Rolgordijnen behoren tot één van de populairste soort raamdecoratie. Dat is niet voor niets, want er zijn verschillende voordelen aan rolgordijnen. Zo zijn ze in verschillende ruimtes toepasbaar en passen ze in vrijwel iedere woonstijl. Wil je ook graag rolgordijnen kopen voor jouw huis? Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten.

Rolgordijnen uitzoeken

Wanneer je op zoek gaat naar rolgordijnen dan is het allereerst belangrijk om te weten waar je precies het rolgordijn wilt bevestigen. Het is belangrijk dat je goed van te voren weet wat voor een lengte en breedtemaat je nodig hebt. Meet zelf secuur of neem eventueel contact op met een gespecialiseerd bedrijf, zoals Raamdecoratie.com. Bij deze partij kun je gebruikmaken van een meetservice. Zo weet je zeker dat je rolgordijnen in de juiste maat koopt. Let erop dat raamdecoratie is verkrijgbaar in diverse standaardmaten, maar dat er ook bedrijven zijn die raamdecoratie op maat maken. Mocht jouw maat dus ergens niet verkrijgbaar zijn, zoek dan een partij waar je terechtkunt voor rolgordijnen die je op maat kunt laten maken.

Transparantie

Zodra je weet welke moet je nodig hebt, is het tijd om goed na te denken over de transparantie van het gordijn. In hoeverre wil je dat er licht wordt doorgelaten door de gordijnen? Voor de slaapkamer vinden veel mensen verduisterende rolgordijnen een goede optie. Dit type rolgordijn houdt namelijk zonlicht en warmte tegen. Voor de woonkamer vinden veel mensen lichtdoorlatende rolgordijnen sfeervol. Hiermee creëer je een gefilterd lichtinval. Tot slot heb je nog transparante rolgordijnen. Deze hebben vooral een decoratieve functie. Dit type gordijn is perfect voor kamers die gericht zijn op de voor- of achtertuin. Uiteraard is het aan jou voor welke transparantie je uiteindelijk gaat.

Kleur

Het kiezen van een kleur is een punt waar je goed over na moet denken bij het kopen van rolgordijnen. Raamdecoratie heeft een belangrijke invloed op de sfeer in een ruimte en daarom is het belangrijk dat je kiest voor een kleur die past bij de rest van je ruimte. Bovendien zijn er tegenwoordig rolgordijnen verkrijgbaar in verschillende patronen. Laat je inspireren en neem een kijkje op Pinterest of een woonmagazine. Ontdek zo de verschillende mogelijkheden en kies voor hetgeen dat het beste past bij jouw smaak.

About The Author