Goedkope kozijnen aanschaffen klinkt misschien als een eenvoudige opgave, maar niets is minder waar. Kozijnen aanschaffen vraagt dat je zelf goed onderzoek doet naar de verschillende aspecten van een kozijn. Een kozijn is niet zo gemakkelijk te vervangen, dus je wilt natuurlijk zeker zijn dat je de juiste aanschaft voor jouw woning. Waar moet je op letten wanneer je kozijnen (op een kost-efficiënte en tijdbesparende manier) wil aanschaffen? Wij geven jou een paar tips in dit blog.

De heilige drie-eenheid: onderhoud, isolatiewaarde en HR-glas

De drie belangrijkste aspecten van een kozijn zijn het onderhouden van het raam, isolatiewaarde en het nemen van HR-glas (hoogrendementsglas). Ongeacht of je een kozijn koopt van aluminium, hout of kunststof, je moet altijd voor jezelf even nagaan hoe bereid je bent om een kozijn te onderhouden. Sommige materialen vereisen minder onderhoud vergeleken met andere soorten. Het geldt wel dat kozijnen die gemaakt zijn van hoge kwaliteit meer onderhoud vereisen, maar die hebben vaak ook gelijk een betere uitstraling. 

Vergelijk ook de isolatiewaarde van de verschillende materialen, maar over het algemeen zijn de huidige kozijn op de markt goed geïsoleerd. Kozijnen aanschaffen doe je ook liefst meteen met HR-glas. Deze zijn namelijk energiebesparend. Goedkope kozijnen aanschaffen hoeft niet per se lastig te zijn, zolang je altijd aan ‘de heilige drie-eenheid’ denkt.

Ook belangrijk: stijl en het soort kozijn

Goedkope kozijnen aanschaffen is niet alleen een proces waarbij je op de drie-eenheid moet letten. Kozijnen aanschaffen betekent ook dat je rekening moet houden met de stijl van het kozijn en het type waar je voorkeur naar uit gaat. Welke kleuren zijn dominant binnen en buiten jouw woning? Het is natuurlijk belangrijk als je kozijnen ook matchen met de rest van je woning. Daarnaast kun je kozijn ook niet zomaar opnieuw schilderen. Neem ook voor jezelf door of je voor een valraam gaat, een vast raam een draai-kiepraam of een schuifpui.

About The Author