Thailand is een prachtig land dat elk jaar vele toeristen trekt in alle leeftijdsgroepen. Dit zijn bijvoorbeeld studenten die voor enkele weken door de prachtige jungle trekken, maar ook gezinnen die de culturele attracties van het land gaan bekijken. Er zijn dan ook enorm veel mogelijkheden in een land als Thailand en het is bijna onmogelijk om alles binnen één reis te zien.Velen kiezen dan ook om langere tijd in Thailand te verblijven. In Thailand heeft u tot dertig dagen geen visum nodig. Echter, na die tijd dient u een visum voor 3 maanden aan te vragen. Met een dergelijk visum mag u tot 60 dagen per keer in het land te verblijven. Een visum aanvragen Thailand dient u op dat moment vanuit Nederland te doen. 

Visum aanvragen Thailand, dit moet u weten

Een visum aanvragen Thailand is gemakkelijk gedaan met hulp van een visa service. Een dergelijke organisatie kan u namelijk helpen bij het samenstellen van de aanvraag en de verzending hiervan. Voor de aanvraag van het visum heeft u natuurlijk een geldig paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is. Daarnaast dient u een goede pasfoto mee te kunnen sturen, een vluchtbevestiging, reisplan en het visumaanvraagformulier in orde te hebben. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die geboden worden door visa service diensten. Zij kunnen namelijk helpen bij het invullen van dit formulier. Ook kunnen zij u helpen bij het insturen van de aanvraag. Een visum aanvragen Thailand is op die manier snel en gemakkelijk geregeld. 

Dit moet u weten voor u start 

Voor u gaat starten met het visum aanvragen Thailand, is het belangrijk dat u goed op papier zet hoeveel dagen u wilt  blijven en hoe uw reisplan er precies uit gaan zien. Op die manier wordt het namelijk gemakkelijker om te bepalen of u überhaupt een visum aanvragen Thailand hoeft te doorlopen, of dat u zo in mag reizen. Ook is het belangrijk om de vlucht te  boeken voor u een visum aan gaat vragen. Zonder een vluchtreservering kan u het visum niet verstrekt worden en kan de aanvraag ook niet worden ingediend. 

Langer dan zestig dagen blijven

Stel, u reist naar Thailand met een visum voor 3 maanden, maar u komt er achter dat u eigenlijk langer zou willen blijven dan de toegestane 60 dagen. In dat geval dient u voordat die zestig dagen verlopen zijn in het land zelf een verlenging aan te vragen. Dit kunt u doen bij de lokale overheid of door contact te zoeken met de Nederlandse ambassade in Thailand. Hierdoor kan het namelijk gemakkelijk worden geregeld en kunt u langer dan die initiële 60 dagen blijven.

Laat u adviseren 

Een visum aanvragen Thailand kan een gedoe zijn en het is verstandig om u goed te laten informeren en adviseren wanneer u het overweegt. In die gevallen is het dan ook slim om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die visa services bieden. In Nederland kan men u al goed helpen bij het vinden van de juiste papieren en natuurlijk het verzenden van de aanvraag. Een visum voor Thailand kan complex zijn als u geen ervaring heeft met het aanvragen van visa. Visa Service Desk kan de aanvraag makkelijker voor u maken.

About The Author