Op de grens van Paraguay, Argentinië en Brazilië vindt je de meest indrukwekkende watervallen van de wereld: de Iguazu Falls. Verscholen in een enorm regenwoud storten maar liefst 270 kleine watervallen neer in de Parana rivier. Een adembenemend mooi tafereel dat zich uitstrekt over een lengte van 2,7 kilometer. Maar niet alleen de watervallen zijn prachtig. Het oerwoud eromheen is ook absoluut de moeite waard. Wat mag je nou echt niet missen tijdens je bezoek aan de Iguazu Falls?

iguazu falls tips

Bezienswaardigheden in Argentinië

  • Garganta del Diablo. Deze gigantische waterval van maar liefst 82 meter hoog wordt ook wel duivelsmond genoemd en stort van drie kanten naar beneden. Via een pad over het water kun je naar deze immense waterval lopen, waardoor je dit natuurspektakel van heel dichtbij kunt aanschouwen.
  • Upper en lower Circuit. Het upper circuit is een populair pad van iets meer dan één kilometer lang. Onderweg zijn er verschillende uitzichtpunten die je zeker niet mag missen. Veel minder populair bij toeristen is het lower circuit. Dit pad loopt door de jungle en via verschillende trappen tot aan de Parana rivier. Je ziet er veelal dezelfde watervallen als op het upper circuit, maar vanuit een ander perspectief. De wandeling door de jungle is bovendien absoluut de moeite waard.
  • San Martín Island. Via het lower circuit kun je een boot nemen naar San Martín Island. Dit eiland ligt midden in de paraná rivier en biedt een ongeëvenaard uitzicht op de watervallen.

Bezienswaardigheden in Brazilië

  • Garganta do Diabo. Ook vanuit Brazilië kun je genieten van een adembenemend uitzicht op deze immense waterval die ook wel duivelsmond wordt genoemd. Daar waar je er in Argentinië vlakbij staat kun je er vanuit Brazilië vanaf een afstandje naar kijken en het geheel goed in je opnemen. Dit uitzicht is minstens zo indrukwekkend als het uitzicht in Argentinië.
  • Macuco Fall Trail. Deze waterval is slechts 25 meter hoog, maar het pad er naartoe is ronduit prachtig. Het pad voert je langs verschillende uitkijkpunten en biedt je aan het einde de mogelijkheid om de boot te pakken naar de voet van de watervallen.

About The Author