Deze coronatijd heeft veel gevolgen voor iedereen. We werken zoveel mogelijk thuis, maar dat geldt niet voor iedereen. Als je medewerkers wel op kantoor zijn, is het belangrijk om corona maatregelen te treffen bij de schoonmaak van je pand. Steeds meer sectoren gaan weer aan het werk. Om verspreiding van het virus te voorkomen is hygiëne van groot belang. Met deze tips voor een schone werkplek kan je met een gerust hart je huis verlaten als ook jij weer naar kantoor mag.

Hygiëne op je werkplek

Als werkgever moet je zorgen voor een veilige en gezonde werkplek voor je werknemers. Dat geldt ook in de nieuwe ‘anderhalvemetersamenleving’. Bij het nakomen van de afspraken is de medewerking van werknemers belangrijk. Je kan de werkplek nog zo schoonhouden, als werknemers zich niet aan de afspraken houden met betrekking tot afstand houden of handenwassen loop je nog steeds grote risico’s op besmetting. Niet alleen afstand houden is van belang, maar ook hygiëne op de werkplek is belangrijk om het coronavirus op afstand te houden. Het is belangrijk om samen afspraken te maken. Op deze manier kent iedereen de afspraken en begrijpt ook waarom ze gemaakt zijn. Gebruik bijvoorbeeld een preventie- en handenwasprotocol. Neem daarnaast ook corona maatregelen bij het schoonmaken van de werkplekken.

Corona maatregelen treffen op de werkplek

Om besmettingsrisico’s te beperken pas je je schoonmaakwerkzaamheden aan. Schakel hierbij professionele hulp in. Maak oppervlakken die door verschillende mensen worden aangeraakt elke dag schoon. Denk hierbij aan toiletten, deurklinken, lichtschakelaars, telefoons en koffiezetapparaten. Zorg voor desinfecterende doekjes en gels zodat medewerkers ook zelf hun toetsenbord kunnen schoonmaken. Als je een wachtkamer hebt of vergaderruimtes maak deze dan ook vaker schoon. Zorg ook dat hier geen kranten of tijdschriften meer liggen. Ventileer voldoende door ramen regelmatig open te zetten. Zorg ervoor dat ook schoonmakers tijdens de schoonmaak anderhalve meter afstand kunnen houden tot je werknemers als er overdag schoongemaakt wordt. Sluit ruimtes daarom tijdelijk af als er schoongemaakt wordt, of zet de ruimte af met linten. Alleen samen krijgen we het virus onder controle

About The Author