft de hobbyschuur van nu daar niet veel mee te verschillen. Want zijn we niet stiekem jaloers op de tijd die opa aan zijn hobby’s besteedde? Nu onze agenda vooralsnog wat leeg blijft, kunnen we best doen wat opa deed: lekker knutselen.

About The Author