De naam zegt het al DIY: Do It Yourself. Dat betekent dat je met eenvoudige middelen aan het knutselen slaat. Je hebt meestal alleen papier, lijm en een schaar nodig, dan nog vouwen, knippen en lijmen en voilà, je eigen gemaakte speelgoed is klaar.

 

Wat kun je er mee?

 

Heel veel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er het welbekende Origami mee maken, de Japanse vouwkunst. Er zijn allerlei papiersoorten: foliepapier, regenboogpapier, tweezijdig gekleurd papier en nog veel meer. Van Origami kun je diersoorten maken, maar ook leuke cadeau verpakkingen, kerstversieringen en zelfs een Boemerang.

Dan kun je van DIY papertoys, Spinner Toys maken, een moderne versie van een tol, 3-D huizen, wegen, poppetjes en muziekinstrumenten. Voor de puzzelgekken: flexicubes, dat zijn flexibele kubussen. Een leuke DIY mini notebook, voor bijvoorbeeld vader- of moederdag. Dan zijn er nog papieren vliegtuigen. Deze zijn zeer eenvoudig te maken en je hebt er veel plezier van. Wat ook handig is met kleine kinderen: je hebt speciaal papier voor op de muur, zodat ze naar hartenlust kunnen tekenen.

 

Zomeractiviteiten

 

In de zomer kun je weer andere DIY papertoys maken. Wat te denken van een heerlijk papieren ijsje? Je zou er zó je tanden in zetten.

Je kunt ook een kermis carrousel maken of een waterbom van papier. Wat ook erg leuk om te maken is: Summer Straw Craft. Dat is een rietje, waarop je een zelfgemaakte vlinder of bij zet, je blaast op het rietje en weg is de vlinder of bij. De windmolens die je in de winkel kunt kopen, kun je natuurlijk zelf prima maken, in je eigen stijl en kleur. Als je handig bent kun je ook een vlieger maken, een uniek stukje werk, waar je vast veel bewondering mee oogst.

 

Voor ideeën en uitvoering, neem eens een kijkje op deze link: http://loulouandtummie.com/portfolio-posts/dr-iso-papertoy-2

Nog een leuke website is: https://Babbledabbledo.com

 

Zo kun je kinderen stimuleren om hun creativiteit de ruimte te geven en dat is heel prettig in deze tijd waarin kinderen steeds meer de voorkeur geven aan internet activiteiten. Voor volwassenen is het minstens even leuk om te doen. Je kunt eindeloos variëren met DIY papertoys.

Samen met de kinderen of lekker in je eentje knutselen, wat kan er leuker zijn?  

About The Author